Silivri Facebook
banner88

KAYMAKAM KESER ANMA PROGRAMINI AÇIKLADI...

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI

10 KASIM 2013

 

ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

 

 

1-DAYANAK:

 

05/05/2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği.

 

2-GENEL:

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yılına rastlayan      10 Kasım 2013 Pazar günü, bütün yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenecek etkinliklerle anılacaktır.

            “Atatürk Haftası” 10 Kasım 2013 Pazar günü başlayacak, 17 Kasım 2013 Cumartesi  akşamı sona erecektir.

 

    

3-ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

 

-Kaymakamlık

-Garnizon Komutanlığı

-Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konulacaktır.

 Siyasi Partiler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından mezkur yönetmeliğin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenk sunabileceklerdir. Çelenkler 08:30’da hazır edilecek ve saat 08:55 de Atatürk Anıtına sunulmaya başlanılacaktır. 

1) Çelenklerin sunuluşunu takiben saygı duruşu ve İstiklal Marşımız söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

2) Çelenk sunma töreni sunuculuğunu, tören alanına katılacak olan öğrencilerin sayısı ile tören alanında görev alacak öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecektir.

3) Çelenk sunma töreninde Kamu Kurum ve Kuruluşların Amir ve Başkanları, Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun bir şekilde tören alanında hazır bulunacaklardır.

4) İlçe Merkezindeki okullarımız bayrak flama ve birer idarecileriyle çelenk sunma törenine katılacaklardır.

 

4-SAAT 09.05’DE SİRENLERİN ÇALMASI VE SAYGI DURUŞU:

 

a)      Saat 09.05 – 09.07 arasında Sivil Savunma Sirenlerin çalması ile Fabrikalar, Kara ve Deniz Taşıtları, Korna ve Düdüklerini 2 (iki) dakika süre ile kesintisiz çalacaklardır.

b)      Sirenler çalarken tüm araçlar ve yayalar bulundukları yerde saygı duruşunda bulunacaklardır.

c)      Siren seslerine müteakip Bayraklar yarıya indirilecektir.

 

5- SALON ANMA PROGRAMI:

 

Salon Anma Töreni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda saat 09.30’da başlayacaktır.   

Programın sunuculuğunu Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi  Edebiyat Öğretmeni    Kadriye

Agamola DİKSEL yapacaktır.

a)      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Başak İNANÇ yönetimle söylenecektir.

 

 

 

b)      Günün Anlam ve önemini belirten konuşma Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Deniz SAVCI tarafından yapılacaktır.

c)      Günün anlam ve önemine uygun şiirin Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Şüheda YAMAN tarafından okunacaktır.

d)     Günün anlam ve önemine uygun 10 Kasım Slâyt’ı sunulacaktır. (Görevli öğretmen Onur ŞENDUR)

e)      Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan koronun Atatürk Oratoryosunun sunulması.

f)       Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türküler (Ege ve Rumeli Yöreleri)

g)      Kapanış

Saat 09.15’de Resmi ve Özel Kuruluşların Temsilcileri, Merkeze bağlı okullarından biri öğrenci temsilcisi olmak üzere 5 (beş)’er öğrenci ile birlikte Okul Müdürü salonda hazır bulunacaklardır.

Salonun programa harlanması ve salonun oturma düzeni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürlüğü’nce organize edilecektir.

Salon programı hazırlıkları ve icrası Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü İsmet ASAN nezaretinde yapılacaktır.

 

6-DİĞER ETKİNLİKLER:

 

a)      10 Kasım Atatürk’ü anma haftası dolayısıyla yapılan yarışmaya katılan öğrencilerin resimlerinden oluşan resim sergisi Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda açılacaktır.

b)      10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla yapılan yarışmaya katılan öğrencilerin Şiir ve Kompozisyonlarının sergilenmesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda yapılacaktır.

c)      Hafta boyunca tüm okullarda Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir. Dereceye giren öğrenciler okul aile birliklerince ödüllendirilecektir.

d)     Hafta boyunca tüm okullarda Atatürk konulu Resim sergileri, Video gösterimleri ve tiyatro gösterileri sunulacaktır.

 

7-GÖREVLİLER:

 

a)      Atatürk Anıtındaki alanın ses düzeninin ayarlanması, tertip ve düzeni Silivri Belediyesince yapılacaktır.

b)      Atatürk Anıtında bulunan bayrağımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğrenciler tarafından selamlanarak yarıya indirilecektir.

c)      10 Kasım 2013 Pazar günü saat 09:05’te Sirenlerin çalması ile bütün kamu kurum ve kuruluşları bayraklarını güneşin batışına dek yarıya indirecekler ve bayrakların yarıya indirilmesinden kurum yöneticileri sorumlu olacaktır. 

d)     Trafiğin düzenlenmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması, siren ve kornaların çalınması ile benzer faaliyetlerin yerine getirilmesi, Belediye Başkanlığı, Liman Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştirilecektir. 

e)      Çelenk sunma törenine, merkezde bulunan resmi ve özel tüm okullar okul müdürleri, birer müdür yardımcısı, ikişer öğretmen ile Bayrak ve Flamalarla katılacaklardır.

f)       Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda yapılacak salon programı Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanacak ve icra edilecektir.

g)      Okul salonunda öğrencilerin kontrolü ve tertip düzeninden birinci derecede okul müdürleri ile görevli öğretmenler sorumludur.

 

h)      Salonun hazırlanması, tertip ve düzeni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

i)        Törenin organize edilip düzenlenmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tören davetiyelerinin hazırlanıp dağıtılması Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

 

·                05/05/2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır.

·                Tören ve anma programı tüm halkımıza açık olup, görevliler için emir, halkımıza davetiye niteliğindedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 KASIM 2013 YILI 

ANMA KOMİTESİ

 

 

 

 

  Salih KESER                        J.Yb. M.Murat ÇETİNKAYA                            Özcan IŞIKLAR 

   Kaymakam                                Garnizon Komutanı                                        Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

   J.Bnb. Veysel FİDAN               Mustafa GÜNTEKİN                                Yılmaz KAYA          

İlçe Jandarma Komutanı            İlçe Emniyet Müdürü                          İlçe Milli Eğitim Müdür V.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol