Silivri Facebook
banner88

İSTANBUL VURUYOR SİLİVRİ UYUYOR

Ak Parti İstanbul İL Başkanı Aziz Babuşçu CHP’li belediyelerdeki işten çıkarmaları eletririken, Silivri Ak Parti İlçe Teşkilatı bu konudaki sessizliğini sürdürmeye devam ediyor.  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Babuşçu’nun ortaya attığı iddiaları yalanlayan yazılı açıklama yaptı.


Silivri’de yerel iktidar ile muhalefet arasındaki söz düoları il başkanlığı ile belediye başkanlığı arasında yapılırken Ak Parti İlçe Teşkilatı seçim sonrası her konuda olduğu gibi bu konuda da sessizliğini sürdürüyor. Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu önceki gün yaptığı basın toplantısında CHP’nin yeni kazandığı belediyelerde iş vaadi sözlerini tutmadıkları gibi  usulsüz olarak işten çıkarmaların yaşandığını iddia etmişti. Babuşçu’nun hedef ilçelerinden biri de Silivri oldu. Ak Parti İl Başkanı Babuşçu’nun bu iddiaları üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da yazılı bir basın açıklaması ile cevap verirken Ak Parti İlçe Teşkilatı bu süreçte yine seyirci kalmayı sürdürdü.

 

İş akidlerini fes ediyorlar

Muhalefet partisi CHP'yi eleştiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, "Seçim dönemi sırasında muhalefet partisinin vaat ettiği 'her aileye 600 TL yardım' ve 'her aileye bir sigortalı' gibi söylemleri biz takip ediyoruz. Çünkü bizim Büyükşehir belediye başkanımız ne vaat ederse, kazanan ilçe belediyelerimiz de o proje çerçevesinde hareket eder. Madem muhalefet partisinin Büyükşehir belediye başkan adaylı bu şekilde vaatte bulundu, ilçe belediyelerinin de bunu gerçekleştirmesi gerekir. Silivri'de, Çatalca'da, Kartal'da, Maltepe'de iş akdi feshedilen vatandaşlar var. Ekmek parası için mücadele eden vatandaşlar kapı dışarı edilmiştir. İstanbul'da kazanan CHP'li belediyelerde yeni bir dönem başlamıştır. 'Bendensin, değilsin' dönemi. İnancını, yaşam biçimi sorgulayan bir dönem ve en önemlisi 28 Şubat dönemini andıran bir dönem başlatılmıştır. CHP'nin belediyecilik anlayışı, 28 Şubat dönemini andıran bir belediye anlayışıdır.

 

 

IŞIKLAR İDDİALARI YALANLADI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Silivri Belediyesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları yalanladı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun; Silivri Belediyesi’nde 3’ü sözleşmeli memur, 7’si geçici işçi olmak üzere 10 kişinin süreleri dolmadan ve yasal hakları ödenmeksizin sözleşmelerinin feshedildiği ve belediyede hizmet alımı şeklinde çalışan 140 işçiye içten çıkarılacaklarının tebliğ edildiğine dair yapmış olduğu basın açıklamasına yanıt verdi.

Toplu işçi çıkarma yapılmamıştır
Babuşçu’nun iddialarını yalanlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Belediyemizde 3’ü sözleşmeli memur, 7’si geçici işçi olmak üzere 10 kişinin süreleri dolmadan ve yasal hakları ödenmeksizin sözleşmelerinin feshedildiğine dair yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Kendi isteğiyle işten çıkanlar olduğu gibi, işten çıkarılan personellerin de tüm yasal hakları korunmuştur. Belediyede hizmet alımı şeklinde zabıta, güvenlik, temizlik, park ve bahçelerde çalışan 140 kişinin ise iş sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ve işten çıkartacaklarının tebliğ edildiğine dair ortaya atılan iddia ise kesinlikle doğru değildir. Böyle bir tebliğ yapmadık, toplu işçi çıkarma kesinlikle yapılmamıştır.”
haberin devamı sayfa …….

 

Hanı her aileye bir iş sözünüz vardı
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, seçimi kazanan CHP'li belediyelerde 28 Şubat dönemini andıran yeni bir dönem başladığını öne sürerek, "CHP'nin belediyecilik anlayışı, 28 Şubat dönemini andıran bir belediye anlayışıdır" dedi. Muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Babuşçu, "Seçim dönemi sırasında muhalefet partisinin vaat ettiği 'her aileye 600 TL yardım' ve 'her aileye bir sigortalı' gibi söylemleri biz takip ediyoruz. Ergenekon'a da değinen Babuşçu, "bugün Ergenekon'un avukatlığına soyunanların kısa zaman sonra bunun arkasında duracağını sanmıyorum" diye konuştu.

 


Türk demokrasisi için kara lekedir
İl başkanı Babuşçu, yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Sözlerine 27 Mayıs'ın yıldönümüne değinerek başlayan Babuşçu, "27 Mayıs, Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Kimse bugün onu savunmadığı gibi, sahip çıkmadığı gibi, bugün Ergenekon'un avukatlığına soyunanların kısa zaman sonra bunun arkasında duracağını sanmıyorum" dedi. . Ergenekon'a da değinen Babuşçu, "bugün Ergenekon'un avukatlığına soyunanların kısa zaman sonra bunun arkasında duracağını sanmıyorum" diye konuştu


AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, geride bıraktığımız yerel seçimleri farklı kampanyalara dönüştürüldüğünü belirterek, "Belki de cumhuriyet tarihinde ilk defa bir partiye karşı kamplaşma, bloklaşmanın yaşandığı çok güçlü bir medya desteğiyle seçimden çok bir düşmanı imha etme kampanyasına dönüşmüştür. Her şeyi mubah sayan, 'çamur at izi kalsın' yöntemiyle muhalefet partisi kampanya yürütmüştür. AK Parti her seçimde gösterdiği gibi başarı çıtasını yükseltmiş olarak seçimi tamamlamıştır. Şu anda muhalefette olan partilerin rüyalarında bile göremeyeceği bir sonucu AK Parti için başarısız görmeleri, bu çıtanın değerinin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Seçim kampanyası süresince atılan iftiralar, şu anda halkımızın hafızasında olmadığı gibi, hiçbir dava da açılmamıştır.

'Çamur at izi kalsın' mantığı içerisinde bunun oya dönüşmesini isteyen bir anlayış ve ciddi bir medya desteğiyle başarılı olmuştur" dedi.

Muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Babuşçu, "Seçim dönemi sırasında muhalefet partisinin vaat ettiği 'her aileye 600 TL yardım' ve 'her aileye bir sigortalı' gibi söylemleri biz takip ediyoruz. Çünkü bizim büyükşehir belediye başkanımız ne vaat ederse, kazanan ilçe belediyelerimiz de o proje çerçevesinde hareket eder. Madem muhalefet partisinin büyükşehir belediye başkan adaylı bu şekilde vaatte bulundu, ilçe belediyelerinin de bunu gerçekleştirmesi gerekir. Silivri'de, Çatalca'da, Kartal'da, Maltepe'de iş akdi feshedilen vatandaşlar var. Ekmek parası için mücadele eden vatandaşlar kapı dışarı edilmiştir. Sarıyer'de başörtüsü taktıkları için uyarılmış ve daha sonra işten çıkarılmışlardır. Maltepe'de belediye başkanının danışmanı olan bir emekli subay, tek tek işçileri çağırarak 'Sünni misin, Alevi misin, oruç tutuyor musun?' gibi sorular sormuştur. İstanbul'da kazanan CHP'li belediyelerde yeni bir dönem başlamıştır. 'Bendensin, değilsin' dönemi. İnancını, yaşam biçimi sorgulayan bir dönem ve en önemlisi 28 Şubat dönemini andıran bir dönem başlatılmıştır. CHP'nin belediyecilik anlayışı, 28 Şubat dönemini andıran bir belediye anlayışıdır. Biz bu belediyeleri takip etmeye ve muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Vaatlerin yerine getirip getirilmediğini takip edeceğiz" diye konuştu.
özeleştiriye açığız
AK Parti'nin Türkiye'de ortalamanın üzerinde bir oy aldığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Aziz Babuşçu, halkın yaptığı uyarıyı da dikkate aldıklarını söyledi. Babuşçu, özeleştiri yaptıklarını ifade ederek, "Teşkilatlar nerede hata yaptı, halkla ilişkilerde sorunlar mı vardı bunları araştırıyoruz. Aşırı özgüven, sonradan rehavete kapılma da seçimleri etkilemiş olabilir. Şimdi 2011 ya da 2012 seçimlerine dinamik bir kadroyla hazırlanıyoruz. Çıtayı daha da yükselteceğiz. Ataşehir'de aşırı güven sonucu rehavete kapılarak seçim kaybedilmiştir. Kartal ve Maltepe'de de başkanların halkla ilişkilerinde bazı sorunlar olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulundu.

İstanbul’u titretecek bir ekip kuracağım
Yaklaşan il kongresinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine Babuşçu, "Önce dört tane ilçenin başkanlık seçimleri var. Sonra da 27 Haziran'da il kongresi var. Ben oraya İstanbul'u titretecek bir ekip kurarak gitmek istiyorum. Kimin aday olup olmadığı önemli değil, hazırlıklarımız devam ediyor. Seçimlerde yürütülen 'çamur at izi kalsın' kampanyası, örneğin Taksim'e cami gibi haberlerle devam ediyor. Orada biliyorsunuz bir mescit var ve sadece o mescit planlara işlenmiştir. Bu tür haberlerin de yalan olduğu anlaşılmıştır. Biz yalan budaklı bir siyaset yapmıyoruz. Yapacaklarımızı söylüyoruz, söylediklerimizi yapıyoruz. Bizim dönemimizde heyecanımıza ayak uydurabilen herkes işinde kalmıştır. Bu heyecanı yaşamayanlar da işten çıkarılmıştır" dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol