Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR'IN BASIN TOPLANTISI VE VİDEOSU...

                                         IŞIKLAR’IN BASIN TOPLANTISI

    Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ile birlikte Silivri Belediyesi Kalepark Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

SİLİVRİLİYİZ.COM İnternet Gazetenizden canlı olarak yayınlanan basın toplantısını 454 aktif okuyucumuz izledi… Teknolojinin son versiyonları kullanılarak 3G bağlantı ile yapılan yayınımız Silivri için canlı yayınların büyük bir ihtiyaç olduğunu ortaya koydu.

CANLI YAYINIMIZIN VİDEOLARINI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İZLEYEBİLİ,RSİNİZ

               
BÖLÜM 1
 
           
 
BÖLÜM 2
 
           

BÖLÜM 3
 
           




    Işıklar, yaptığı ve yapacağı projelerden bahsederek, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın 11 Eylül Salı Günü gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı hakkında yorumlarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Göreve başladığımız günden bu yana bir plan dâhilinde hareket ettik. 2013’te yapacağımız çalışmaları mahalle mahalle gezdirip ondan sonra kesinleştirip, gerçekleştiriyoruz. Bu yılla beraber 4 yıldır bu süreç aynı şekilde devam ediyor. Silivri büyük resim içinde sanayisi, hizmet sektörü, tarımı turizmi birçok sektörü içinde barındıran bir yerdir. Alt yapı sorunu büyük ölçüde çözüldü. 820 trilyon civarı bir yatırım söyleniyor. Kent arıtmasının 2012 yılı sonu itibariyle bitmesi planlanmıştı. İ.S.K.İ’nin bu konuda ağır gittiğini düşünüyorum. Silivri hiçbir siyasi polemiğe kurban edilemez. Şehrin alt yapısıyla beraber üst yapısı da çok önemlidir. Biz üst yapıyı düzenliyoruz. Yolları, meydanları düzenliyoruz. Bu fotoğrafın tamamlanması belli bir süreçle olacak. Geldiğimiz nokta da büyük ölçüde düzenlemeleri bitirdik. 2013 yılındaki projelerimizin başında kültür merkezi geliyor. Kültür Merkezi binası 33 bin m2, Silivri’nin kültürünü yansıtacak bir mimari tarzındadır. Silivri’ye miras olacak bir Kültür Merkezi’nin projesini hazırladık. Yılbaşı itibariyle de temelini atmış olacağız. Kültür Merkezi 800 kişilik 3 tane salonu, kurs odaları olacak. Burası Silivri’nin bir anlamda kentsel kültür sanat anlayışını karşılayabileceği bir yer haline gelecek. Buranın Silivri’nin sembol binası olmasını istiyorum. Cem evi projemiz var. Silivri’nin uzun zamandır söylenip yapılamayan ihtiyacını gideriyoruz. Her inanca saygı duyarak ihtiyaçları karşılanmalıdır. Cem Evi’nin arsasını tahsis ettik. Projesini hazırladık. Çok özel bir Cem Evi binası yapımını gerçekleştireceğiz. Silivri’nin bir diğer ihtiyacını PTT’nin hemen arkasına bir tiyatro salonu ve müze yaparak gidermiş olacağız.

                                            İ.S.K.İ. ÇÜRÜK DİŞ GİBİ

   Kent düzenlemeleri projelerimizde yer altı otoparkı durumu söz konusu, Kaymakamlık binasının arkasındaki yapıları bir meydana dönüştüreceğiz. İhale hazırlıklarımızı tamamladık. Proje bitmek üzere. Otoparkı da biz kendimiz yapacağız. Defalarca söylememize rağmen İSPARK’a bu yeri size hibe edelim yapın dememize rağmen bir cevap alamadık. Mülkiyetin kime ait olduğunun bir önemi yok önemli olan Silivri’nin kazanmasıdır. 400 araçlık bir otopark yapımı söz konusu.  İ.S.K.İ çürük diş gibi yerinde kaldı ve bu nedenle Silivri’nin ihtiyacı olan otopark sorunu çözümü gecikiyor. Bina Silivri Belediyesi’nin İ.S.K.İ kiracı. İ.S.K.İ’nin şu anda kasaplar sokağında yeri de var ama taşınmıyorlar. Kiraladıkları binayı gördüm. Bina su bağlanmamış. Pet şişelerle su taşıyarak temizlik yapmaya çalışıyorlar. Ben Ak Parti İlçe Başkanı olsaydım. Arardım İ.S.K.İ’yi boşaltın binayı niye engelliyorsunuz Silivri’nin otopark ihtiyacını derdim ve onları bir telefonla oradan çıkartırdım. Böyle bir şeyi istese yapabilir. Ama tam aksine İ.S.K.İ’nin oradan çıkmasını istemiyor. Amaç bizim yapacağımız işi engellemek. Bu işi bir buçuk yıl geciktirmenin hiçbir siyasi kazancı olmadığını biliyoruz. Toplum kimin ne yapıp ne yapmadığını iyi biliyor. Ben Kadir Topbaş’ın bu durumdan haberi olduğuna inanmıyorum. Boğluca Deresi yıkımına geldiğinde bu durumdan kendisine bahsetmiştim. Hemen özel kalemini çağırıp İ.S.K.İ Genel Müdürü Özcan Bey’i ziyaret etsin, otopark sorunu çözülsün diye talimat vermişti. Buraya geleli kaç ay oldu hala bir ses yok. Bizim hiçbir kurumla sıkıntımız yok hepsiyle iş birliği içerisindeyiz İ.S.K.İ hariç. Boğluca Deresi etrafındaki binalar için yıkım kararı geliyor 4 Eylül’de yıkılacak diye önlemler alıyoruz. Yapılan hiçbir şey yok. Neden mahkeme kararları gecikmiş. Allahtan korkun Kadir Bey’in gelip kepçeyi vurmasından sonra mahkeme kararları sonuçlandı.   Yine yaşanabilir, değerleri korunan bir kent anlayışı ile Silivri’yi temsil eden çeşitli heykeller dikeceğiz. Boğluca Deresinin ıslah çalışmalarını bize bıraksınlar 2 ayda bitirip heykeli de dikerim oraya.

              YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR.

Yapacağımız çalışmalar engellenmeye çalışıldığı içinde bazı çalışmaları paylaşmayacağım. Yapıldığı zaman görülür. Ama çok önemli bir mesele Gümüşyaka’daki 80 dönümlük alanı Üniversite alanı olarak komisyonla görüştük. Bu ay meclise gelmesini bekliyoruz. Salı Günü gidiyoruz orasının yeşil alan olduğunu öğreniyoruz. Çok üzüldük, şaşırdık. İmar Komisyonu Başkanı Sefer Beye durumu sorduğumda grup başkanı vekiliyle görüşür müsünüz diyor. Bu günü kadar kendisiyle hiçbir sıkıntımız olmadı. Beni teknik yerden siyasi yere yönlendiriyor. Demek ki şunu söylüyor. Ben elimden geleni yapamıyorum. Bir baskı var. Gümüşyaka’ya üniversite alanı yaptırmayacağız diyen bir durumla karşı karşıyayız. Eğer orası yeşil alan çıkarsa alnında simsiyah lekeyle dolaşır bundan sonra. Üniversite alanını Silivri’ye ye yaptırmamak nasıl bir siyasi anlayış. Her yer üniversite alanı mı olacakmış. Karayolları ile görüşmüş uygun durum vermemiş karayolları. KİPA’ya uygun durum vermiş miydi karayolları. Karayollarının KİPA’ya olumsuz görüşü var. Bu olumsuz görüşe rağmen KİPA oluyor da üniversite alanı mı olmuyor.

                    KARAKTER ZAFİYETİ KARAKTERİ OLANDA OLUR

    Ben ifadelerimle ya da söylem biçimle kimsenin yüzünü kızartmadım. Ben siyaseti insani değerleri koruyarak, el sıkacak kadar mesafe bırakarak yaptım. Benim kişiliğimi zedelemek için bazı söylemler oldu. Ayıp değil mi? Silivri’nin ekmeğini yiyen suyunu içen bir insana bu kıyaslamalar yakışır mı? Bu söylenenler siyasi kirliliktir. Karakter zafiyeti karakteri olanda olur. Bunu söylemenin bu hissi vereceğini düşünmüyor musun? İnsanın ailesiyle, eşiyle, dostuyla bir araya geleceğini düşünemiyor musun? Düşünemeyen elenecek.

 Silivri’de Kültür Merkezi ile ilgili tartışma yaşandı. Bir insan bu kadar kötü niyetli bakamaz. Meclis salonunda konuşuluyor. Projede rant yok.  Hayır, projede bir getirim yok diyor. Rant yok. Sağlanmış bir şey yok. 5 katlı bina adam 13 kat istiyor. Sonra indi 9a sonra 7ye vermiyoruz. Hiçbir kötü niyet taşımıyorsunuz. Biri geliyor Belediye’ye size diyor ki, geçen seferde aynı şey yaşandı. Ama geçen sefer 20 kat rezidans verildi. Burada verilen bir şey yok biz ne alırız gibi düşünmüşüz. 5 kata göre verilen bir şey ya da rant kaybı yok. 9 dönüm alan 3 defa meclise geldi. Gümüşyaka’daki 80 dönüm alanı meclise getiremiyoruz. Utanmıyor musun şimdi bunu nasıl izah edeceksin? Sokakta simit satıyordum diyordun. Ne güzel buralara gelmişin eğitim almışın. Utanmıyor musun? 80 dönümlük yeri neden getirmiyorsun meclise.

             İÇİNE BİNMEK İSTEDİĞİN GEMİYİ BATIRMAK İSTİYORSUN

  Kültür Merkezi’nin yapacak güçteyiz. Yapamaz. Belediye’nin, telefonları kesik, mazot alamıyor. Diyormuş. Evet, bu oldu. Ama Belediye’ye ilk aldığımız zaman bu oldu. Makama oturduk. Hoş geldiniz dediler. İcra kâğıdını koydular önümüze. 2009 yılında yaşadık bunları. Ama 3 buçuk senedir hiç böyle bir sorunumuz olmadı. Olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalışıyor. Sen AK Parti İlçe Başkanı olabilirsin. Ama aynı zamanda Belediye Meclis Üyesisin. En az benim kadar onunda bu Belediye’nin şerefini koruması gerekir. Kime sordun da böyle şeyler söylüyorsun. Telefonlar arıza yaşandı. Kesilme olsa da bunu utanmadan söylerim. Herkesin zor zamanları olabilir. Bunu söylemesi etik değer eksikliğidir.

 Bir yol fobisi oluştu. Ne yapacakmış? Otoban asfaltı yapacakmış. Bir termometre vereceğim eline baksın bakalım yaz aylarında asfalt mı daha sıcak yoksa taş mı? Bakın bakalım. Coğrafyanın üst tarafında şehirlerin içinde asfalt var mı? Neden bizden daha mı gerizekalı bunlar. Paris’inden, Newyork’undan her yer taş. Çünkü sağlıklı, güzel, doğal ve ucuz olan bu taşlardır. Taşları sökecek durumu olmaz belediye meclis üyeliğini garantilesin.

  Anketler hizmet ölçümleri yaptırıyoruz. Ne çıkmış 42 ye 51 bunlar sandıktan çıkan oy sonuçları zaten.

                    SENİN GİBİ 20 BİN DOLARA ADAM MI TUTSAYDIM.

    Bir mailler trafiği ortaya çıkmış. Ben bir şeyler söylemişim, yazmışım. Karşılığında cevap gelmiş. Para yağdırmışız. İlk defa bugün konuşuyorum. Kendisi de burada. 1 Ocak’tı sanıyorum. Bana bir mesaj yazdı. Duygusal bir mesaj. Abi ben yanlış bir şey yaptım. Bu tarzda şeyler. Buna karşılık kötü karşılıklı mı verseydim kendisine. O kadar, kızgın, kırgın, küskün olmama rağmen yumuşadım. Cem’in kafasını, gözünü kırayım diye de niyetlendim. Benim senle bir zorum yok kardeşim dedim. Ona hak etmediği bir kuruş bile vermedim. Abone bedeli, yayın bedeli dışında. Affetmek erdemdir. Sen ne yaptın. 20 bin dolara adam tutup Cem’i öldürmek istedin. Ben senin gibi çözmüyorum sorunlarımı.  Şimdide yeni daha birinin peşine adam taktırdı. Canıyla tehdit edecek. Ben korumalarla gezmiyorum. Resmi koruması var silahlı. Bana da teklif ettiler. İstemem. Beni vurmak isteyen her yerde vurur. Ben çok rahatım tek başıma geziyorum. Yönettiğinin yerde polisle gezmeyeceksin. Ver bir dilekçe başka bir güvenlik ihtiyacında kullanılsın.

    Logo meselesi gündeme geldi. Kent meclisine bir öneride bulunuldu. Herkes yapabilir. Benim şöyle yapın böyle yapın gibi bir dayatmam söz konusu değildir. Benim yerim çözüm üretme yeridir.

 Basın Mensuplarının Işıklar’a sorduğu sorular ve Işıklar’ın cevaplarını videolarda izleyebilirsiniz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol