Silivri Facebook
banner88

İşsizlik kursları geçtiğimiz gün açıldı

Türkiye İş Kurumu’nun organize ve finanse ettiği Silivri Birleşik Esnaf Sanatkârlar Odasının yürüteceği işsizlere ve mesleği olmayanlara yönelik istihdam amaçlı mesleki eğitim projelerinden olan İlk ayağı olan “CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK ELEMANI” 50 kursiyer ile 20 kursiyer ile  “BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ  (Temel Bilgisayar ve Ofis Elemanı) toplam 70 kursiyerin katılımı ile açılışı, 20.04.2009 tarihinde İSTOSOB-MEKSA-Silivri Birleşik Esnaf Turizm Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezinde yoğun katılım ile gerçekleşti.

Protokol ordaydı
İstesob-Meksa-Silivri Birleşik Esnaf Turizm ve Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Hizmet Binası’nda düzenlenen törene, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ev sahipliği yaparken,  Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faik Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, Eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Cumhuriyet Halk Parti ve AK Parti Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleri, Dernek ve Oda Başkanları, Meslek Eğitim Eğitmenleri ile kursiyerler katıldı.

Halk oyunları ekibi de oradaydı
Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’nün organize ve finans ettiği Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yürüteceği işsizlik kapsamındaki “Cilt Bakım ve Güzellik Elemanı” ve “Bilgisayar İşletmenliği” eğitimlerinin açılış töreni, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Halk Oyun Ekibi’nin gösterileri ile başladı. Minik halk oyunları ekibinin oyuncuları, yaptıkları gösteri ile büyük alkış topladı.

Demirkol; “Silivri çok Şanslı”


Açılışta konuşma yapan Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol; “Temenni ediyorum ki bu güzellikler daim olsun ve paylaşalım. Bu güzellikler çaba, emek, inanç, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek azmi ile paralel doğru orantılı gitmektedir. Emek sarf edersek iyi niyetli olmanın ötesinde insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu en kutsal yatırım olduğunu, ulvi yatırım olduğunu, zira insanı kazanmak aileyi kazanmak, aileyi kazanmak, milleti oluşturmak ülkeyi oluşturmak devleti oluşturmak bayrağımızı yükseklerde dalgalandırmak gibi birçok güzel hedefin odak noktalarından bir tanesidir. Bunun için işsizlik olayını hep beraber, milli bir sorun olarak değerlendirilip, elimizden gelen çabanın gösterilmesi çok önemlidir. Sevgi ve güveni başarı ile çok çalışmayı birleştirdiğimiz takdirde elbette ki bu güzellikler bizim olacaktır. Silivri’nin bu konuda çok şanslı olduğunu görüyoruz. İki yönü ile hem bu güzel binayı zamanında yapmışlar, yapanlara şükranlarımızı sunacağız. Bu güzel mekânlar siz değerli kursiyerlerimiz için birer imkândır. Olmadığı zaman veya kaybettiğimiz zaman bunun değerini anlamak olasıdır. Onun için Esnaf Odaları Birliğimizi, Birlik Başkanımızı tüm yönetimi ile gayret sarf edenlere şükran duymak gerektiğine inanıyorum. İşsizlik var diyerek üzülmek, ağlamak, sızlanmak ve sorun olarak ortada dolanmak veya sunmak tabii ki çözüm değil ama gerçekler bunlardır. Biz ne yapabiliyoruz diye hesabını yapacağız. Ve bu taşın altına hep beraber elimizi koyma görevine, sizlerde gereken bilinci göstereceksiniz” dedi.


IŞIKLAR; “BU PROJELERİN HER ZAMAN İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;“Bugün burada böylesine önemli bir proje için bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu projelerin her zaman içerisinde olacağız. Çünkü biz yirmi gün öncesine kadar yeni bir sürece hep birlikte girdik. Bu süreç içerisinde anlattığımız ve proje olarak ortaya koyduğumuz, birçok ihtiyaca cevap vermesi açısından bu projenin burada konuşuluyor olması, beraber hareket etme şansı bulabileceğimizden dolayı çok umutlandım. Özellikle sevgili Başkanımız Ali Tabakoğlu’nun çabasını üç dört yıldır izliyorum ve şahidim. Yapılan kursların, verilen eğitimlerin ne kadar yararlı sonuçlara ulaştığını gördüm. Bu eğitimler onun parçası olarak devam edebilir. İŞKUR İl Müdürümüzün söylediği gibi, yüz de yirmi yedi olan işsizlik oranı, maalesef Silivri’mizde daha yüksek”


“Genç nüfus’un beklentileri yüksek”


Işıklar sözlerine şu şekilde devam etti;“Biz yakın geçmişte, bir buçuk ay öncesine kadar yaptırdığımız bir ankette, iş gücüne katılım oranı ve işsizlik oranı maalesef Silivri’de yüzde kırklara çıkan bir eğilim göstermektedir. Bunun da nedenleri arasında, tarımsal bölgenin yılda sadece yirmi dört gün, yirmi beş gün gibi çok kısa çalışma iş gücüne katılması açısından, farklı bir işsizlik yapısı oluşturuyor. Bölgemizin böyle özel bir durumu var. Nüfusumuzun yüzde altmış dördü, otuz dokuz yaşın altında genç bir nüfus, beklentileri yüksek. Böyle bir yapı içerisinde, iş gücüne katılmalarını sağlamak, iş eğitimlerinin verilmesinin önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Silivri’miz özellikle hizmet sektörlerinin; tarımın, sanayinin ve turizmin birbiri ile çelişmeden gerçekleşeceği ender bölgedir. Böyle bir fırsata altyapı oluşturmak için insan kalitesini, insanın iş gücüne katılması için donanımını artırmak açısından bu kursların çok büyük önemi var. Göreve başladığımızın üçüncü gününde, Dünya Belediyeler Birliğine üye olma yolunda hiç zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde adımlarımızı attık. Bir Sendikanın Konfederasyon Genel Başkanı ile geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, önümüzdeki haftada başka bir sendikanın genel başkanı ile bir randevu aldık. Onların Avrupa Birliği programlarında,  sosyal riski azaltma projeleri ve iş gücüne katılım oranının artırılması özellikle hizmet sektörleri ve bilişim teknolojileri hizmet sektörleri ile ilgili kurslarını Silivri’de açma gibi bizim de çabamız var. Özellikle Avrupa Birliğinin bu konudaki kredilerini buraya çekebilmek adına uğraş veriyoruz. Bu çalışmalarımızı yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Özellikle Esnaf Sanatkârlar Odası, İşkur, Çıraklık Eğitim Merkezi gibi bu tip çalışmaları olan kamu kurumları ile iş birliğini kesinlikle çok sıcak tutacağız. Gerekirse birlikte proje oluşturacağız.


“Kapatılan belediyelerle ilgili projelerimiz var”


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sözlerine şu şekilde devam etti;“Belediyemiz de yeni yapılanma içerisinde. Yeni bir yapı anlamında,  yedi belde belediye kapatıldıktan sonra ortaya çıkan belediye binaları ve bu binaların ekonomik ve verimli kullanılması amacı ile oraların birer kültür merkezine, birer kurs merkezine dönüştürülme projemiz var. Bu proje içerisinde halkın ayağına hizmeti götürerek, belediye binalarımızı muhtarlık binası, temel hizmet birimi olarak zabıta, emlak servisi, vezne dışında bir kültür merkezine, eğitim merkezine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda proje anlamında ekonomik destek sözleri alıyoruz. Böyle projeleri sununca dünya belediyeler birliği olsun diğer kurumlardan projelere destek geldi. Yer konusunda daha geniş daha kapsamlı, daha çok kesimlere ulaşan daha çeşitlilik de refahı arttıran, insanın kalitesini arttıran iş gücüne katılmasını kolaylaştıran eğitimleri bu zenginlik içerisinde bu ekonomik, kültürel mirasımızı da koruyan, onu geliştirip geleceğe taşıyan kültür projeleri belediye binaları bizim emrimizde, sizlerinde emrinizde olacaktır.”

Tabakoğlu; “ Çalışmalarımız devam edecek”


Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu konuşmasına şöyle başladı; “Böyle onurlu ve gururlu bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve kursumuzun açılışında bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere yönetim kurulum adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere okulumuzun içeriği ile verilen eğitimlerden, kısaca bahsetmek istiyorum, Okulumuz 2001 yılında temeli atılıp 2005 yılı içersinde İSTSOB-MEKSA-SİLİVRİ BİRLEŞİK ESNAF TURİZM HİZMET MESLEKLERİ olarak hizmete girmiş bulunmaktadır. Baş Öğretmenimiz,  Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorunlarından bahsederken, Bizlere Esnaf ve Sanatkârlarımızın kalkınmasının önemli konularından birisinin Mesleki Eğitim olduğunu Ülkemizdeki en önemli sorunun da ara elaman eksiliğinin, olduğunu her defasında ifade etmekte idi her konuda olduğu gibi ‘’Mesleki Eğitim’’ üzerine de bizlere çok faydalı bilgiler öğretti. AB. TESK anlaşma çerçevesinde ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği eğitim binasında gerçekleştirilen kadın girişimciliği Eğitiminin bir ayağında Baş Öğretmenimizin desteği ile Silivri’de başlatarak 2008 yılı içersinde odamız tarafından eğitim merkezimizde 50 girişimci bayanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir, bizler Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak 2009 yılı içersinde de 4 tane Yeni Projemiz ile Mesleki Eğitime devam ediyoruz. Okulumuzda birazdan açılışını yapacağımız ‘’CİLT BAKIMI ve GÜZELLİK ELAMANI’’ Eğitimi için Okulumuzda 2009 yılı sonuna kadar 100 kişi Eğitilecektir, bugün ‘’CİLT BAKIMI GÜZELLİK ELAMANI’’ kursumuz, 25 kişilik gruplar halinde, iki sınıf toplam 50 kişi olarak Eğitime başlayacaklar. Yine Bugün BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (OFİS ELAMANLIĞI EĞİTİMİ) de 20 kişi ile başlayacaktır”

“4 kurstan 3’ü Bilgisayarla ilgi”
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bugün Kursumuz, toplam 70 Kursiyer ile eğitime başlayacaktır. Bu kurslarımızın ilk ayağının Eğitiminin, bitimi sonrası kurslarımız aralıksız devam edecek kurslarımız, ‘’CİLT BAKIMI GÜZELLİK ELAMANI KURSUMUZUN’’ikinci ayağı yine 50 kişi olarak devam edecektir ‘’BİLGİSAYARLI MUHASEBE KURSUMUZ’’ 20 kişilik grup olarak iki sınıf halinde 40 kişi olarak, Bilgisayar İşletmenliği Eğitiminin bitiminden sonra başlayacaktır.‘’WEB TASARIMI VE PROGRAMCILIĞI’’ Eğitimi de 20 kişilik grup olarak iki sınıf halinde toplam 40 kişi olarak Bilgisayarlı Muhasebe Eğitiminin bitiminden sonra başlayacaktır. Dört kursumuzun, 3- tanesi Bilgisayarla ilgili olması ve Bilgisayar laboratuarımızın da 20+1- olması nedeniyle Eğitimlerimizin biri bitmeden diğerini başlatmamız mümkün olmamaktadır. Eğitime katılacak olan Kursiyerlerimiz çok şanslılar, çünkü kursiyerlerimizin tamamına yakını Silivri bölgemizden tespit edilmişlerdir, Cilt Bakımı Güzellik Eğitiminin teorik eğitim okulumuzda pratik eğitim ise çok değerli hocamız Gülkan Hanımın Sunflower center’de bulunan Güzellik Merkezinde verilecektir. Diğer 3- kursumuzun, da teorik ve pratik eğitimleri okulumuzda verilecektir. Konuşmama son vermeden önce çiçeği burnunda Belediye Başkanımız Sayın Özcan ışıklardan Kursiyerler ile ilgili bir isteğim olacak, Sayın Başkanım kursiyerlerimizin ulaşım konusunda gidip gelmelerinde sıkıntı olmaktadır, daha önceki kurslarımızda bu sıkıntıları hep yaşadık, belediyemizden araç tahsisi konusunda talebimiz olacak bu konuda bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz”

Yılmaz; “Yapılan çalışmalardan memnunuz”


İstanbul Esnaf Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Faik Yılmaz’da Yaptığı konuşmasında Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odasının yapmış olduğu çalışmalarını çok yakinen takip ettiklerini yapılan çalışmalardan İstanbul Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Olarak duyduğu memnuniyeti dille getiren Birlik Başkanı Faik Yılmaz; “Hatta şunu da açıkça ifade ediyorum burada İstanbul’dan da gelen Oda başkanlarımız var onlar alınmasınlar, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası İstanbul’da Birliğimize bağlı olan 154 tane oda içersin de bir numara Oda Başkanı Ali Tabakoğlu da Yapmış olduğu çalışmalarla da İstanbul’daki oda başkanları arasında ilk sırada yer almaktadır kendisi yürekten kutluyorum kendisine her zaman desteğimiz sürdüreceğiz.”

Coşkun; “küresel kriz ile işsizlik arttı”


İstanbul İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun yaptığı konuşmasında Küresel kriz ile birlikte işsizliğin artığını,
açıklanan resmi verilere göre Ülkemizde 15,5 İşsiz bulunduğunu ama kriz var diye bizlerinde boş durmamızın doğru olmayacağını ve 2009 yılı başlarında çıkan yeni istihdam kanunu ile Mesleki Eğitimlere hız verdiklerini belirterek Oda Başkanımız konuşmasında işsizlere yönelik Kaymaklık, Belediye, Mili Eğitim ile protokolden bahsetti. Bununla ilgili açıklamayı da benim yapmamı söyledi evet buraya gelmeden önce Arnavut köy Kaymakamlığı ile bir protokol imzaladık aynı şekilde Silivri Kaymakamlığı, Belediye, Milli Eğitim Meslek odası İş adamları derneği ile protokol imzalayarak, Eğitmenlerin ücretini biz ödüyoruz. Kursiyerlere kursa katıldıkları her gün için 15TL ücret veriyoruz ayrıca ben Oda Başkanı ALİ Tabakoğluna çalışmalarından dolayı kutluyorum kursa katılan kursiyerlere ve eğitme hocalara da başarılar diliyorum.

Katılım sağlayanlara plaket verildi.
Her konuşmacıya, konuşmasının ardından katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman’a, Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’e İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Başkanı Faik Yılmaz’a, İstanbul İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun’a plaket veren Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu kendilerine bir kez daha teşekkürlerini sundu.

Işıklar; “ Bu plaketi hak ettiğime inanmıyorum”


 Başkan Işıklar bir kere daha söz alarak; “Bu plaketi hak ettiğime inanmıyorum. Çünkü daha görevin henüz başındayız. Ama bu plaket bizi daha çok çalışmaya teşvik edecek. Bu arada kursiyerlerin ulaşım sorununa destek olacağımız sözünü de veriyorum” dedi.

Protokol derslikleri gezdi
Plaket töreninin ardından kesilen kurdele ile start verilen, Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’nün organize ve finans ettiği Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yürüteceği işsizlik kapsamındaki “Cilt Bakım ve Güzellik Elemanı” ve “Bilgisayar İşletmenliği” eğitim derslikleri Oda Başkanı Tabakoğlu tarafından gezdirilerek protokole bilgi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol