Silivri Facebook
banner88

''Kriz en fazla bir ay sürer''

Haber:Melis AVCI

 
Amerika’da merkez bankasının iflas etmesiyle ortaya çıkan kriz, birçok Avrupa ülkesini olduğunu gibi Türkiye’yi de etkiledi. Konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri Topallıoğlu Döviz Bürosu’nun sahibi Fatih Ayyıldız, son günlerde döviz piyasasında yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi.
Döviz piyasasında gün geçtikçe düzelmelerin yaşandığını belirten Ayyıldız şunları söyledi; “Bu krizlerin ne olacağı belli olmuyor. Küresel kriz, dünyayı çalkaladı. Hala da devam ediyor ama bunun süresi de en fazla bir ay sürüyor. Türkiye’de bundan bayağı bir etkilendi. Dolar 1.200’lerden 1.470’lara kadar çıktı. Ama halk uyandı artık, eskisi gibi panik yapmıyor. Rağbet görmediği içinde dövize fazla bir etkisi olmuyor. Senede bir sefer böyle oluyor işte. Yaz mevsiminden çıktık, ama yaşanan bu sıkıntının uzun soluklu olmayacağını düşünüyorum. Dün 1.410’du bugün, 1.370 seviyelerini indi.”
 
“En fazla bir ay sürer”
 
Fatih Ayyıldız, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Yaşanan bu gerginlikler en fazla bir hafta daha sürer. Zaten merkez bankalarını önlemlerini almışlar. 3,5 trilyonluk bir paket hazırlamışlar. Artık geri gelmesi, her şeyin düzene girmesi gerekiyor. Neredeyse üç hafta oldu. Hiçbir kriz bir aydan fazla sürmez. Dünyada da böyledir, Türkiye’de de bu böyledir. Devalüasyonun etkileri bile en fazla 3 ay sürüyor. Bu da vatandaşın talebinden dolayı o kadar sürdü. Kriz Amerikanın elinde. Amerika bundan 2 önce piyasaya 140 dolardan benzin satıyordu, şimdi 70 dolar. Dolar yüksek, benzin düşük. Kendisi de petrol üreticisi, yani bu kriz geçici en fazla 1 ay sürer.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol