Silivri Facebook
banner88

Kadın Girişimcilerimize Eğitim Desteği
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun önderliğinde ve CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel’in girişimleriyle getirilen Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi eğitimlerine başladı.
 
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Merkezi’nde başlayan eğitimler, Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek’in koordine ettiği sistemle, Kobi Yönetim Danışmanı Nevin Baran eşliğinde veriliyor.
 
Dün yapılan eğitim sırasında bayanları ziyaret eden Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel’in bu eğitimin Silivri’de başlamasında çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, kendisine teşekkür etti.
 
Tabakoğlu, ayrıca eğitimi veren Kobi Yönetim Danışmanı Nevin Baran’a da başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek, proje hakkında bilgi verdi. Zeybek “Bu proje, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonluğunun bir projesi. Avrupa Birliği kollarıyla yürütülüyor. Türkiye’de 9 merkez şehirde yürüyor ve bu merkez şehirlere bağlı 16 tane iller var. Toplam 25 şehirde bu proje yürüyor. Bu proje kadınları eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle destekleme projesidir.
 
Nisan ayında başlayan eğitimler, 1000 kadınla devam ediyor. Hedef, 2008 Kasım ayı sonuna kadar 4500 kadına eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek. Bu proje, kadınlara iş kurma konusunda, iş fikirlerini nasıl hayata geçirecekleri konusunda bir eğitim hizmeti.
 
Ayrıca iş sahibi olan kadınlara da işlerini geliştirmekle ilgili bir eğitim ve danışmanlık programı” şeklinde konuştu.
 
“Tabakoğlu ve Erel’i kutluyorum”
Projenin Silivri’de ki eğitimi hakkında görüşlerini paylaşan Zeybek “Silivri’de yaklaşık 45 kadın iş kurma ve geliştirme konusunda eğitim alıyor. 10 günlük bir eğitim ve danışmanlık hizmeti alacaklar. Bu eğitimin sonunda da gördüğüm kadarıyla seviye oldukça yüksek ve iş sahibi olan kadınlar çoğunlukta.
 
Bu kadınlara yeni bir sınıfla işlerini geliştirmeyle ilgili yeni bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu da 6 günlük bir eğitim olacak. Finans, pazarlama ve yönetim konusunda bir eğitim alacaklar.
 
Gerçekten farklı bir sınıf yapısı oluşturulmuş. Bu anlamda Sayın Ali Tabakoğlu’nu ve Sayın Nursel Erel’i kutluyorum. Silivri için çok güzel bir iş yaptılar. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonluğunun bu projesini sürdürebilirlik söz konusu.
 
Yani İstanbul Esnaf Odaları Birliği olarak Sayın Suat Yalkın, bu kadın girişimciliği eğitim ve danışmanlık hizmetini proje bittikten sonra, yani Avrupa Birliği’nin finansman kaynakları bittikten sonra da sürdürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’yla da iş birliği yapacaklarını tahmin ediyorum. Çünkü Silivri’de çok güzel bir eğitim merkezi var.” şeklinde konuştu.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol