Silivri Facebook
banner88

KARA MUSTAFA SKORU: ESNAF 65 - SAKİNLER 447

KARA MUSTAFA CADDESİ SAKİNLERİ TEK ŞERİT İÇİN İMZA TOPLADI

Topladıkları 447 adet imzalı dilekçeyi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teslim eden Kara Mustafa Caddesi sakinleri, caddenin tek şerit olarak kalmasını istediklerini söyleyerek, bir aydır ilk kez bu kadar huzurlu olduklarını ifade etti.

 

Kara Mustafa Caddesi sakinleri, cadde esnafının aksine yolun tek şerit olarak kalmasını talep ettikleri imza dilekçeleriyle birlikte Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Topladıkları 447 adet imzalı dilekçeyi basın huzurunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teslim eden cadde sakinleri, dilekçelerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a iletilmesini istedi.  

 

IŞIKLAR; “KİMSEYE KARŞI ÖNYARGIMIZ YOK”

“Silivri’nin hayrına bir iş yapılması bizim birinci önceliğimiz” diyen Başkan Işıklar; “Çift şerit olduğuna dair bir açıklama var ama henüz bize ulaşan bir bilgi olmadı. Oradaki esnaflarımız çok iyi biliyor ki, bir toplantı yaparak orada nasıl bir düzenleme yapmak istediğimizi karşılıklı paylaşmıştık. Biz orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin kararını uyguladık. Ulaşım Trafik Komisyonu (UTK) var, bu alt komisyon. UKOME’nin UTK’nın aldığı kararları onaylaması gerekiyor. Bunu onaylarken de emniyetin ve belediyenin görüşlerini alması gerekiyor. Biz de halkın görüşünü alıyoruz. Biz caddenin tek şerit olması ile ilgili UKOME’nin kararını uyguladık. Biz ne esnafı karşımıza almak, ne de vatandaşla tartışma içine girmek istemiyoruz. Kimseye bir önyargımız yok. Herkesin düşüncesini alalım, sonra kamuoyunun düşüncesini üst makamlara bildirelim. Bu imzalar da bu amacı taşıyor. Esnaflarımızın düşüncesine de saygı duyuyoruz. Çoğunluk ne istiyorsa; minibüsçüsü, vatandaşı, esnafı, oradan geçen yayayı hepsini düşünmek zorundayız. Aldığımız imzaları da UKOME’ye ileteceğiz, böyle bir talep olduğunu söyleyeceğiz. Bu konunun siyasileştirilmemesi lazım. Silivri’nin hayrına bir iş yapılması bizim birinci önceliğimiz” şeklinde konuştu.

 

YILDIZ; “ESNAF ÇEKİP GİDİYOR, O CADDEDE BİZ YAŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Zeynel Yıldız, toplanan 447 imza arasında Mahalle Muhtarı Harun Tüfekçi gibi önemli isimlerin de imzası olduğunu ifade ederek; “Biz mahalle sakinleri olarak caddenin bu şekilde kalmasını istiyoruz. Rahat geziyoruz. Mahallemize huzur geldi. AKP’lisi, CHP’lisi herkes imza attı. Herkes caddenin tek şeritli olarak kalmasını istiyor. Esnaf arkadaşlarımız bize kızacaktır ama onlar akşam belli bir saat geldiğinde dükkânını kapatıp gidiyor, biz o caddede yaşıyoruz. Gece geç saatlerde kavgalar olurdu, şimdi caddeye huzur geldi. Biz de huzurumuzu ne pahasına olursa olsun korumak istiyoruz. 447 adet dilekçemiz var, dilekçelerimizi sizlerin aracılığı ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a iletmek istiyoruz. Gerekirse sokakta eylem de yapağız, çünkü orası bizim yolumuz” dedi.  

 

ÖZTÜRK; “BURASI YAPBOZ TAHTASI MI?”

Mahalle Sakinlerinden Sami Öztürk ise şunları söyledi; “Bu yolun tek şerit olması çok güzel düşünülmüş. Ne oldu da bu esnaf fikir değiştirdi? Bu yol esnafın vergileriyle yapıldı. Burası yapboz tahtası değil. Halkın vergisiyle, üç beş kişinin oynamaya hakkı yok. Burasının masrafını biz cebimizden karşılayacağız, değiştir bu caddeyi diyen esnaf oldu mu? Bu sokağın böyle kalmasını istiyoruz. Güzel şeyler yaptınız, sizlere teşekkür ederiz. İnşallah daha güzel şeyler olur.” Esnafın, mahalle sakinlerinin topladığı dilekçelere tepki gösterdiğini söyleyen Kara Mustafa Caddesi sakinleri çocuklarının okula gidip gelirken rahat ettiklerini, kaldırımların genişletildiği yoldan çok memnun olduklarını ifade ettiler.

 

İMZALARI IŞIKLAR’A TESLİM ETTİLER

Sekiz kişiden oluşan Kara Mustafa Caddesi heyeti, topladıkları imzaları Başkan Işıklar’a teslim ederek, yolun tek şerit olarak kalması ile ilgili taleplerini İBB’ye iletmesini istediler.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol