Silivri Facebook
banner88

Kurban keserken nelere dikkat edeceğiz?

Haber MERKEZİ

Geçtiğimiz Salı günü İlçe Müftülüğünden Müftü Vekili Salih Ateş ve Piri Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Hüseyin Acar, Silivri Belediyesi Veteriner Hekimi Ümit Kiracıoğlu’nun katılımı ile Silivri Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda kurban kesimi yapacak olan vatandaşlara eğitim verildi. Eğitim toplantısında özetle şu bilgiler verildi:
 
“Kurban, bayram namazını müteakip kesilir.Bayramın 1., 2. ve 3. günü ikindi namazı vaktine kadar sürer. Kurban kesimini gündüz icra etmek esas olmakla beraber, zorunlu hallerde gece de kesilebilir. Dinimiz hayvanlara karşı merhametli olmayı ısrarla tavsiye etmiştir. Hayvanlar, eziyet edilmeden, dikkatlice ve usulüne uygun kesim mahalline getirilerek kurban edilmelidir. Kurban kesecek olan kişi, kurbanını kendisi kesebilecek durumda değilse işinin ehli bir kişiye vekalet vermek suretiyle kurbanını kestirir.
 
Kurban derisini yüzerken deriyi zedelemeden ve deride et bırakmamaya dikkat edilir. Kurban derisi para ile satılamaz. Kurban kesimini gerçekleştiren kişiye ücreti, kurban sahibi tarafından ayrıca ödenir. Ücret olarak kurban eti ile ödeme yapılamaz. Kurban sahibinin ilk kahvaltısını kurban eti ile yapması uygun ve güzel görülmüştür. Ortak kesilen kurbanlar hak sahiplerine tahmini olarak pay edilmez, tartılarak pay edilir. Kurban eti üçe bölünür. Bir bölümü ihtiyaç sahiplerine, bir bölümü eş-dost, akrabaya, bir bölümü de haneye ayrılır. Kesimden sonra atıklar çevreyi kirletmeyecek şekilde gömülmek suretiyle bertaraf edilir. Bayramlar insanlık ve kardeşlik duygularının bireyler arasında dolaşmasını, yayılmasını sağlar. Küskünlükler, kırgınlıklar unutulur, dostluklar daha güçlü olarak yeniden kurulur. Kardeşlik duyguları pekişir. Büyükler ziyaret edilir, küçükler hediyelerle sevindirilir. Bu duygular içinde herkes mutlu olur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol