Silivri Facebook
banner88

LOKANTALARDAN ATILAN YAĞLAR

Silivri merkezinde yapılan alt yapı çalışmalarından sonra sık sık logarlardan koku gelmesi ve taşmasının sebebi bulundu.

Özel Haber: Cihangir Davutoğlu

Ali Çetinkaya ve Sanatkarlar Caddesi’nin kesiştiği noktada meydana gelen koku ve taşmalar için çalışma yapan İ.S.K.İ Mensupları, sebep olarak Ali Çetinkaya Caddesi tarafında meydana gelen tıkanıklığın yol üzerinde bulunan lokantaların attığı kullanılmış yağlardan meydana gelebileceğini belirttiler.

Bölge esnaflarından Gürbüz Koca “ bu tıkanmalar çok sık yaşanmakta, bizler esnaf olarak koku ve taşmalardan rahatsız oluyoruz, geçici çözüm yerine tıkanmaya ne sebep oluyorsa mutlaka kalıcı çözüm uygulanmalı’’ dedi.

Çevre Bakanlığının, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre denetim Büyükşehir Belediyesi ve Belediyelere verilmiş durumda. Yönetmeliğin 8. Maddesine göre, Büyükşehir ve Belediyeler,
a) Yetki sahasında bulunan lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, tatil köyleri motel ve yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile diğer yerlerde gerekli denetimleri yaparak kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemekle gerekli tedbirleri alır.
Ayrıca, 2872/5216 sayılı Çevre Kanununa göre yağlarını kanalizasyonlara döken işletmeler gerçek kişilerse 157.00 TL, kuruluş ve işletmeyse 471.00 TL, 213 sayılı V.U.K’nun 182. maddesi gereğince bilanço esasına göre defter tutması gereken kuruluş ve işletmelere 785.00 TL ceza uygulanır. Denmektedir.
Bu yönetmeliğe göre Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi nasıl bir uygulama yapmakta ve herhangi bir ceza uygulaması yaptı mı? Merak edilmekte.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol