Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ, TUĞLU VE TURAN MESAJ YOLLADI...

KARAKAŞ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 23 Haziran Pazar akşamı idrak edilecek olan Berat Kandili dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi,

 

Üç Aylar’dan Şaban Ayı içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden biri olan Berat Kandili; Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı melekler tarafından defterlere yazılır. Rızıklar, eceller, zenginlik, fakirlik, ölümler, doğumlar hep bu esnada kaydedilir. Herkesin ve her-şeyin o sene içindeki mukadderatı kaydedilir. Yani Berat Kandili gecesinden bir sonraki Berat Kandiline kadar yaşayacağımız her şey bu mübarek gecede meleklere indirilir. Hakkımızda yazılanın en hayırlısının yazılması ve  bu vesile ile de, Berat Kandilinde yapacağımız bütün duaların kabul olmasını diler, Berat Kandilinin ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.

 

 

Tuğlu: Önemli bir muhasebe günündeyiz

 

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı: “İçinde yaşadığımız toplumu ‘onlar’ ve ‘bizler’ şeklinde ayrıştırmak yerine Kuran’dan ve onun öğretilerinden faydalanmalı, dersler almalıyız.”

 

TUĞLU’NUN KUTLAMA MESAJI

 

“Onbir ayın sultanı Ramazan’ın müjdecisi, aynı zamanda İslam Alemi için bağışlanma ve af gecesi olan Berat Kandili, bizler açısından çok önemli bir muhasebe günüdür. Böyle bir günde de hepimiz öncelikli olarak vicdanlarımızın muhasebesini yapmakla yükümlüyüz. Malum, kandiller özümüze dönme, bir sorgulama ve bağışlanma dünleridir.

 

Bizler için büyük önem taşıyan böyle bir günde, siyasetçilerin, topluma karşı büyük sorumluluk taşıyan devlet adamlarının da üzerlerine düşen görevi ne kadar yerine getirebildiklerini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ne seviyeye çekebildiklerini muhasebe etmeleri gerekmektedir. Üzerlerine düşen ve vebali çok büyük olan vazifelerini layıkıyla yapıp yapamadıklarını bir kez daha düşünmeleri lazım gelmektedir.

 

Bu noktada, yaklaşık bir aydır tüm yurdu saran gelişmeler paralelinde yaşadığımız kritik süreçlerde bir kez daha düşünmeli, birbirimizi anlamaya çalışmalı ve bu çok özel günlerin bizlere vermekte olduğu mesajlar üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Öyle ki, içinde yaşadığımız toplumu ‘onlar’ ve ‘bizler’ şeklinde ayrıştırmak yerine Kuran’dan ve onun öğretilerinden faydalanmalı, dersler almalıyız. Çoğunluğu elinde bulundurmanın egosuyla övünmeden, eşitlik ilkesi doğrultusunda ‘ben’ yerine ‘biz’ kavramını benimseyerek, kardeşlik, adalet ve barış için dualar etmeliyiz.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, böylesi önemli bir günde dualarımızın kardeşlik, adalet, hak ve barış için olmasını temenni eder, başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere Yüce Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutlarım.

 

 

 

Turan: Berat günahlardan arınma günüdür

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Berat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayarak, “Berat, temize çıkma, günahlardan arınma günüdür” dedi.

 

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Berat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Turan, Berat’ın kelime anlamının temize çıkma ve günahlardan arınma olduğunu ifade ettiği mesajında, “Birbirimiz arasında yaşanan çekişmelerin ortadan kalkması, hoşgörü ortamının hayata geçmesi, kardeşlik duygularımızın güçlenmesi, ahlaki ve insani meziyetlerimizin artarak yayılması için bu önemli gecede dualarımızı eksik etmeyelim” dedi.

 

 

TURAN’IN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

 

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan Berat Kandili kutlama mesajında şunları kaydetti: “ Bugün içinde bulunduğumuz Berat Kandili, Yüce Rabbimiz’in lütuf, rahmet ve mağfiretiyle tecelli eden, biz kullarına bağışlanma kapılarını sonuna kadar açtığı, inananların dualarına icabet ettiği, günahlarını bağışladığı, ibadetlerin diğer günlere nazaran kat kat fazla mükâfatlandırıldığı önemli bir zaman dilimidir.

 

  İslam Alemi için büyük önem taşıyan bu gecede bizlere verilen fırsatı iyi değerlendirmeli, birbirimize karşı sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden düşmanlara karşı sımsıkı kenetlenmeliyiz. Yüce Allah’ın üzerinde yaşamamızı nasip ettiği bu cennet vatanımıza ve kazanımlarına, değerlerine sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Toplumumuzu bölmek, ayrıştırmak, içimize fitne sokmak isteyenlere hiçbir koşulda fırsat vermemeliyiz.

 

Yaşanan çekişmelerin son bulması, karşılıklı hoşgörü ortamının sağlanması, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik duygularımızın pekişmesi, insani ve ahlaki değerlerimizin yaygınlaşması için Yüce Rabbimiz’den dualarımızı eksik etmeyelim.

 

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının tüm insanların gönüllerine dolması dileğiyle, Silivrili hemşerilerimin, Yüce Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutlar, hayırlara, mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol