Silivri Facebook
banner88

İSMET KİRAZPINAR KAVAKLI'YA ÇAĞIRIYOR...

İSMET KİRAZPINAR KAVAKLI’YA ÇAĞIRIYOR…

Üç yıldır Kavaklı Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleşen Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin dördüncüsü bu yıl 22 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

Yağlı güreşin dede sporu olduğunu belirten Silivri Belediyesi Yağlı Güreş Komite Başkanı İsmet Kirazpınar kendisiyle yaptığımız sohbette şunları söyledi. “  Biz sekiz kardeşiz beşimiz erkek, küçükken evde de güreşirdik. Benim babam 40 yaşında 40 pınarda güreşmiş. Güreş Türk toplumunu % 80’ninin içinde var. Belediye Başkanımız yağlı güreşlerle ilgili organizasyon için bizi göreve atadı. Belediye Başkanımız Özcan Bey Silivri’nin yağlı güreşlere katkısı olması gerektiğini düşünerek İsmet Pehlivan’ın 30-35 tane pehlivan yetiştirmesini istiyor. Bu çalışmayı da inşallah Cumartesi günkü yağlı güreşlerden sonra başlatacak. Bizler bu ata sporumuzu geleceğe taşımakla yükümlüyüz ve bunun için çalışıyoruz. Bu yılki güreşler önceki yıllarda yaptıklarımızdan çok daha çekişmeli, çok daha eğlenceli olacak. Ben bütün güreş severleri Cumartesi günü Kavaklı’ya bekliyorum. Cumartesi günü yapılacak olan yağlı güreşler Kırkpınar öncesi güreşler olacağı için çok daha önemlidir ve çok daha güzel olacaktır.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri için Beldeler ve Silivri merkezden araçlar 11.00’da kalkacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol