Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR, MECLİSE YALAN SÖYLEDİ

Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, “Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi’nin en üst makamı olan Belediye Meclisi’nin huzurunda yalan söyledi. Işıklar, 93 mevsimlik işçinin görevine devam edeceğini söyledi ama partizanca yapılan uygulamada bazı işçilerin işine son verdi. Sayın Işıklar’ın yalanlarından biri, resmi meclis kararıyla tescillenmiştir.  Belediye Meclis Üyeleri’ne dahi yalan söyleyen Belediye Başkanımıza, “Yalancı Çoban” masalını okumasını tavsiye diyorum.” dedi.
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediyesi’nde görevli 93 mevsimlik işçinin bir kısmının göreve devam ettirilmediğini hatırlatarak, bunun sorumlusunun yalana dayalı anlayışla hareket eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar olduğunu söyledi. Silivri Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararı eksik uygulayan Özcan Işıklar’ın suç işlediğine dikkat çeken Metin Karakaş, “Mevsimlik işçilerin tamamıyla devam etmeyecekse, yüce meclise yalan söylemesinin bir anlamı yoktu.” şeklinde konuştu.
 
MECLİS, “MEVSİMLİK İŞÇİLERİN HEPSİYLE DEVAM” DEDİ
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, “Belediyelerde görevli mevsimlik işçiler yasa gereği 5 ay 29 gün çalıştırılıp 1 veya 2 gün boşluk verildikten sonra meclis kararıyla yeniden işe başlar. Mevsimlik işçinin görevine devam edip etmeyeceği meclis kararıyla belli olur ve Belediye Başkanı da, Belediye Meclisi’nin aldığı kararı uygulamakla sorumludur.
Silivri Belediyesi’nde görevli 93 mevsimlik işçinin sözleşmesi yasa gereği 2 Temmuz 2009 tarihinde sona erdi. Silivri Belediyesi bu işçilere tebliğ yaptı ve işçilerin göreve devam edip etmeyeceği ile ilgili olarak Silivri Belediye Meclis toplantısında karar verileceği belirtildi. 6 Temmuz 2009 tarihinde toplanan Silivri Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Mevsimlik işçilerin hepsiyle devam edeceğiz. Belediyemizin işleri var, işleri aksatmak, işçilerimizi de mağdur etmek istemiyorum” dedi. Silivri Belediye Meclisi de Sayın Başkanın bu sözüyle 93 mevsimlik işçinin görevine devam etmesi kararını oy birliğiyle aldı.” dedi.

KARAKAŞ:  IŞIKLAR,  MECLİS KARARINI UYGULAMADI
Silivri Belediye Meclisi toplantısının hemen ardından bazı mevsimlik işçilerin Silivri Belediyesi Eğitim ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından aranarak “İşten çıkarıldınız” dendiğini  belirten Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş,  “Belediye Meclisi toplantısında herkes için devam kararı alırken toplantıdan 1 saat sonra farklı gelişmeler yaşandı. Mevsimlik işçilerin bir kısmı aranarak göreve devam etmeyeceği sözlü olarak bildirildi. 10 Temmuz 2009 tarihinde 93 mevsimlik işçinin bir kısmına yazı gönderilerek, 7 Temmuz 2009 tarihinden itibaren göreve devam ettirildikleri tebliğ edildi. Bazı personelin sözleşmeleri, meclis kararına rağmen partizanca bir tutumla uzatılmadı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Meclisi’nin kararını uygulamadı.” şeklinde konuştu.

KARAKAŞ: IŞIKLAR, İŞÇİ ÇIKARTACAĞINI SÖYLEYECEK CESARETİ OLMADIĞI İÇİN MECLİSE YALAN SÖYLEDİ
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın meclis huzurunda işçi çıkartacağını söyleyecek cesareti olmadığı için başvurduğu yalanın altında ezildiğini vurguladı. Gelişmeler üzerine Özcan Işıklar ile yaptığı bire bir görüşmede “Sadece güvenlik personelini işten çıkarttım. Güvenlik hizmetini ihale ile satın alıp, çıkarttığımız personeli de o şirkete aldıracağım” yanıtını aldığını belirten Metin Karakaş, “Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sürekli gerçekle bağdaşmayan ifadelerle insanları yanıltıyor. Sayın Işıklar’ın yalanlarından biri, resmi meclis kararıyla tescillenmiştir. Sayın Işıklar’ın yalana ihtiyaç duyan, siyasi ahlak ve belediye başkanlığı makamına zarar verdiğini ortaya koyan en resmi gerçek olarak belediye meclisinin kararı önümüzde yer alıyor. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi’nin en üst makamı olan Belediye Meclisi’ne, “Mevsimlik işçilerin bir kısmını çalıştırıp, bir kısmını çıkartacağım” diyecek cesarete sahip olmadığı için yalan söyledi ve bugün bu yalanının altında eziliyor. Meclis kararını uygulamadığı sürece yalanın altında ezilmeye devam edecek. “ dedi.

KARAKAŞ: IŞIKLAR’A YALANCI ÇOBAN MASALINI OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a “Yalancı Çoban” masalını okumasını tavsiye etti: “Sayın Işıklar’ın hatasından dönmesi, Belediye Başkanının “Yalan söylemeye ihtiyaç duyan bir insan” olarak algılanmaması, bu makamın saygınlığının zedelenmemesi için bugüne kadar bekledim. Parkta bahçede kavurucu güneşin altında çiçek ekip sulayan, kazma-kürek çalışan, direksiyon sallayan belediye emekçileriyle uğraşan, emekçinin işini, ekmeğini, evine götüreceği rızkını yalan söyleyerek elinden alan Sayın Işıklar’ı gayri ahlaki tavrından dolayı kınıyor. Belediye Meclis Üyeleri’ne dahi yalan söyleyen Belediye Başkanımıza, “Yalancı Çoban” masalını okumasını tavsiye diyorum. Ve yine Sayın Işıklar’a soruyorum, hani emeğin partisi yoktu?”
Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Meclisi’nin mevsimlik işçilere yönelik kararını yasal zeminde de takip edeceklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol