Silivri Facebook
banner88

Kutlu doğum haftası kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Silivri Müftülüğü’nün Palmiye Düğün Salonu’nda organize ettiği programla kutlandı. Kutlu Doğum Haftası Programına Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım ve eşi, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve AK Parti İl genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Sağlık, Grup Başkanı Sadık Balcı, Silivri mahalle cami imamları programa katıldı.
Ali bey Mahallesi cami imamı Hasan Yüksel’in sunuculuk yaptığı programda gelen misafirler masalarındaki çiçeklerle karşılandılar. Programda, programın içeriği olan “İslam’da Evlilik ve Ailenin Kurulması” isimli konu ile ilgili ve ayrıca H.z. Muhammed’in doğum haftası olduğu için peygamberin aile hayatı ve doğumu ile ilgili slâyt gösterileri, ilahilerin okunması, şiirlerin okunması yapılan kompozisyon yazma ve hadis ezberleme yarışmalarında dereceye giren ve kazananlara ödülleri verildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı tarafından yapılan bilgilendirme söyleşi programı yoğun ilgiyle dinlendi.  Okunan ilahilere misafirlerinde eşlik etmesi duygulu anlar yaşattı.

“Dinleyen Söyleyenden arif demektir”
Ramazan Ayvalı gelen misafirleri selamladıktan sonra program hakkında bilgi verdi ve Silivri’de misafir olmaktan mutlu olduğunu beyan etti. H.z. Muhammed’in hayatını ve yaptığı iyilikleri anlattı. Konferans konusu olan “İslam’da Evlilik ve Ailenin Kurulması” adlı konuyu seçtikleri için Silivri İlçe Müftüsü Ahmet Onat’a ve bu konuya bu kadar ilgili gösterildiği içinde gelen misafirlere teşekkürlerini sundu. “Dinleyen Söyleyenden arif demektir” diyerek kendisini dinlemeye gelenleri bir kez daha geldikleri için teşekkürlerini sundu. Müslümanlıkta çocuk ve ailenin çok önemli olduğunu ailelerin çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmeleri gerektiğini söyledi. Aynı zamanda da İslamiyet’in cahilliği ve ahlaksızlığı istemediğini ailelerin çocukları sevmeleri gerektiğini ve çocuklarını kötü arkadaşlardan korumaları gerektiğini ve ailelerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini çocukların yaptıklarını ve neler yapmaları gerektiğini açık bir şekilde dile getirdi. Erkeklerin evlilikte hakları olduğu gibi bayanlarında evlilikte hakları olduğunu evliliğin en büyük taşının saygı ve sevgi olduğunu söyledi. Konuşmasını bir annenin kızı evlenirken kızına yazdığı mektubu okuyarak evlilikte kızına verdiği nasihatlerin ne kadar doğru olduğunu söyleyerek bitirdi.
 Şüheda Yaman’ın okuduğu şiirle ve Kübra Er’in okuduğu ilahi dinlemeye gelenleri duygulandırdı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol