Silivri Facebook
banner88

Kavala vali yardımcısı Silivri'yi ziyaret etti

Melis AVCI

Ortaköy Belediyesi ile kardeş belediye olan Yunanistan’ın Kavala şehrinin Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis, dün Silivri’ye gelerek nezaket ziyaretinde bulundu. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Ortaköy Stadı’nın açılış törenine çok istemiş olmasına rağmen katılmayan Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis dün öğle saatlerinde Silivri’ye gelerek ilçe yerel yöneticilerini ziyaret etti.

Demirkol: “Ülkeler arasında ki iyi ilişkiler dostlukları pekiştirir”

Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis, ilk ziyaretini Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’a yaptı. Konuşulanları Kavala’dan gelen sekreter Maria Rodoinidou tercüme etti. Kavala’dan gelen misafirlerin ziyaretlerinden memnun kaldığını dile getiren Kaymakam Demirkol “Ülkeler arasındaki iyi ilişkilerin oluşumuyla, dostluk ilişkilerinin pekişeceğine inanıyoruz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduk, Silivri’ye hoş geldiniz” dedi. Yunanistan ve Türkiye örf ve adetlerinin birbirine benzediğini dile getiren Demirkol “Yunanistan ve Türkiye birçok konuda birbirine benziyor. Gelenek göreneklerimizde, oyunlarımızda bile benzerlikler görüyorum. Türk ve Yunan müziği arasında bile aşinalık var” şeklinde konuştu. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Yunanistan’ın Kavala şehri ile Silivri arasında kurulan dostluk köprüsünün mimarının Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak olduğunu söyledi.
Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, Yunanistan ile kurulan dostluk ilişkilerinden çok memnun olduklarını dile getirerek “İnşallah siyasi büyüklerimiz bu dostluğun pekişmesi için bize her alanda destek olurlar” dedi. Yapılan ziyaretin sonunda Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis ve Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol birbirlerine ülkelerine özgü hediyeler sundular. 

Turan, Yunanlıları yoğurt festivaline davet etti

Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis, Kaymakam Demirkol’un ardından Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı ziyaret etti. Kavala’ya üç kere gittiğini dile getiren Başkan Turan, Kavala’nın çok güzel bir şehir olduğunu dile getirdi. Turan “Sizleri şimdiden yoğurt festivalimize davet ediyoruz. Resmi davetimizi ayrıca yaparız ama sizler şimdiden davetlisiniz. Sayın vali yardımcımızla iyi bir dostluk kuracağımıza ve bunu sürdüreceğimize inanıyorum” dedi. Başkan Turan, Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis’e kahve fincanı ve kahve hediye etti.

Paschalidis: “Siz en iyi komşumuzsunuz”

Kavala Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis, yaptığı ziyaretlerde Bulgaristan, Rusya ve Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu dile getirdi. Paschalidis “Sizler bizim en iyi komşumuzsunuz. Sizleri her zaman Kavala’ya bekliyoruz. İlişkilerimiz yaptığımız ziyaretlerde kalmasın, dostluğumuz devam etsin” dedi.
Vali Yardımcısı Yiannis Paschalidis, daha sonra Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi’ni ziyarette bulundu. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu tarafından karşılanan Paschalidis, burada yaptığı ziyaretin ardından İstanbul’da katılacakları bir başka bir program için Silivri’den ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol