Silivri Facebook
banner88

KANDEMİR: IŞIKLAR'I BEN BAŞKAN SEÇTİRDİM...

YILMAZ KANDEMİR: IŞIKLAR’I BEN BAŞKAN SEÇTİRDİM

 

SİLİVRİ Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, bugün yaptığı basın toplantısında “Özcan Işıklar’ı ben başkan seçtirdim.” Dedi.

 

Yılmaz Kandemir eşi Meral Kandemir'in de katıldığı toplantıda yaptığı yazılı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplarken, seçimlerden özel üniversitelere verilen arazilere kadar bir çok konuda yaptığı açıklamalarında ilginç ve suçlayıcı görüşlerini dile getirdi… Ayrıca AK Partiye geçip geçmeyeceğini, seçimlerde aday olup olamayacağını...Soru ve cevapları yarın İnternet Gazeteniz Silivriliyiz.com’da okuyabilirsiniz…

 

YILMAZ  KANDEMİR’İN  BASIN  AÇIKLAMASI:

 

28 Temmuz 1972 tarihinde, rahmetli babamın ve tüm sülalemin CHP’li olması nedeniyle, o zamanki CHP Silivri İlçe Başkanı rahmetli Avukat Ferit Gündoğan’ın davetiyle CHP Silivri Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliğiyle Silivri’de siyasete başladım.

Silivri’de 1973 yerel seçimlerinden bu güne 9 yerel, 10 genel seçim olmak üzere Silivri’de yapılan 19 seçime aktif ve etkili olarak katıldım. 1977-1980 yılları arasında CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. 12 Eylül 1980 darbesinde, çalıştığım işyerinde sendika baş temsilcisi olmam nedeniyle 3,5 ay gözetim altında kaldım. Ben, 1983’ten sonra SODEP’le siyasete başlayan ve bugün ortalıkta siyasetçiyim diye dolaşan arkadaşlar gibi değilim. 1980 İhtilalinde, sendikacılıktan, 3,5 ay gözetim altında kalarak, siyasetin bedelini daha genç yaşta ödedim.

1994 yerel seçimlerinde DSP’den, 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı oldum. 2004 yılında ben CHP’nin belediye başkan adayı olunca, benim adaylığımı içlerine sindiremeyen, o zamanlar kendilerini “gerçek CHP’li” diye lanse eden, o gün için parti ileri gelenlerinden sayılan 50-60 civarında arkadaş, başlarında Genç Parti’den belediye başkan adayı olan Selami Değirmenci ve Genç Parti’nin Silivri ilçe seçim komitesi başkanlığını üstlenen bugünkü Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP’den istifa ederek, Genç Parti’yi desteklemişler ve CHP’ye az bir oyla belediye başkanlığını kaybettirmişlerdir. Bu olay o zaman bütün Silivri halkının gözü önünde gerçekleşmiştir. 2009 yılında ben ve beni destekleyen partili ve partisiz hemşerilerimle birlikte CHP’nin şerefini ve onurunu kurtarmak için, 40 yıllık belediye başkanlığı idealimi bir kenara bırakıp Özcan Işıklar’ın şahsının değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması için CHP 1. sıra meclis üyeliğini ve seçim komitesi başkanlığı yapmayı kabul ettim.

2009 yerel seçimlerinde bazı arkadaşlar gibi parti üyesi olup da Özcan Işıklar’ın yüzüne “ben sana oy vermeyeceğim” diyen ve vermeyen Hüseyin Şahin gibi birinin seçimden iki yıl sonra ilçe başkanı yapacaksın ve Hüseyin Şahin ilçe başkanı olduktan sonra kızını 3 Bin TL. maaş ile belediyede işe alacaksın.

Yine Silivri’nin ileri gelen sosyal demokratlarından biri olduğunu zanneden, 15 yıl Değirmenköy’de belediye başkanlığı yapmış Mümin Tuğlu’nun eşini de 2-3 yıl kalan emekliliğini tamamlasın diye 3 Bin TL. maaşla belediyede işe yerleştireceksin. Sonra kalkıp bana Özcan Işıklar, Mümin Tuğlu ve Hüseyin Şahin sosyal demokratlıktan bahsedecek, CHP’lilikten bahsedecek. Yok öyle bir şey!

Sosyal demokrat insan, dürüst, ahlâklı, onurlu, şerefli, karakterli olur. Ayaküstü yalan söylemez. Kendi çıkarlarını değil öncelikle halkın çıkarlarını düşünür. İşte bahsettiğim bu üç kişi; Özcan, Mümin ve Hüseyin, “üç gerçek CHP’li” kafa kafaya verecek ve beni tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle (İlçe Yönetiminin yarısına yakın arkadaşlar, Yılmaz Kandemir’i ihraç etmeyelim, demesine rağmen yönetim kurulu karar defteri sonradan baskıyla imzalattırılarak) İlçe Yönetim Kurulu kararı aldırarak, İl Disiplin Kurulu’na sevk ediyorlar.

Şimdi beni partiden ihraç etmek isteyen Cumhuriyet Halk Parti’nin Silivri’de en üstteki üst düzey üç kişiye bir bakın, bir değerlendirme yapın; beni niye partiden ihraç ettirmek istediklerini anlarsınız.

Ben, geçen perşembe günü (27 Eylül 2012) Cumhuriyet Halk Partisi’nden güle oynaya istifa etmedim, istifa etmek zorunda bırakıldım.

Neden belediye başkan yardımcılığından ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettim? Bunun nedenleri aşağıda 12 madde halinde açıklamak istiyorum:

1-) Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin gibi partinin Silivri’deki üst düzey yönetici kişilerinle bu saatten sonra aynı partide bulunmak bana ağır geldi.

2-) Tedbirli olarak disipline verilmem nedeniyle bu karara zorlandım. Bir kişi tedbirli olarak disipline verildiğinde karar verilene kadar bütün üyelik hakları askıya alınmış oluyor. Grup toplantılarına katılamıyor. Örgüt toplantılarına katılamıyor, hiçbir yere aday olamıyor. Burada birilerinin şark kurnazlığı yapıp benim ihraç kararımı seçimlerden sonraya bırakıp seçimden sonra da “seni ihraç etmedik” demelerini bekleyemezdim.

3-) Özcan Işıklar tarafından Ağustos 2011 tarihinde işten çıkartılan iki kişinin tekrar belediyede işe başlatılması ve Ayhan Öztürk’ü belediyenin tek şirketi Silkent’e genel müdür yapması, Süleyman Tunca’yı da Strateji Planlama Müdürlüğü’nde Ömer S. Çetin’in altına ikinci yetkili yapması ve bu arada Süleyman Tunca’ya geçici görevle belediyenin kurban kesim parsellerini kiralama yetkisi verilmesi.

4-) Ömer S. Çetin’i Strateji Planlama Müdürü yapması ve Ömer S. Çetin’in bir internet sitesinde yazdığı bir yazıda Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine, Muhasebe Müdürlüğü çalışanlarına ve belediye avukatlarına “namussuz ve şerefsiz” deme cesaretini göstermesi, buna rağmen o kişi hakkında 4 Eylül 2012’den bu güne herhangi bir işlem yapılmaması.

5-) Mehmet Balcı ile imzalanan 4 Trilyon TL.’lik Kültürevi kaba inşaatı yapma ile ilgili resmi bağış protokolünün meclis kararıyla iptal edilmesi ve Silivri halkının 4 Trilyon TL.’lik hakkının yenmiş olması.

6-) Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Sekreteri Hasan Aydın’ın bir hafta önce ulusal basına verdiği demeçte “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türkiye Birleşik Devletleri veya Türkiye Federal Cumhuriyeti olabilir” demesine rağmen, açıkça bölücülük yapan bir siyasi hareketin lideri olan Mustafa Sarıgül’ün ayağına gidip ziyaret eden bir belediye başkanı ile aynı partide olmam düşünülemez.

7-) Belediye’nin Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ve Özel Kalem Müdürlüğü’nün yapmış olduğu afakî ve yersiz harcamalarını defalarca söylememe rağmen önleyemediğim için.

8-) 2010 yılında yapılan bir yıllık çöp ihalesini tüm köyler, uzaktaki mahalleler (eski beldeler) ve merkez ilçe dahil olmak üzere 5,5 Trilyon TL. + KDV olarak yapılmasına rağmen, 2011 yılında yapılan 3,5 yıllık çöp ihalesini, bir yıl sonra enflasyon %8-10 ‘larda dolaşırken neden yıllık 10 Trilyon + KDV olarak yapıldığını bir türlü anlayamadığım için.

9-) Özcan Işıklar “Yılmaz abi, Ahmet Yücegök ile sen bana neden ‘başkanım’ demiyorsunuz?” dediği için.

10-) Utanmadan bana “Yılmaz abi, ben sekreterlerimin odasına girdiğimde, üç sekreterim de ayağa kalkıyor. Sen niye kalkmıyorsun?” dediği için.

11-) Kur’an-ı Kerim’e el basıp çoluk çocuğumuzun üstüne yemin ettiğimiz halde iki gün sonra yeminini inkâr ettiği için.

12-) Kendine sorarsan avukat o, mimar o, inşaat mühendisi o, peyzaj mimarı o, mali müşavir o, harita mühendisi o. Her şeyi kendisinin bildiğini zanneden ama hiçbir şeyi bilmeyen, doğru dürüst bir mesleği bile olmayan biriyle aynı belediye çatısı altında çalışıp kendimi hukuki yönden zora sokmamak için,

Belediye Başkan Yardımcılığından ve Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim.

Benim Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliğiyle, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyle ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren Silivri halkı ile, 1994 yılında DSP’den, 2004 yılında CHP’den belediye adayı olduğumdan bana oy veren hemşerilerimle hiçbir sorunum yok. Olamaz; olmayacak da. Benim sorunum seçildiğimizden bu güne belediye yönetiminde yapılan yanlışları defalarca uyardığım halde dinlemeyen ve kendi bildiğini yapan Özcan Işıklar iledir. Yapılan yanlışlara ortak olmamak için 5 Şubat 2012’de Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan, 27 Eylül 2012’de Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldım.

Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde bütün belediye başkan adaylarının genel merkez atamasıyla belirleneceğini açıkladı. Üzerine basarak söylüyorum: CHP’nin Silivri Belediye Başkan Adayı olarak Özcan Işıklar atanırsa kesinlikle desteklemeyeceğim. Eğer Özcan Işıklar dışında CHP’den başka biri aday olursa ve istenirse partiye geri dönüp CHP’yi ve adayını sonuna kadar destekleyeceğimi, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine Silivri halkına Yılmaz Kandemir sözü olarak taahhüt ediyorum. Bu duruma göre CHP Silivri Belediye Başkan Adayı belli olana kadar bağımsız kalacağım.

Son olarak şunları söylemek istiyorum: Özcan Işıklar’ı Cumhuriyet Halk Partisi Silivri belediye başkan adayı yapan, o zamanki İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevigen’dir.

Kim ne derse desin Özcan Işıklar’ı 2004’te bana yaptığı hainliğe rağmen belediye başkanı seçtiren de benim. Bu konuda da mütevazı davranmaya gerek duymuyorum.

Şöyle ki: Özcan Işıklar’ın Silivri belediye başkan adaylığı kesinleştikten 4-5 gün sonra araya hatırlı birilerinin girmesi neticesinde kendisiyle görüştüm. Ağlayarak bana “Yılmaz abi, Selami partiye gelmiyor. AK Parti’yi destekliyor. Yavuz Çengel ve grubu partiye gelmiyor. İyice yalnız kaldım. Moralim çok bozuk. Seçim çalışmalarına bu yüzden başlayamıyorum. Sen de gelmezsen bu gidişle seçimi kaybedeceğim. Bizim aramızda akrabalık ve mahalle bağı var. Ne olur gel, seçimleri birlikte alalım ve Silivri’yi birlikte yönetelim” dedi. Ben de 2004 yerel seçimlerinde benim yaşadıklarımı yaşamasın diye destek vereceğimi ve hemen o hafta büyük bir kalabalık ile partiye gelip kendisine destek açıklaması yapacağımı söyledim. Benim Özcan Işıklar’a destek vermemle partide bir sinerji yaratıldı ve seçim çalışmaları hızlandırıldı. Onun için tekrar ediyorum: Özcan Işıklar’ın Belediye Başkanı seçilmesini sağlayan benim.

Ben bundan sonra bağımsız Belediye Meclis Üyesi olarak, her zaman yaptığım gibi Silivri ve Silivrili hemşerilerimin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğimi meclis üyesi olarak belediyede yapılacak olan yanlışları ve hukuka aykırı olarak alınacak meclis kararlarını, daha önceki yıllarda yaptığım gibi mahkeme kararıyla iptal ettirme yoluna gideceğimi bildirir saygılarımı sunarım.

 

 

YILMAZ  KANDEMİR

03.10.2012, Silivri

Mali Müşavir

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

Silivri Belediyesi Meclis Üyesi

www.yilmazkandemir.com

                                                                      

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol