Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!
İlk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin yaparak şunları söyledi:
Sayın Belediye Başkanım, ilçe yöneticilerim, Belediye ve il genel meclis üyelerim, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticilerim, değerli partililerim ve basınımızın değerli temsilcileri.
Önümüzdeki ilçe kongresi yaklaşırken partimizin birliği huzuru ve başarısı için aynı duyarlılıkları paylaşan arkadaşlar olarak kale park’ta yaptığımız toplantıyı bahane ederek kendisi de bir açıklama yapmak zorunda kaldığını söyleyen Sayın Selami Değirmenci’nin açıklamalarını 15 Aralık 2011 tarihinde tüm basın organlarından hep beraber okuduk.
Bunlar normal, bazı arkadaşlar her gün ofisinde çeşitli arkadaşlarla toplanıp Belediye Başkanı, Belediye meclis üyesi, İl genel meclis üyesi, İlçe başkanı, İlçe yöneticisi delege yapmaya çalışıyor. Bizde oturup onu mu seyredeceğiz?
Toplantıda amacını partinin ve Belediye Başkanın iyiliği için olduğunu söylüyor. Ondan kimse bunu beklemiyor, kendi kendine gelin güvey oluyor Önerilerini örgüt toplantılarında söylüyorsun daha ne istiyorsun.
Değerli arkadaşlar, zor bir dönemde ilçe başkanı oldum, 10 Ocak’ta seçildim atamam 15-20 gün sürdü. Hemen genel seçim dönemi çalışmaları başladı. Sonra adaylar açıklandı, bir kargaşa ortamı doğdu. Bende partimin başarılı olması için çalışmalara başladım. Yerel iktidar da partimizde olduğu için Belediye ile birlikte neler yapabileceğimizi Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile kararlaştırdık. Bildiğiniz gibi, köy köy dolaşıp AKP ‘nin yanlışlarını ve CHP’nin programını anlattık.
Değerli arkadaşlar, belediye bizim ve belediyemiz CHP’nin namusu durumunda. Onun yüceltilmesi ve halka anlatılmasında doğal olarak bir görevimiz vardır. Onun için belediyeyi ön plana alarak bir siyaset yapmak zorunda hissettik kendimizi. Bu çalışmamızı belediye partiyi işgal etti diye yorumlayan arkadaşlar oldu buna söylenecek söz yok insan kendi evinde işgalci olur mu?
Ben 1994 yılında partiden atılmadım kendi isteğimle istifa ettim. 2003 yılında o zaman ki İl Başkanı Şinasi Öktem tarafından davet edilerek CHP’ye katıldım. Bugüne kadar seçildiğim her yere kendi gücümle geldim. Benim örgütte ki gücümden faydalanan arkadaş bugün onun eteğinden tutup geldiğimi söylüyor, bu insafsızca bir söylemdir, tüm CHP’liler bilir ki , parti içinde seçimde desteklediğim arkadaşlar daima galip gelmişlerdir. Ayrıca kale parkta ki toplantıya yalnızca Hürhaber gazetesine haber olarak geçmemizi eleştiriyor ama kendisi partinin kayıtlı üyelerinin tüm bilgileri olan Cd yi aynı gazeteye veriyor.
Kaldı ki adı geçen basın kuruluşu gazetecilik mesleğini gösterip bilgi edinmiş ben ne yapayım zaten çok gizli saklı da bir bilgi değil.
Sayın Selami değirmenci ‘’Şahin benim hatam, Silivri halkından özür diliyorum’’ diyor bu ne anlama geliyor biliyormusunuz? Beni’’Öteki’’ olarak düşünüyor.
.
Değerli basın mensupları değerli arkadaşlarım beni 30 yıldır tanırsınız Eşim buralı, oğlum ve kızım burada… Ben kendimi Silivrili olarak görüyorum .
Maalesef Sayın Değirmenci’nin böyle fanatik ve bölgeci bir tutumu var genel seçimde milletvekili adayı olamayınca ‘’Parti Kürtlere ve Alevilere kaldı’’ diye dertlendi. Ama Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı adaylığı söz konusu olunca bu arkadaşlarda destek almak için de çırpındı durdu.
Değerli arkadaşlar CHP Silivri İlçe Başkanı olmam benim için bir onur ve kıvanç kaynağıdır. Bu dönemde ben CHP için bir şansım. Hem ötekileştirilmek istenenlerin temsilcisiyim, hem de Silivrililerin temsilcisiyim amacımda belediye-parti ilişkilerini uyumlu hale getirmek.
Ötekileştiren değil birleştiren olmak gibi onurlu bir görevim var bunun için de Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile uyumlu biçimde çalışıyorum onun içindir ki Belediye Meclis üyeleri il genel meclis üyeleri, ile partinin ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kollarını bir potada toplayıp, olumlu projelere imza atmalarına zemin hazırlıyorum.
Gerekirse daha ileriye giderek Silivri’mize büyük yatırım projeleri gerçekleştirmek için yerel iktidarla, İBB ve genel iktidarla uyumlu çalışmalar yaparak Silivri halkına hizmet etmek istiyorum.
Bu, Akp ‘yi eleştirmeyeceğim anlamına gelmez, ben partimin görüşleri doğrultusunda hareket etmeyi görev sayarım.
Değerli basın mensupları, Selami Değirmenci arkadaşımız Milletvekili adayı olamayınca kendini denize düşmüş zannediyor, halbuki şöyle bir silkinse, dik dursa, suyun dizkapaklarının altında olduğunu anlayacak. Oraya buraya tutunma gayretinden vazgeçecek. Bulunduğu ortamı mezarlık zannediyor, durmadan ıslık çalıyor. Oysa biraz sessizce dinlese, CHP’nin değerli üyelerinin arasında olduğunu anlayacak. Gerçekleri görüp ıslık çalmasa, herkes onun bilgisinden , tecrübelerinden faydalanacak. Hem de benim gibi, Sayın belediye başkanımız Özcan Işıklar gibi , Belediye meclis üyeleri gibi , parti yönetimi , kadın ve gençlik kolları , partili ağabeylerimiz gibi dostları olduğunu görecek.
Sayın Selami Değirmenci’ye değerli partililerimiz ve basınımız önünde şu çağrıyı yapıyorum, bir yere gelmek için 30 yıllık arkadaşını öteki gibi gösterme gayretinden vazgeç, etrafındaki dostlarını kırıyor, üzüyorsun. Şunu iyice bil ki, benim gibi Anadolu’nun değişik kesimlerinden Silivri’ye gelenler, öteki değiliz. İnadına öteki olmayacağız. Silivri’de CHP çatısı altında onurlu yaşamımıza devam edeceğiz. CHP’nin kalesi Silivri’de yerel iktidarın devam etmesi için elimizden gelen gayreti gösterip, heyecanımızı kaybetmeyeceğiz.Saygılarımla
Bu konuşmanın ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz alarak şunları söyledi:
“Hangi taşı kaldırsanız CHP’nin imzası var, çalışmaya başladığımızda kapısına icra gelen belediyeyi hizmet veren belediyeye dönüştürdük… Bu şehri aydınlık, demokratik ve laik bir yer haline getirdik, ayırımcılığa kayırmacılığa karşı geldik. Benim kimseyle sorunum yok, bir huzur adası geliştirmek istiyoruz. Kişiyle derdim yok, ağzıma alacak zamanımda yok… Burada hiçbir üye alınmasında manipüle edilmesinde olmadım olamayız da. İçine çekilmeye çalışılan huzursuzluğu, bize AKP’nin yapmadığını yapmaya kalkışılıyor. Huzur ortamını bundan sonraki kongrelerde yaşamak istiyoruz. Mevlana Celaleddin Rumi “ Aynı dili konuşanlar değil, aynı düşünceyi paylaşanlar anlaşabilir” demiş. Biz de öyle düşünüyoruz.” Dedi.
Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir söz alarak “ Ben şu anda Özcan Işıklar’ı var gücümle destekleyip 2014’de belediye başkanı yapacağız… Özcan Işıklar benim kardeşim ve akrabam. O bana ben ona destek veriyorum. Önümüzdeki seçimde Işıklar başkan, ben 1. sıra meclis üyesi seçileceğiz. 2019 yılında bıraktığımızda Silivri büyük gelişme gösterecek.” Dedi
Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!