Silivri Facebook
banner88

Köy ve belde minibüsleri şehir içinde!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Konu ile ilgili açıklamalar yapan Silivri Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Bekir Çakır “Turan köy ve belde minibüslerini bir nefeste dışarı atmıştı” dedi.
 
Silivri’de trafik karmaşasına neden olduğu ve trafik akışını aksattığı gerekçesiyle, yan yola alınan köy ve belde minibüsleri, tam olarak olmasa da belli noktalar girmesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKAME) tarafından onaylandı.
 
Minibüslerin yan yola alınması, Çorlu Durağı’nda kargaşa yaşatmış ve şehir içindeki esnafı da olumsuz yönde etkilemişti. Köylerde ve beldelerde ikamet eden vatandaşların hastane, adliye ve diğer kamu binaları ile pazara ulaşımda zorluklar yaşadıkları ve özellikle yaşlı ve çocuklu ailelerin çok mağdur oldukları yönünde ki şikayetlerin üzerine, UKAME aldığı son kararla güzergah değişikliği yaptı.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Silivri Şoförler Odası Başkanı Bekir Çakır, şu şekilde konuştu;
 
“Turan köy ve belde minibüslerini bir nefeste dışarı attı”
“Anıtlar Kurulu’na ait olan Boğluca Deresi’ne ait olan köprü çökmek üzere. Ama Silivri’ye başka hiçbir yerden geçiş yok. Minibüsler mecbur oradan geçecek. Bunun üzerine de Sayın Başkanımız Hüseyin Turan, anında UKAME kararı çıkararak, köy ve belde minibüslerini bir nefeste dışarı attı. Bu yüzden minibüsler yan yola alındı. Sonra köylüler ağır basınca, muhtara ağır basınca, köy minibüslerini Kara Mustafa Sokak’tan pazar ağzına aldık ama belde minibüsleri dışarıda kaldı. Burada ayrıcalık yapıldı.”
 
“Köy minibüsleri için UKAME kararı yoktu”
Çakır açıklamalarına şu sözlerle devam etti “Başkan yapılan toplantıda ‘Tekrar belde minibüslerini içeriye almam için, UKAME kararı lazım’ dedi. Köy minibüslerini aldığı zaman UKAME kararı yoktu. Encümen kararıyla onları şehir içine aldı. Bu işe UKAME karışır, encümen kararı geçerli değil. Şuan da elimizde bulunan evraklarla, köy ve belde minibüslerinin hepsi şehir içinin belli noktalarında yolcu alıp, bırakabilecekler. Kara Mustafa Sokak’tan, terminale kadar çıkabilecek. Bizim istediğimiz tek şey, minibüslerin telekomdan Ziraat Bankası’nın önüne kadar gidebilmesiydi. Maksat köylüyü Pazar içinden alıp, evine götürmekti bu iş bizim için büyük bir başarı sayılır.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol