Silivri Facebook
banner88

İYGAD üyeleri iftarda buluştu
 
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Üyeleri Kıraç’ta iftarda bir araya geldiler. İYGAD’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programında bir araya gelen gazeteciler, yoğun iş temposuna rağmen kısada olsa dinlenip sohbet etme fırsatı buldular. Gazetecileri, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kapıda tek tek karşılayan dernek başkanı Metin Karakoç, “Hoş görü ve sevgi ayı Ramazan Ayı’nda bir araya gelerek üyelerimiz arasında kırgınlıkları bulunanları barıştırmak hem de uzun süredir bir araya gelemeyen meslektaşlarımızı buluşturarak sohbet etme imkanı sağladık” diye konuştu.
 
Metin Karakoç:”Gecekondu gazetecilere müsaade etmeyeceğiz”
 
Yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul’un ilçelerinde çok sayıda seçim gazeteleri çıkmaya başladığına dikkat çeken İYGAD Başkanı Metin Karakoç, haksız rekabete neden olan ve gecekondu gazetelere müsaade etmeyeceklerinin söyledi. Karakoç, üye güncelleme çalışmalarının devam ettiğini de belirterek “Tarafsız, ilkeli ve bu mesleği hakkıyla yapan üyelerimiz ile mesleğin etik değerlerini ayaklar altına alan, şantajcı, üçkâğıtçı, aba altından sopa gösterip mesleği toplum önünde rencide edici tutum ve davranışlarda bulunan üyeler hakkında gereğini yapacaklarını söyledi.
 
Metin Karakoç “Özellikle kişisel sıkıntıları nedeniyle bazı üyelerimiz zaman zaman İYGAD hakkında yazılar yazarak derneğin tüzel kişiliğini hedef almaktadırlar. Bu tür saldırılara karşı başta disiplin kurulumuz olmak üzere hukuki mücadelemizi de vereceğiz” dedi
 
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ile Esenyurt Kızılay Hastanesi’nin yaptığı protokol sonrası bir yıldır üyelerinin ücretsiz tedavi olma imkanı sağladıklarını anlatan Karakoç “Çok sayıda üyemiz Kızılay Hastanesinden faydalanmaktadır. Sadece muayene değil, üyelerimize ücretsiz operasyonel yani ameliyatlar da yapılmaktadır. Maalesef sağlık güvencesi olmayan birçok arkadaşımız bulunmaktadır. Bu hizmet tüm üyelerimiz için yapılmaktadır” diye konuştu.
 
Başkanlarla çay sohbeti
 
İYGAD’ın üyelerine verdiği iftar sonrası Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, programa katılarak gazetecilerle çay sohbeti yaptı. Belediye başkanları yerel basını önemsediklerini söyleyerek, “Sizler bizi tamamlıyorsunuz. Kentin sıkıntılarını ve sorunlarını sayfalarınıza taşıyarak bizlere yardımcı olursunuz” diyerek gazetecilerle yerel yöneticilerin birbirini tamamlayan iki kurum olduğunu söylediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol