Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ, TUĞLU VE TÜRKYILMAZ'IN MESAJLARI...

KARAKAŞ, TUĞLU VE TÜRKYILMAZ’IN MESAJLARI…

METİN KARAKAŞ’IN 18 MART MESAJI

 

ÇANAKKALE HİÇ BİR ZAMAN GEÇİLMEZ!

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yılı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Karakaş mesajında;

 

 

Çanakkale zaferi ve Kurtuluş Savaşımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Milletinin vatanına, bayrağına, namusuna el uzatılmak istendiğinde, birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir şahsi çıkar gözetmeksizin nasıl bir araya geldiğinin ve canları pahasına bu vatanı koruduğunun apaçık bir göstergesidir.

 

Çanakkale savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in başarısı ilerde başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olan Çanakkale Savaşında 250 bine yakın askerimiz şehit olmuş ve hala çoğunun mezarı bile belli değildir. Atalarımızın şahadeti ile sulanmış olan bu toprakların, çok kısıtlı cephane ve çok zor yaşam şartları altında, şehitlik makamı ruhu ile cansiperane bir şekilde verdikleri mücadele sonucunda düşman bozguna uğratılmıştır. Bu anlamlı mücadelenin ve ulusumuzun kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine verdiği emir hala kulaklarımızda ve yüreklerimizde çınlamaktadır; “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilirler.” işte vatan sevgisinin verdiği bu ruh ve bilinçle 18 Mart Çanakkale savaşı ve vatan için verilen diğer mücadelelerde, canını vermiş bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bizlerde vatanımıza duyulan bu hassasiyet ve kutsallık bilinci olduğu sürece bilinmelidir ki; Çanakkale hiçbir zaman geçilmez. 

 

Metin Karakaş

AK Parti Silivri İlçe Başkanı

 

 

 

 

Tuğlu’dan 18 Mart mesajı

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Tuğlu, “Türk Milleti, ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek büyük bir destanı tarihe altın harflerle kazımıştır” dedi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “Büyük Türk Milleti, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek sadece unutulmaz bir destanı tarihe altın harflerle kazımakla kalmamış, geleceğini de kazanmıştır. Hiçbir zaman bağımsızlık ve özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini haykıran Türk Milleti, kendisine vurulmak istenen prangalardan, esaret zincirlerinden kurtulmuş, bunları parçalayıp atmıştır” dedi.

 

TUĞLU’NUN 18 MART KUTLAMA MESAJI

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Tuğlu mesajında şunları kaydetti: “Türk Milleti’nin namusunu, şerefini, onurunu, bağımsızlığını ve vatanının bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya karşı kanının son damlasına kadar ne şekilde müdafaa ettiğinin destanıdır, bir milletin emsali görülmemiş şahlanışıdır Çanakkale Zaferi.

Şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış, 250 bine yakın şehit verdiğimiz ve yüz binlerce gazimizin bize armağanı olan bir destanın 98. yıldönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

         Bu büyük destan, şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımıza göz koyan, yurdumuzun dört bir yanını işgal etmeye kalkışan dış düşmanlara karşı verdiğimiz en güzel cevaptır. Asla emellerine ulaşamayacaklarını anlamışlardır. Öyle ki, Kurtuluş savaşımızın başarıyla neticelenmesine zemin hazırlanmış ve çökmek üzere olan bir imparatorluğun küllerinden, yeni bir devlet kurulacağının müjdecisi olmuştur.

         Büyük Türk Milleti, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek sadece unutulmaz bir destanı tarihe altın harflerle kazımakla kalmamış, geleceğini de kazanmıştır. Hiçbir zaman bağımsızlık ve özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini haykıran Türk Milleti, kendisine vurulmak istenen prangalardan, esaret zincirlerinden kurtulmuş, bunları parçalayıp atmıştır.

         Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferimizin 98. yıldönümünü kutluyor, bu destanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi de minnetle anıyor, bu büyük zaferin onurunu yaşıyorum.”

 

MÜMİN TUĞLU

CHP Silivri İlçe Başkanı

 

 

ÇANAKKALE ZAFERİ; VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ VE ULUSUN BAĞIMSIZLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA, TÜRK MİLLETİ’NİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL KANITIDIR.

Bu gün şanlı tarihimizin en anlamlı günlerinden olan 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma gününün 98.yılını idrak etmekteyiz. Onlara Allahtan rahmet diliyor,aziz hatıralarını önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bugün dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesinin, Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümünü idrak etmekteyiz. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin,Aziz Türk Milleti’nin tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale’de verilen onurlu savaşın, zor şartlar altındaki can siperane mücadele tüm Dünya milletlerine örnek olmuştur. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bu gün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler vardır. Dört bir yanı Şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı ülkemizin bölünmez bütünlüğü içerisinde sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağına and içmiş bir neslin varlığı, bu topraklar için canını veren aziz Şehitlerimizin ruhunu şad edecektir.

Çanakkale’de dünyanın birçok yerinden gelen işgalci güçlerle girişilen haklı mücadele dönemi, sarsılmaz bir milli iradenin tüm hatlarıyla belirdiği dönemdir. Çanakkale’de feda edilen bir nesil, Türk istiklalinin ve Cumhuriyetinin harcına karışmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin gerçek kurucusunun yüce Türk Milleti olduğu bir kez daha hafızalara kazınmış, Türkiye Cumhuriyetinin İlelebet baki kalacağının müjdecisi olmuştur.

Çanakkale’de 1915 yılının 18 Mart’ında yaşananlar, İstiklal Marşımızın “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” dizelerindeki bağımsızlık ateşinin gerçek manada dosta da düşmana da gösterilmesi bakımından son derece önemlidir.

Yarbay Mustafa Kemal ise şöyle diyordu; karşı siperler arasında mesafe 8 metre,yani ölüm muhakkak. 1 inci siperdekilerin hiçbiri kurtulmamacasına bütünüyle düşüyor. 2 inci sıradakiler düşenlerin yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilmeye değer bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz ; öleni görüyor , 3 dakikaya kadar öleceğini biliyor fakat hiç ufak bir fütur bile göstermiyor, sarsılmak yok ! Okuma bilenler ellerindeki Kur-an ı kerim’i okuyarak cennet’e girmeye hazırlanıyorlar, bilmeyenler ise kelime-yi şahadet getirerek yürüyorlar. Bu Türk Askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebriğe değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.

Mareşal Limon Von Sanders ise şöyle demiştir ; Bu ne gösterişsiz, nümayişsiz yurt sevgisidir ki arkalarında fakir bir vatan toprağı duran bu insanlar, savaş meydanlarında birer kahramandılar. Ölüme böylesine gülerek giden başka bir millet yoktur. Bu nitelikleri sebebiyledir ki hürriyetlerinin bedelini en ağır biçimde ödüyorlar, fakat esaret nedir bilmiyorlar.

Düşman generallerine sorarlar ; 7 düvel bir avuç Türk’e Çanakkale’de mağlup oldunuz sebebi nedir?Tecizatınız mı yoktu yoksa savaşamıyor muydunuz?General şöyle cevaplıyor; Biz Çanakkale de Türklerle değil ALLAHLA SAVAŞTIK , onun için mağlup olduk.

Daha çocuk denecek yaştaki Türk Askeri, cepheden dönmeyi düşünmeden savaşarak “Çanakkale geçilmez” sözünü;Anafartalar’ın, Conkbayırı’nın, Gelibolu’nun her noktasına, hem düşmanın aklına, hem de dünya tarihine silinmesi imkansız bir şekilde yazmıştır.Çanakkale’de bu necip milletin evlatları Anadolu’nun her köşesinden gelip savaştı. O zaman hiçbiri diğerine 'sen Kürtsün, ben Gürcüyüm, sen Arapsın' demedi.Düşman askerlerinin attığı bombaları patlamadan önce yakalayıp düşman siperine geri gönderirken kolunu kaybeden Denizlili Mehmet’i, savaşa gönderdiği 10 yıllık eşi İsmail'i tam 85 yıl bekleyen Semse Ana’yı, görev yaptığı cephane gemisinin güvertesinden kendilerine yaklaşan düşman torpidosunu fark ederek üzerine atlayan ve torpidoyla beraber infilak etmek pahasına gemisini kurtaran Vanlı Mehmet’i ve 67 askeriyle 6 bin kişilik düşman kuvvetine karşı günlerce direnen ve süngü harbinde boynu kesilerek şehit olan Hüseyin Avni Bey’i ve tabiiki Seyit Onbaşıyı unutmamak gerekir. Türk milleti Anadolu’nun bedelini 3 defa kanıyla ödemiştir. Bunlardan birincisi 1071’de, ikincisi 1299’da ve sonuncusu da 1914-1923 arasında olmuştur. Çanakkale bu milletin Anadolu’dan silinemeyeceğini göstermiştir.Çanakkale bu milletin tarihi birliğinin kanla yazılmış bir vesikasıdır.

Aradan 98 yıl geçmiş olmasına rağmen Batı denilen Emperyal güçler hala çirkin hesaplarından vazgeçmemişler sadece metot ve strateji değiştirmişlerdir.Bu gün,mazisi şan ve şerefle dolu Türk Ordusunu suç örgütü yapan, askerini hain ilan eden, memleketi bilmem kaç etnik kimliğe bölen, memleketin şehit kanıyla sulanmış topraklarını ve değerlerini her şartta satan, Ay yıldızlı bayrağın yanına başka paçavralar koyan,her türlü dili kabul eden Misak-ı Milli’nin değerini bilmeyen, yüce dinimizi siyasi çıkarlar için çekinmeden kullananlar gaflet ve delalet içinde Sevr hayallerini geçekleştirmek istemektedirler. İşte Memleket bu halde iken, sırtında Milletin Onuru ,zaman ve mekanın tükendiği yerde, yine bu miletin her şeyi olanı Milliyetçi Hareket Partisinin inançlı, fedakar kadroları buna dur demeyi bilecek , bir destan daha yaratacaktır. Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü bozmak adına 1915 yılında Çanakkale nasıl geçilmediyse, geçit verilmediyse, Türkiye’nin 81 ili bugün yaşananlara er geç gerekli cevabı verecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyetini tek devlet, tek bayrak ve tek dil olarak yaşatacaktır. Bunun içinde Çanakkale ruhuyla mücadele edecektir. Çünkü biz, Önce vatan diyoruz.Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde, askeri dehası sayesinde Türk milletine Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Vatan savunmasında canlarını çekinmeden ortaya koyan, böylece Allah katında en kutlu mekanlardan biri olan şehadet mertebesine erişen Türk Askeri’nin ruhunun şad, mekanının cennet olmasını Cenab-ı Hakk’tan dileriz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

 

MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI

ŞENOĞLU TÜRKYILMAZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol