Silivri Facebook
banner88

KAAN GÖKTAŞ ROTARY KULÜBÜN ONUR KONUĞU OLDU...

KAAN GÖKTAŞ ROTARY KULÜBÜN ONUR KONUĞU OLDU

Silivri Rotary Kulübü'nün olağan toplantısına konuk olarak davet edilen Silivrili Gazeteci ve Yazar Kaan Göktaş, yeni çıkan kitaplarını tanıttı ve Rotaryenler ile sohbet etti. 

 

Silivri Rotary Kulübü'nün olağan toplantısı geçtiğimiz akşam Park Otel'de düzenlendi. Toplantıya Silivrili Gazeteci Yazar Kaan Göktaş konuk olarak davet edildi. Rotary Kulübü'nün geçmiş dönem başkanı Hüseyin Dertop'un yönettiği toplantıda düzenlenen söyleşide Kaan Göktaş, yeni çıkan kitaplarını tanıttı ve soruları cevapladı.

 

ÖNCE “BİR KASABA ÖYKÜSÜ” TANITILDI

Hep birlikte yenilen yemeğin ardından Başkan Dertop'un söz verdiği Kaan Göktaş, önce salonda bulunan üyelere kendini tanıttı. İlk olarak geçtiğimiz Eylül ayında çıkan ve Silivri'yi konu eden "Bir Kasaba Öyküsü" isimli kitabını tanıtan Göktaş, kitabın orijinalinin İngilizce olarak Evelyn Lyle Kalças tarafından İngilizce yazıldığını, kendisinin kitabı keşfederek çevirisini yaptığını ve editörlüğünü üstlendiğini anlattı. Göktaş; "Bundan yaklaşık 6 yıl önce bir sahafta tesadüfen 'The Silivri Saga' yani 'Silivri Efsanesi' isimli İngilizce bir kitap gördüm. Hemen alıp okudum, Silivri ile ilgili birinci ağızdan çok ilginç bilgiler içerdiğini gördüm. Yazarının ailesine, halen İzmir'de yaşayan levanten akrabalarına, Amerika'daki yayınevine ulaştım, gereken izinleri aldım. Oturup uzun uğraşlar sonucu Türkçeye çevirdim. Maalesef iki belediye yönetimi döneminde de bu kitabı yayınlamak mümkün olmadı. Kendi göbeğimi kendim kesmek istedim ve kitabı kendi imkanlarımla bastırdım. Bağımsız Belediye Meclis Üyemiz Yılmaz Kandemir büyük bölümünü kendi üstlendi. Yine farklı destek verenler oldu. Şu ana kadar iki baskı yaptık sadece Silivri'de dağıttık, önümüzdeki aylarda diğer kitaplarımı da basan Ozan Yayıncılık tarafından üçüncü baskı yapılacak ve tüm Türkiye'ye dağıtılacak." dedi. 

 

Kitapta 1800'lü yıllardan başlayarak 1914-15 yılına kadar Silivri'deki sosyal ve kültürel yaşam, Kaleiçi Mahallesi'nde gayrimüslimlerin hayatı, Silivri'deki yerleşim, Silivri'ye gerçekleşen Bulgar işgali, Silivri'ye düşen askeri uçak ve kıyıda batan denizaltı, Silivrili gayrimüslimlere Kale'nin sur taşlarının söktürülerek Çanakkale Cephesi'ne yol yapılması gibi bir çok olayın birinci ağızdan anlatıldığını ifade eden Göktaş, kitapta bahsedilen konağı da keşfettiğini ve şimdiki Onaterler Konağı olarak bilinen tarihi yapının kitabın kahramanı Kalças Ailesi tarafından yaptırıldığını belirtti. 

 

ÇOK İLGİNÇ BİR KİTAP “OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH”

Rotaryenlerden gelen soruları da yanıtlayan Göktaş, ayrıca bu hafta çıkan üçüncü kitabı Oldu da Bitti Maşallah hakkında da bilgiler verdi. Geniş sansasyon yaratan kitabının içinden bazı bölümleri anlatan Göktaş'ın söyledikleri toplantıda ilgiyle dinlendi. 

 

Toplantı sonunda Silivri Rotary Kulübü önceki dönem başkanı Hüseyin Dertop tarafından Rotaryenler adına kendisine teşekkür belgesi sunulan Kaan Göktaş, ardından her iki kitabını da toplantıya katılanların isimlerine imzaladı.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol