Silivri Facebook
banner88

KAYMAKAMLIK 10 KASIM PROGRAMINI AÇIKLADI...
P R O G R A M 08.50 Çelenklerin Sunulması 09.05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 09.30Anma Programı Ertuğrul Gazi Ortaokulu Tarih: 10 Kasım 2014 Pazartesi Yer   : Atatürk Anıtı    Cumhuriyet Meydanı  /  Ertuğrul Gazi Ortaokulu     SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI 10 KASIM 2014    ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI     1-DAYANAK:   05/05/2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği.   2-GENEL:   Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılına rastlayan     10 Kasım 2014 Pazartesi günü, bütün yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenecek etkinliklerle anılacaktır. “Atatürk Haftası” 10 Kasım 2014 Pazartesi günü başlayacak, 16 Kasım 2014 Pazar  akşamı sona erecektir.     3-ÇELENK SUNMA TÖRENİ:   -Kaymakamlık -Garnizon Komutanlığı -Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından mezkur yönetmeliğin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenk sunabileceklerdir. Çelenkler 08:30’da hazır edilecek ve saat 08:50 de Atatürk Anıtına sunulmaya başlanılacaktır. 1) Çelenklerin sunuluşunu takiben saygı duruşu ve İstiklal Marşımız söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir. 2) Çelenk sunma töreni sunuculuğunu , tören alanına katılacak olan öğrencilerin sayısı ile tören alanında görev alacak öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecektir. (Sunucu Selahat ÖZEL, yerleşim düzeninden sorumlu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat AYDIN ) 3) Çelenk sunma töreninde Kamu Kurum ve Kuruluşların Amir ve Başkanları, Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun bir şekilde tören alanında hazır bulunacaklardır. 4) İlçe Merkezindeki okullarımız bayrak flama ve birer idarecileriyle çelenk sunma törenine katılacaklardır.     4-SAAT 09.05’DE SİRENLERİN ÇALMASI VE SAYGI DURUŞU:  
  1. Saat 09.05 – 09.07 arasında Sivil Savunma Sirenlerin çalması ile Fabrikalar, Kara ve Deniz Taşıtları, Korna ve Düdüklerini 2 (iki) dakika süre ile kesintisiz çalacaklardır.
  2. Sirenler çalarken tüm araçlar ve yayalar bulundukları yerde saygı duruşunda bulunacaklardır.
  3. Siren sesleri başlayınca bayraklar yavaş yavaş yarıya indirilecektir.  Programın sunuculuğunu Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Eda BİLGİÇ yapacaktır.
  4. Salon Anma Töreni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda saat 09.30’da başlayacaktır.
  5. 5- SALON ANMA PROGRAMI:
  1. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer BAYRAKDAROĞLU yönetiminde söylenecektir.
  2. Günün Anlam ve önemini belirten konuşma Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah ERDOĞAN tarafından yapılacaktır.
  3. Günün anlam ve önemine uygun Atatürk’ün Hayatı ve Başarıları adlı 10 Kasım sinevizyonu sunulacaktır. (Görevli öğretmen Burak UZUN)
  4. Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan koro tarafından Atatürk Oratoryosunun sunulması.(Görevli öğretmenler Meryem TOKCAN – Dilek ÖZSOY – Ferdi ALKAN)
  5. Atatürk’ün “Vatan İçin” adlı anısının Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda PEKSAK tarafından sunulması
  6. Kapanış Salonun programa hazırlanması ve salonun oturma düzeni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürlüğü’nce organize edilecektir.           6-DİĞER ETKİNLİKLER:
  7.  
  8.  
  9. Salon programı hazırlıkları ve icrası Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah ERDOĞAN nezaretinde yapılacaktır.
  10. Saat 09.15’de Resmi ve Özel Kuruluşların Temsilcileri, Merkeze bağlı okullarından biri öğrenci temsilcisi olmak üzere 5 (beş)’er öğrenci ile birlikte Okul Müdürü salonda hazır bulunacaklardır.
  1. Hafta boyunca tüm okullarda Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir. Dereceye giren öğrenciler okul aile birliklerince ödüllendirilecektir.
  2. Hafta boyunca tüm okullarda Atatürk konulu Resim sergileri, Video gösterimleri ve tiyatro gösterileri sunulacaktır.      
  3. 7-GÖREVLİLER:
  1. Atatürk Anıtındaki alanın ses düzeninin ayarlanması, tertip ve düzeni Silivri Belediyesince yapılacaktır.
  2. Atatürk Anıtında bulunan bayrağımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğrenciler tarafından selamlanarak yarıya indirilecektir.
  3. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 09:05’te Sirenlerin çalması ile bütün kamu kurum ve kuruluşları bayraklarını güneşin batışına dek yarıya indirecekler ve bayrakların yarıya indirilmesinden kurum yöneticileri sorumlu olacaktır.
  4. Trafiğin düzenlenmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması, siren ve kornaların çalınması ile benzer faaliyetlerin yerine getirilmesi, Belediye Başkanlığı, Liman Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştirilecektir.
  5. Çelenk sunma törenine, merkezde bulunan resmi ve özel tüm okullar okul müdürleri, birer müdür yardımcısı, ikişer öğretmen ile Bayrak ve Flamalarla katılacaklardır.
  6. Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonunda yapılacak salon programı Necip Sarı Bekir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanacak ve icra edilecektir.
  7. Okul salonunda öğrencilerin kontrolü ve tertip düzeninden birinci derecede okul müdürleri ile görevli öğretmenler sorumludur.
  8. Salonun hazırlanması, tertip ve düzeni Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürü Ahmet ÖNGEL tarafından yapılacaktır.
  9. Törenin organize edilip düzenlenmesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tören davetiyelerinin hazırlanıp dağıtılması Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır.
  • 05/05/2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır.
  • Tören ve anma programı tüm halkımıza açık olup, görevliler için emir, halkımıza davetiye niteliğindedir.  
  •  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol