Silivri Facebook
banner88

''Kimsenin altında çalışmayacağım''

Haber MERKEZİ

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Yılmaz Kandemir, kendisinin aday adaylığından vazgeçerek, diğer aday adaylarından biriyle meclis üyesi olmak için anlaştığı yönünde dedikodular çıktığını ve bu konuda ki net tavrını belirten yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Kandemir’in basın açıklaması aynen şu şekilde;

“Son onbeş günden bu yana yoğunlaşarak artan bir şekilde, birileri tarafından fısıltı gazetesi ve dedikodu şeklinde gerçekle alakası olmayan bir söylemin, Silivri ilçe merkezi, beldeler ve köylerde yaymaya çalışıldığını ben şahsen çok kere şahit oldum. Bu dedikodu ve fısıltı gazetesi söyleminin önünü kesmek için basın açıklaması yapmak zorunda kaldım. Güya ben, Yılmaz Kandemir olarak CHP aday adayı birinle görüşüp anlaşma yapmışım. Şöyle ki: O kişi belediye başkanı adayı olursa, ben Yılmaz Kandemir olarak, o kişinin altında 1. sıra belediye meclis üyeliğini kabul ettiğim gibi bir anlaşma yaptığımı, birileri ısrarla halka yaymaya çalışmaktadırlar.
Silivri halkı şunu bilsin ki, ben hiçbir kişi ve şahısla bu konuda görüşmedim ve görüşmem de mümkün değildir. Bu şekilde saçma sapan dedikodu yaymak isteyen kişilerin ne yapmak istediklerini ben de anlamıyorum. Ama benim bildiğim bir şey var, ben belediye başkan adayı olursam o dedikoduyu yayan kişiyi belediye meclisine yazmam. Çünkü siyasi etik açısından doğru olan budur. Bu dedikoduyu yaymak isteyen kişilerin çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırdıklarının farkında değiller herhalde. Ben Yılmaz Kandemir olarak, 35 yıllık siyasi hayatımda hiçbir zaman belediye meclisi ve il genel meclisine aday olmadım. Bundan sonra da olmayacağımı, o siyaset kurnazı geçinen kişiler çok iyi bilmektedirler. Ama buna rağmen bu dedikoduyu ısrarla yaymaya çalışmaktadırlar.
Evet, Yılmaz Kandemir olarak 2004 yerel seçimlerinde CHP ilçe örgütü ile, CHP il örgütü ile ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ile CHP’nin Silivri İlçe Belediye Başkan adayı olarak bir anlaşma yapmıştım. Bu anlaşmanın gereğini yerine getirmek için tekrar aday adayı oldum. Çünkü Silivri CHP ilçe örgütünün, Silivri halkının ve benim, AKP ile görülecek 28 Mart 2004 tarihinde yarım kalan bir hesabımız olduğuna inanıyorum.
Biz 2004’te Silivri’de CHP’nin şerefini, onurunu korumak ve seçim kazanmak için ilçe yönetimi, belediye meclis adayı ve il genel meclisi adayı arkadaşlarımız ve örgütümüz ile birlikte gece gündüz çalıştık ve bütün olumsuzluklara rağmen %30’a tekabül eden 6700 oy aldık. Bu sonuç, 1992-2004 yılları arasında yapılan yerel ve genel seçimlerde CHP’nin ilçe merkezinde aldığı en yüksek oydur. Kalkıp da kimse kendini güçlü olarak göstermeye kalkmasın. Aday adaylığımı açıkladığım gün söyledim, yine söylüyorum. Silivri’de güçlü olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir, CHP ilçe örgütüdür. Ben kendimi CHP ile birlikte güçlü olduğumu iddia ediyorum, bunun kanıtı da 28 Mart 2004 belediye başkanlığı seçim sonuçlarıdır. Dikkat edin, 2004 seçimlerinde gözden kaçan bir ayrıntı var. Biz CHP olarak, belediye başkanlığını kaybetmedik. Belediyeyi Genç Parti kaybetti, AKP kazandı. 2002 genel seçimlerinde Silivri ilçe merkezinde 3. parti ve 3000 taban oyu bulunan Genç Parti ve Genç Parti adayı seçim kaybetti. Çünkü belediye Genç Parti’deydi.
2009 Mart ayında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi %50’nin üzerinde oy alarak kazanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Bu seçimde CHP’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Çünkü hiçbir aday adayı arkadaşımız, şu aday olursa ben gider başka partiden aday olurum gibi bir düşünceye kapılmaz. 2004 belediye başkanlığı seçimlerinde bazı arkadaşlar bunu denemişler ve kendileri ile birlikte Silivri halkını da hüsrana uğratmışlardır. Silivri halkı için bu tiyatro ve senaryo bir daha sahnelenmemek üzere gösterimden kalkmıştır. Birileri bu tiyatro oyununu tekrar sahneye koymaya kalkarsa, kendilerini izleyen kişi bulamayacaklarını ve boş koltuklara oynayacaklarını çok iyi bilmelidirler. Silivri halkına sevgi ve saygılarımla.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol