Silivri Facebook
banner88

kent gönüllüsü Kadınlar Alibey'de  buluştu

Mahallelerden seçilen temsilcilerin Kadın Meclisi olarak toplanacağı buluşmanın ilkine Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri İnci Aydar ve Sevil Dalgıç, Silivri Belediyesi Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi Başkanı Bahar Turan, AK Parti Silivri Kadın Kolları Başkanı Funda Eren, Renk Yolu Kimya Limited Şirketi sahibi Aynur Süleymanoğlu ile Alibey Mahallesi’nin bayan sakinleri katıldı.

Aydar: “Başta taç olma zamanı geçti”

Kadın Kent Gönüllüleri’nin amacını, “Biz Kadın Kent Gönüllüleri çalışmamıza 1 yıl önce başladık. Her mahallede ayrı ayrı toplantılar yapıyoruz. 3 mahallemiz kaldı. Bu toplantılarda amacımız kent gönülleri için gönüllü hanımları ayırıyoruz. Bunların içinden de onlar kendi aralarından bir tane sözcü seçiyorlar. Ayda bir yapacağımız bu toplantılar da sözcüler de katılıyorlar. Bütün mahalleleri temsil eden hanımlar mecliste toplanıyor. Bunlara başkanlığı da başkanımız yapıyor. Bundaki amacımız mahallenizdeki eksik, noksan, yapılmasını istediğimiz şeyleri önermek ve yapılmasını istediğiniz şeylerin arkasını takip etmeniz. Yani belediye ile birlikte bizim göremediklerimiz için bizim gözümüz, kulağımız olacaksınız. Bu toplantılarda başkanımıza her türlü isteğinizi, dileğinizi iletebilirsiniz.” şeklinde özetleyen AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, konuşmasında şunları söyledi: “Bayanlar ihtiyaç olan şeyleri görürler. Hanımların hassasiyetine çok güveniyorum. Çünkü her sıkıntıyı çeken, evimizde, dışarıda çocuklarımıza, bu toplumu oluşturan fertleri yetiştiren bizler olduğumuz için her şeye daha duyarlıyız. Onun için de eksiklikleri çok daha iyi görürüz diyorum.
Her ne kadar analarımız başımızın tacı, kadınlarımız başımızın tacı deniliyorsa da artık o başta taç olma zamanı geçti hanımlar. Artık erkeklerimizin arkasında değil, yanında yürümemiz gerekiyor. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz nesillerin sağlıklı ortamlarda büyümesi gerekiyor. Bunun için de her şeyden önce biz hanımların üretken, ayakları yere basan, çevresine duyarlı iyi çocuklar yetiştirmesi gerekiyor.”

Süleymanoğlu bayanlara hayat tecrübesini anlattı

Toplantının aktüel konuşmacısı olan başarılı iş kadını Aynur Süleymanoğlu, Bulgaristan’dan Silivri’ye uzanan yaşamı ile iş hayatındaki tecrübeleri bayanlara aktardı. Bulgaristan’da yaşadığı günleri “Bulgaristan’da bizleri asimile etmek için Türk okullarını kapattılar ve buna bağlı olarak gelişen Türkçe eğitim ve öğretimin daha önceden serbest olmasına karşın yasaklandı, Türkçe yayınlanan gazete, dergi ve kitapların Türkçe olarak yayınlanmasının yasaklanması, Türkçe ibadet edilmesinin yasaklanması, folklorik veya Türk milli özellikler taşıyan kılık kıyafetlerin giyilmesinin yasaklanması, sünnet, kurban kesme, mevlüt okutmanın yasaklanması, radyo yayınlarının dinlenmesinin yasaklanması ve orada yaşayan Türk ve Müslüman azınlığın isimlerinin değiştirilmesi, yerel düzeyde bazı direnmelere maruz kalsa da aslında çok kısa bir dönemde üstesinden gelinmiş ve bitirilmiş bir asimilasyon kampanyasıydı. Bu kampanya sürecinde 2000'e yakın Türk, toplama kamplarına gönderildi. Bunlar oradaki Türk halkın arasında sözü geçen önderlerdi. Bunlardan biri de benim babamdı.
Ne acıdır ki, bizlere insan gözüyle değil, yaratık olarak bakıyorlarmış. Sanki bu olaylar bana beni kazandırdı, göç nedeniyle karşılaşacağım zorluklar için güçlendim. Geçmişimizi, mal ve mülkümüzü geride bırakarak, 1989'daki büyük göçte, eşim ve çocuğum ile Türkiye’ye geldim.” şeklinde anlatan Aynur Süleymanoğlu, bir örme makinesi alarak başladığı iş hayatında bugün geldiği noktayı şu şekilde açıkladı: “İşimin dışında, eşime, çocuğuma, ailemdeki büyüklerime önemli zamanımı ayırıyorum. Doğayı çok seviyorum. Bahçeyle uğraşmak beni şarj ediyor. Bunlara her zaman vakit yaratmaya çalışıyorum.
Eşlerin iş yaşamındaki desteğine inanıyorum. Ben de bu şanslı kadınlardan biriyim. Eşim hiç sorgulamadan, bu güne kadar benim aldığım tüm kararları onayladı ve destekledi. Ayrıca, faydalı olabileceğime inandığım sivil toplum kuruluşlarında bulunmaya gayret gösteriyorum. Çünkü, demokrasimizin güçlenmesi, bilginin paylaşarak çoğalması, bireysel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesine sahip çıkılması, ülkemizi geriye götürmek isteyen korku ve kriz pazarlamacılarına fırsat verilmemesi için, Türkiye'deki sivil toplum platformunu destekliyorum.
Ulaştığım yerlere gelirken, kişiliğime, eğitimime ve alanımla ilgili bilgi donanımıma güveniyordum. Kişiliğimizden ve de prensiplerimizden taviz vermedikçe, taktir ediliriz. Biz kadınlar, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma ortamında aldığımız sorumlulukları daha iyi taşır ve geliştiririz. Ayrıca aile içinde de dayanışmanın gerekli olduğuna inanıyorum.
Sadece çalışma ve başarılı olma isteği de yetmiyor. Ben burada eğitimin önemine vurgu yapacağım. Eğitim, kişiliğin oluştuğu 0-6 yaş döneminde başlar, daha sonra örgün eğitim ve çevre faktörlerle kişilik oluşur. Burada annenin ve babanın davranışları çocuğun yetişmesinde en büyük etkendir.
Özellikle çocuğun, anne ile zamanının çoğunu geçirecek olduğunu düşünecek olursak, biz annelerin örnek bir model olması gerekmektedir. Her zaman temiz, bakımlı olmalıyız, kitap okuyan, sosyal ortamlara karışan olmalıyız. Arkadaşlar, kızlarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü, erkeği de kadını da yetiştiren, annedir, yani bizleriz. Bizler, milli ve manevi yönden de donanımlı olmalıyız ki, çocuklarımız toplumda bugün yaşanan olumsuzluklardan etkilenmesinler, bilgili, sağlıklı, milli ve manevi değerlere saygılı bir birey olarak yetişsinler.
Çalışan kadın hem iş hem de ev sorumluluğunu yüklenmiştir. Bu durumda, iş kadınının yükü tabii ki daha fazla. Tabii ki ev kadını işsiz değildir o da evin ve çocukların sorumluluğunu yüklenmiştir. Ancak, inanıyorum ki, her ev kadını evine maddi olarak da katkıda bulunmak ister. Bu evde yapılacak bir işle ya da iş bulursa iş yaşamında yapılacak bir işle olacaktır. Bunun için devletimiz, kadının iş yaşamına katılımını, aktif olmasını sağlayacak projeler geliştirmelidir. Bunu yetkililerden önemsemelerini rica ediyorum.
Ben şunu öğrendim ve onu bilirim: hiç kimse bize gümüş tepsi içinde bir şey sunmuyor. Her şeyi kendi emeğimizle yapıyoruz. Mutlaka uğraşacağız ve de başarıya ulaşacağız. Bütün mesele burada. Belki Bulgaristan’ın çalışma disiplini almış olmam etkendi ki, "ben başaracağım" dedim. Bir de düzenli çalıştım. Planlı, programlı çalıştım. Hiç tatil yapmadım.. Ben bir insanım ve de herkes gibi hatalarım var. Bazen ben de herkes gibi olumsuz bir durumda tepki verebiliyorum. O tepkiyi orada vermesem daha iyi olurdu dediğim olmuştur. Biraz daha sakin , tepki göstermede biraz daha yavaş olabilsem iyi olacak. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Yaptığım işlerden hiç pişmanlık duymadım, ama keşke eğlenmeye ve dinlenmeye zaman ayırabilsem. Evet, bayanlar, önemli olan, kendine güvenmek, karar vermek, bir yerden başlamak ve azmetmek. Sizlere huzurlu bir yaşam diliyorum ve beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Turan: “Silivri, ekip çalışması sonucu bu noktaya geldi”
“Gerçekten hayatımızın her anlamında kadın var. Kadın olmazsa hayat olmaz. Ancak maalesef yıllardır ülkemizde kadınlara gereken önem verilmedi. Kadın ve erkeğin birlikte yürümesi gerektiğine inanıyorum. Eşlerimiz, annelerimiz ve çocuklarımız bizim için çok değerli.” sözleriyle konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sosyal belediyecilik projelerinde bayanlara yönelik çalışmaları anlattı. Silivri’ye yapılan hizmetler ve bu hizmetlerin ilçeye kazandırdığı yenilik ve değişimden bahseden Başkan Turan, “Yaptığımız işleri burada anlatmaya kalkışsak belki akşam olur. Ama biz de insanız. Yaptığımız bu çalışmalarda eksiklik ve noksanlıklar olabilir. Sokakta, caddede, mahallede bizim göremediğimiz çalışmalar olabilir. İşte Kadın Kent Gönüllülerinin amacı bu. Bizim göremediklerimizi sizin görüp bize gelip söylemeniz. Bu muhtaç komşunuz da olabilir. Sokağınızdaki parktaki problem de olabilir, yoldaki problem de olabilir. Belediyemizi ve hükümetimizi ilgilendiren her türlü konuyu bizlere iletebilmeniz için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Biz halkımızdan hiçbir zaman kopmadık. Bakın 5 senedir belediye başkanıyım. Hiçbir zaman halkımdan kaçmadım. Mahalle toplantıları yapıyoruz, Kadın Kent Gönülleri toplantıları yapıyoruz. Derneklere gidiyoruz. Silivri çok değişti. Sokaklarda bir çok anket yapılıyor ama hepsinde “100 yılda yapılmayan hizmetler Silivri’ye yapılıyor.” deniyor. İşte bu bir ekip çalışmasının sonucunda biz bu noktaya geldik. Biz sizlerden bu noktada gurur duyuyoruz. Türkiye’de ve Silivri’mizde çok güzel işler oluyor. Sizlerle bu işleri yapmaktan dolayı samimiyetimle söylüyorum onur ve gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız.” dedi.
Toplantı, bayanların istek ve dileklerini yöneticilere iletmeleri ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Toplantıda, Alibey Mahallesi’nden 15 bayan Kent Gönüllüleri temsilcisi olarak seçildi. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol