Silivri Facebook
banner88

KANDEMİR'İN BASINA CEVAPLARI... (VİDEOLU)


KANDEMİR’İN BASINA CEVAPLARI… VİDEOLU
SİLİVRİ Bağımsız İlçe Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, geçmişten geleceğe birçok konuya değinerek Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı hedef aldı…


Dün yayınladığımız basın bildirisinin ardından basın mensuplarının sordukları sorulara Yılmaz Kandemir, üniversite yerine verilen tahsis için başladığı konuşmasının ses çözümü şöyle:

“BELEDİYENİN ARAZİSİNİ KAFASINA GÖRE VEREMEZ”
Kandemir açıklamalarına şu şekilde başladı: “Arıkanlı Türkiye’nin sayılı holdinglerinden biri. Silivri’de yüzlerce dönüm arazileri var. Üniversite teklifini İbrahim Arıkanlı’ya Özcan Işıklar teklif etti. Bu kadar aptallık olur mu? Alipaşa’da 85 dönüm arazi verildi. Bu arazi 25 trilyon eder. Belediyenin mülkünü malını kafasına göre Özel Vakıf Üniversitesine veremez. Bun bunu iptal ettiririm! Kafasına göre davranamaz. E bana da verseler bende alırım tabi. Onun suçu yok. Sen o araziyi satıp Kültür Merkezini tamamlasana demezler mi adama. Ben mi akıl vereceğim ona? O belediye arazinin hemen altında 90 dönüm yeri var Arıkanlı’nın. Bırak bir başlasın! Kendi arazinde önce bir yapsın! Kendi yerinde bir bitsin bende razıyım ondan sonra ver. İdare Mahkemesine gideceğim.

“RET OYU VERECEĞİM, KARARI İPTAL ETTİRECEĞİM”
Bu işte kimin karı var? İbrahim Arıkanlı’nın ve Özcan Işıklar’ın. Ama Özcan’ın düşündüğü kadar kolay değil bu işler. 3 senedir üniversite getirecek Silivri’ye. Bizi de öyle bir kandırıyor ki altından giriyor üstünden çıkıyor ikna ediyor. İkna kabiliyeti çok fazla. Devlet üniversitesi gelmediği sürece bu özel üniversitelerin Silivri’ye bir faydası olmaz. Hayal görmesin. Meclise de getirirse ret oyu vereceğim.

“KADİR HAS’IN SELİMPŞAYA NE FAYDASI OLDU”
Özel üniversitenin Selimpaşa’ya faydası oldu mu? Kadir Has üniversitesi mesela. Buradaki de aynı durum. Zengin çocukları arabalarıyla Silivri’ye gelip Tekirdağ, İstanbul, Çerkezköy neyse evlerine geri gidecekler. Yapıcam diyorsam yaparım. Bu kararı iptal ettireceğim. Aklıma yatmıyor. Arıkanlı’nın bu üniversiteye menfaat anlamında zaten ihtiyacı yok.

“GALİBA DEKAN OLACAK”
Işıklar’ın bu üniversite projesinin ne menfaati olabilir sorusuna ise mizahi olarak cevap veren Kandemir “Valla herhalde üniversiteye rektör filan olur. Gülmeyin öyle. Şimdi doktora yaptığını söylüyor ya hepsi hikâye. Kendisi tarih araştırmacısıdır. Bende coğrafya öğretmeniyim. Kendisi de tarih öğretmeni olduğunu iddia ediyor ama olup olmadığını bilmiyoruz. Neredeyse doktorasını bitirip dekan olacak. Konuşuyor işte o.” Dedi.

“BİZİ ALLAH’TAN BAŞKA KİMSE YAN YANA GETİREMEZ”
Kandemir son olarak “Ağlasa da destek vermem artık. Bizi artık Allahtan başka kimse yan yana getiremez. Yırtsa da kendini olmaz. Anca öldüğümüzde mezarlarımız yan yana olursa yan yana geliriz.” Dedi ve önümüzdeki günlerde yeni açıklamalarının olacağını da sözlerine ekledi.

BASININ SORULARI
Silivri Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis üyesi Yılmaz Kandemir dün gerçekleştirdiği basın toplantısında basının sorularını da yanıtladı ve yine ilginç açıklamalarda bulundu. Kendisini istifa noktasına getiren olayları sırasıyla anlatan Kandemir, çarpıcı açıklamalar yaptı.

“IŞIKLAR BANA BEDDUA ETMİŞ”
Kandemir ilk olarak “Işıklar’ı desteklemiyorum. Hatta CHP’nin belediye başkan adayı belli olana kadar da bağımsız kalacağım. Kendisini belediye başkan adayı yapan o dönemki ilçe başkanı Abdullah Yıldırım ve Mehmet Sevigen’di. Ağlayarak yanıma geldi. “Abi Selami Değirmenci bana destek vermiyor. Yavuz Çengel destek vermiyor. Bari sen yapma” dedi. Bana kendisi ağzıyla söyledi. Sana beddua ettim dedi. İmza yetkin kalmayacak. Benim de olmayacak. Zaten yetkilerimi belediye başkan yardımcılarıma ve birim müdürlerime verdim. Abi biz siyasiyiz” dedi. Başkan yardımcılığından istifa ettikten sonra kimse bana iyi yaptın demedi. İki kişi hariç. Halktan da çok baskı oldu. Özcan’da bana “Sen geri dönersen ben belediye başkanlığı yapamam” dedi ve haklıydı.” Dedi.

“SİLİVRİSPOR KULÜP BAŞKANLIĞINI İSTEDİM”
Belediye başkan yardımcılığından istifa ettiği dönemi de basına anlatan Kandemir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Beni boş bırakırsan sana muhalefet yaparım dedim. Ben çalışkan adamım. Evet Silivrispor başkanlığını istedim. Bu olayı Şubat ayında konuştuk onunla. Bana Mustafa Saral’ın 3. Lige çıkarttığı için olmaz yanıtını verdi. Fakat Özcan istediğinde Saral bırakacaktı. Bakın oranın bütçesi 600 milyar. Otoparklardan oraya 600 milyar para aktarılıyor. Belediyeden de gidiyor. Ona Pazar gününe kadar süre verdim. İlçe başkanlığı olmaz, kulüp başkanlığı olmaz.. O olmaz bu olmaz. İçinde korku var. Benden korkuyor. Korkarak siyaset yapıyor. Ön kesmek ne demek. Bir insanın önünü anca halk keser. Tekrar konumuza dönelim. Pazar gününe kadar süre verdim fakat o Pazar il kongresi vardı. Pazartesi günü saat 15:00’ a kadar bana süre ver dedi bende olur dedim.”

“ÖZCAN’IN ELİ HAVADA KALDI”
Silivrispor şampiyon olduğu günkü maçı hatırlasın. O gün Işıklar tribünlere yaklaştığında elini kaldırıp tezahürat beklerken millet Mustafa Saral’a tezahürat yaptı. Işıklar çok fena bozuldu. Hatta daha sonrasında evet bozuldum diye de bize de söyledi. Al sana en güçlü rakip AKP’den Mustafa Saral. Neyse sonra il kongresi oldu. O gün beni aradı gel oyunu kullan diye. Biliyorsunuz çok vakit alıyor oy kullanmak. Silivri’ye dönmüştüm yine İstanbul’a gittim. Oyumu kullandım. Sonra ne olduysa “Bana küfrettin” dedi orda. Neye küfretmişim? Küfretsem zaten yüzüne ederim. Beni biliyorsunuz. Neyse oradakiler ayırdı bizi. Bana dışarıda görüşürüz dedi çocuk gibi.” Dedi.

“KİMSE BENİ DİNLEMEDİ”
Kandemir “Neden sorunları kendi içinizde çözmediniz” sorusu üzerine “Yeri geldi belge sundum. Kabul edilmedi. Kimse beni tıslamıyor. Herkes kulak arkası yaptı. CHP Mümin Tuğlu, Hüseyin Şahin ve Özcan Işıklar’dan ibaret oldu. Beni zaten disipline verdiler. Oradaki arkadaşlarla konuştum. Zaten benim ihracımın da seçimden sonraya kalacağını söyledikten sonra kalmamın ne anlamı var. Bakın kimse beni zaten CHP’den koparamaz. Ben bazıları gibi sonradan sosyal demokrat değilim.” Yanıtı verdi.

“IŞIKLAR’I KILIÇDAROĞLU BİLE KURTARAMAZ”
Işıklar’ın “2014 seçimlerinde hangi kadroyla seçim otobüse çıkabilir” sorusuna ise ilginç bir yanıt veren Kandemir “Tavuk Ömer, Merve Madak,Meral Türkmen, Emine Tarin, Ayhan Otlatıcı, Elif Bilici, Mehmet Has, Hüseyin Şahin, Mümin Tuğlu’yla seçim otobüsüne çıkar. Sonucu söylüyorum. Hüsran. Işıklar’ı Kemal Kılıçdaroğlu bile kurtaramaz. Belediye başkanı seçilemez o kadroyla” dedi.

“IŞIKLAR VE TAVUK ÖMER KENDİNİ KANDIRMASIN”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Silivri genelinde yaptırdığı anketlerde isminin partinin ile önüne gerçek % 52 olarak çıkmasını “Saçmalık” olarak değerlendiren Kandemir “Bende anket yaptırmıştım 2004 seçimlerinde. Sonuçlar önüme geldiğinde düşüp bayılacaktım. % 35’le alırım diyordum. Anketten %11 Selami Değirmenci, % 26,3 AKP ve % 24 ben çıktım. Kalkıp da kimseye gerçek rakamları dememiştim. Sonuçta Değirmenci’nin oyları da CHP’nindi tahminim doğruydu. Kendini aldatıyor o. Tavuk Ömer önüne koymuş bir anket işte. İkisi de öğretmen. Matematikleri iyidir. Hesap yapabilirler. Laga luga yapmasınlar yani. Işıklar kendi kendini kandırmasın.” Dedi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol