Silivri Facebook
banner88

Kula deresi ilaçlandı

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusunun arıtma tesisinin düzenli çalışmamasından kaynaklı olarak yağmur kanalından Kula Deresine bırakılan atıkların, denize kadar ulaşması ve neticesinde oluşan çevre kirliliği üzerine şikayette bulunan Silivri Çevre Derneği, takibini sürdürüyor. Yapılan şikâyetler üzerine konuyu inceleme altına alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kula Deresi çevresinde ilaçlama yaptırdı. Silivri Çevre Derneği ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalara 3 araçla profesyonel bir ekip ve Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nden teknik elemanlar katıldı.

Yapılan araştırma ve çalışmalar kapsamında bölgede düzenli olarak “vektörler (sivrisinek, karasinek, böcekler ve diğer haşaratlar) ilaçlaması yapılması gerektiği yönünde görüş bildiren uzmanlar, dün tüm gün boyunla ilaçlama çalışmalarına devam ettiler.

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, yaptığı yazılı basın açıklamasında “Bu kalıcı bir çözüm değildir. Cezaevi arıtma tesisinin tan kapasite ile ve yeterli ölçüde faaliyete geçirilmesi, gerekirse kapasitesinin arttırılması gerektiği görüşündeyiz. Aynı zamanda İSKİ’nin de Kula Deresi üzerinde ıslah çalışmalarını biran önce başlatması gerekmektedir. Şuan ki mevcut durum, çevre kirliliğinin yanı sıra bölgede halk sağlığını da tehdit etmektedir. Bunun bir an önce önüne geçilmesi şarttır. İlgili tüm kurum ve kuruluşları bu konu üzerinde hassasiyet göstererek gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol