Silivri Facebook
banner88

KANDEMİR'İN TAVUKLU PROTESTOSU (VİDEO)

KANDEMİR’İN TAVUKLU PROTESTOSU (VİDEO)

 

SİLİVRİ Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir elinde getirdiği tavuk ile protesto gösterisi yaptı…

 

Canlı tavuğun boynuna astığı yafta ile Silivri Belediyesi girişine gelen Kandemir madde madde neden bu protestoyu yaptığını açıkladı…

 

Kandemir’in basına yaptığı açıklama VİDEOSU.

YILMAZ KANDEMİR’İN BASIN AÇIKLAMASI:

 

 

Belediyemizde Stratejik Geliştirme Müdürü vekili, 657’ye tabi olarak çalışan Ömer S. Çetin’in, 04 Eylül 2012 tarihinde milliyet.blog internet sitesinde Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine yani Belediye Başkanı’nın, belediye meclis üyelerinin, belediye muhasebe çalışanlarının ve belediye avukatlarının boynuna asmış olduğu namussuz ve şerefsiz yaftasını Sayın Belediye Başkanı’nın bir an evvel kendi boynundan ve bizlerin boynundan çıkarması için burada belediyenin önünde canlı tavuk eylemi yapmak zorunda kaldım.

Arkadaşlar, sayın basın mensupları; hepimizin malumu 01 Ekim 2012 tarihinde Ömer S. Çetin ile ilgili verdiğim soru önergeme, Belediye Başkanı, 15 Ekim 2012 tarihli cevabi yazısında, Ömer S. Çetin hakkında 28 Eylül 2012 tarihinde inceleme ve soruşturma açtığını ve inceleme sürecinin devam ettiğini beyan etmişti. Ben, 05 Kasım 2012 tarihli meclis toplantısına kadar bir cevap alamayınca, meclis toplantısında aynı konuyu tekrar soru önergesi ile sormak zorunda kaldım. 28 Eylül 2012 tarihinde açılan soruşturmanın üzerinden tam 43 gün geçtiği halde ne menem bir soruşturmadır ki halen bir cevap alamadım.

Şimdi ben bu açıklamalarımdan sonra basın aracılığıyla Belediye Başkanı Özcan Bey’e birkaç soru sormak istiyorum.

Soru 1: Ömer S. Çetin’in size ve bizlere hakaretinden sonra, bu durumdan cesaret alarak, belediye memurlarından veya müdürlerinden yahut çalışanlarından biri veya birileri size ve meclis üyelerine bir köşe yazısında namussuz ve şerefsiz derse, bu kişiler hakkında ne yapmayı düşünürsünüz?

Soru 2: Ömer S. Çetin, sizin sırdaşınız ve çok yakın arkadaşınız olmasaydı, bu hakaretten sonra, onu belediyede çalıştırmaya devam eder miydiniz?

Soru 3: Hayatında doğru dürüst bir iş yapmamış, yani kendi hayat stratejisini geliştirmemiş birini, sırdaşın ve yakın arkadaşın olduğu için niye “adama iş” mantığıyla Strateji ve Geliştirme Müdürü yaptınız?

Soru 4: Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü’nde çalışan müdür dahil 5 kişi yılda bir defa (onu da şablonda rakamları değiştirerek) performans bütçesini hazırlamaktan başka ne iş yaparlar? Bu müdürlük, belediyenin istirahat etme, vakit geçirme ve çay-kahve içme yeri midir?

Soru 5: Sayın Başkan, bu adamdan niye çekiniyorsun, niye korkuyorsun? 850 km2’lik alana ve 140 bin nüfusa sahip devasa Silivri ilçesinin Belediye Başkanı olarak bu adam karşısında niye aciz durumda kalarak hem kendinizi hem meclis üyelerini hem de belediye çalışanlarını zor durumda bırakıyorsunuz? Buna hakkınız var mı?

Soru 6: Sayın Başkan, Ömer S. Çetin’i bu kadar kollamanız ve büyük bir suç işlediği halde hiçbir ceza vermemeniz, Silivrili hemşerilerimizin kafasında şöyle bir soru işareti oluşturmuyor mu? Belediyeyi ve Silivri’yi perde arkasından acaba Ömer S. Çetin mi yönetiyor?

Sayın basın mensubu arkadaşlar; benim bugün burada bu eylemi yapmamın amacı, Silivri’de yaşayan ve bu olayı duymayan hemşerilerimizin duymasını sağlamak, 2 aydan bu yana bu konuda hiç konuşmayan ve yorum yapmayan Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’a mesaj vermektir.

Arkadaşlar; ben, Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve belediye avukatlarımıza namussuz ve şerefsiz diyen bir insan ziyanlığıyla Silivri Belediyesi’nde aynı çatı altında çalışmak istemiyorum.

Sayın Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ömer S. Çetin’in işine son vermediği için bugün belediye meclis toplantısına katılmayacağımı ve Ömer S. Çetin’in işine son verene kadar belediye binasına dahi girmeyeceğimi Silivri kamuoyunun bilgisine sunarım.

 

 

YILMAZ  KANDEMİR

09.11.2012, Silivri

Mali Müşavir

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

Silivri Belediyesi Meclis Üyesi

www.yilmazkandemir.com

                                                                                             

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol