Silivri Facebook
banner88

Işıklar'ın

Portekiz’de yapılacak olan futbol şampiyonası öncesi Silivri’de kampa giren takıma, Başkan Işıklar moral verdi.

Dünyanın en büyük özel spor organizasyonu olan Uluslararası Özel Olimpiyatlar Şampiyonası’na katılacak olan Türkiye Futbol Takımı, 05 Mayıs 2009 Salı günü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret ettiler. Portekiz’de yapılacak olan futbol şampiyonası öncesi Silivri’de kampa giren takıma, yaptıkları ziyarette Özel Olimpiyatlar Silivri Temsilcisi Can Dağaşan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Futbol Takımı Teknik Direktörü Hasan Çiçek, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, Engelleri Kaldıralım Dernek Üyeleri Sevgi Pamukçu ve Bahadır Aydın eşlik ederken, ziyaret sırasında Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’de hazır bulundu.


Işıklar: “engelliler köyü kuracağız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Toplumumuzun yarası olan bu konuyla ilgili yapmış olduğunuz çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum, çabalarınızı kutluyorum. Biz bu tür organizasyonlara her zaman açığız. Bu çok anlamlı bir organizasyon, çok önemli bir proje. Bizim de engellilerimizle ilgili birçok projemiz var. Silivri’de kent envanteri çıkartıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Daha önce engelli envanteri de çıkartmıştık, şimdi yine aynı şekilde envanter çıkartacağız. Biz Silivri’de Engelliler Köyü kurmak istiyoruz. Bu Türkiye’de ilklerden biri olacak. Bununla ilgili girişimlerimizi başlatacağız. Yine bunun dışında Engelliler Tatil Köyü projemiz var. Önümüzdeki süreçte bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Biz spora, eğitime ve kültüre katkı sağlamak için hazırız” dedi.
Uluslararası Özel Olimpiyatlara katılacak olan Türkiye Futbol Takımı, Başkan Işıklar’a başarı sözü verirken, çiçek takdim ederek makamından ayrıldılar. 

Özel olimpiyatların ikinci ayağı Silivri’de
Zihinsel engelli gençlere ve erişkinlere çeşitli spor dallarında eğitim ve yarışma olanağı sağlayan uluslararası Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası, 30 Eylül - 5 Ekim 2009 tarihleri arasında Silivri’de gerçekleşecek. Başkan Işıklar, 16 ayrı Avrupa ülkesinden gelecek olan sporculara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol