Silivri Facebook
banner88

Işıklar mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belde belediyelerinin kapatılmasıyla mahalle statüsüne dönüşen Silivri’nin yeni hizmet alanlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Her hafta bir mahalleye giderek sorunları yerinde tespit eden ve eksiklerin giderilmesiyle ilgili talimatlar veren Işıklar, geçtiğimiz hafta sonu ekip arkadaşlarıyla birlikte Büyükçavuşlu Mahallesi’ndeydi. Büyükçavuşlu Mahallesi’ne yapılan ziyarete Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Elif Uzun, Yılmaz Kandemir ve Abdullah Yıldırım, CHP Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve CHP Silivri İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Birim Müdürleri ve Büyükçavuşlu Mahallesi’nin muhtarı katıldı.

 Yeni mahallelerimizin durumu çok kötü
Büyükçavuşlu Mahallesi’nin sorunlarını masaya yatıran Işıklar ve ekip arkadaşları, eksikleri not alarak yapılacak çalışmalar hakkında görüş bildirdi. Yapılan toplantıda kapanan belde belediyelerinin çok kötü durumda olduğunu ifade eden Işıklar: “Yeni mahallelerimizde bütünleşme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Beldelerin bu kadar kötü durumda olduğunu, ihmal ve ilgisizliğin bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Belde belediyelerinde bir yönetim sistemi oluşturulması gerekirdi. Şuan biz bu sistemsizliğin sıkıntısını yaşıyoruz” dedi.

“Sıkıntıları el birliği ile aşacağız”
Sorunların birlikte hareket edilerek çözüleceğini ifade eden Işıklar: “Her mahallemizde oluşturacağımız mahalle konseylerini hayata geçireceğiz. Yönetime katılan bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Biz bu sürece dâhil olduk. Şimdi çözüm bulup, ileriye dönük çalışmalar yürüteceğiz. Bu geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından tarım, turizm, hizmet ve sanayide genel hedefleri belirleyen, küçük çaplı toplantılar gerçekleştireceğiz. Sıklıkla yapacağımız bu toplantıları, bir disiplin içerisinde paylaşarak sürdüreceğiz. Hepiniz insanüstü bir gayretle çalışıyorsunuz. Bu enformasyonu sağlayacağız. Sıkıntılı bu süreci, el birliği ile aşacağız” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol