Silivri Facebook
banner88

'Lozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur'
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
CHP Silivri Gençlik Kolları, Lozan Anlaşması’nın 85. yıl dönümü ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. ‘Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur’ diyen CHP Silivri Gençlik Kolları’nın yapmış olduğu açıklama şu şekilde;
 
“Lozan Antlaşması’nın 85. yıldönümünde tarihin en büyük siyasi zaferini gerçekleştirenleri saygı ve özlemle anıyoruz. Lozan Antlaşması’nın Türk Ulusunca taşıdığı önemi anlamak için Sevr Antlaşması ile karşılaştırılması yeterlidir. Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur, tescilidir. Lozan yeniden var oluşumuzun ve batılı emperyal güçlerin bu var oluşu hukuki olarak kabul edişlerinin, yüzlerce yıllık planlarının kesin yenilgi ile sonuçlanmasının belgesidir. Savaş alanında kazanılan başarının, masada teyididir.
 
Emperyalist batının bugünkü uzantıları AB ve ABD doğaldır ki bu yenilgiyi hazmedemediler. Lord Curzon’un müzakere masasında İsmet İnönü’ye  “ne istersek reddediyorsunuz, bunları şimdi cebimize atıyoruz ama yarın bize geldiğinizde sizden teker teker alacağız” sözleri ile emellerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirtmişlerdir.
Lozan’da atılan imza Türk milletinin, Anadolu halkının ve onun gücüne inanan aydınların, önderlerin, onlarla el ele veren insanımızın attığı imzadır. Onların kararlılığını, bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancını yansıtmaktadır.
 
Günümüzde de Lozan’ın ilkelerine, değerlerine sahip çıkma görevi devam etmekte ve Lozan antlaşmasının önemi her geçen gün artmaktadır. Çünkü günümüzde yaygınlaştırılan ve AKP İktidarının da paylaştığı teslimiyetçi anlayış, Türkiye’yi Lozan anlayışından uzaklaştıran bir anlayıştır. Bu teslimiyetçi anlayış kabul edilemez, edilmemelidir.
 
Tam bağımsız Türkiye ideali, parça parça yok ediliyor!
 
Ne yazıktır ki 85 yıl sonra Lozan Antlaşması ile gerçekleştirilen Tam bağımsız Türkiye ideali parça parça yok edilmekte! Seksen beş yıl sonra 300 milyar doların üzerinde borcu olan, ekonomisi IMF ve Dünya Bankası tarafından idare edilen, Misak-ı Milli sınırları tartışılan, Ermeni soykırımı saçmalığının dünya devletlerince teker teker kabul edildiği ve bizim buna müdahale edemediğimiz, Avrupa Birliğine girme çabalarının saptırılıp akla hayale sığmayacak isteklerin kabul edildiği, Türkiye Cumhuriyetinin temel direklerinin özelleştirme kamuflajı altında teker teker peşkeş çekildiği, bizce adı vatan hainliği olan devleti ve halkı soyanların, soyguncuların, hortumcuların sayısının bile takip edilemediği, laik-demokratik devlete yönelik saldırıların ve planlı değiştirme çabalarının her geçen gün arttığı, Sevr Anlaşmasını imzalayan vatan hainlerinin neredeyse kahraman ilan edildiği, özellikle ülke gençliğinin ve insanlarının ülke sorunlarından ve bütün bu yaşanan olumsuzluklardan ve gidişattan habersiz adeta hipnotize edilmiş, alıştırılmış bir halde, olup biteni izlediği ve daha sayabileceğimiz binlerce kalem olumsuzluğun yaşandığı düşünülürse, Lozan Antlaşması’nın önemini kavramamız çok daha kolay olacaktır.
 
Lozan’ı deldirmeyelim!
 
Lozan Antlaşması onuru ve şerefi ile tüm zorluklara rağmen bağımsızlığı için canı ve kanı ile mücadele eden bir halkın zafer belgesidir. Ve bizler CHP Silivri Gençlik Kolları olarak atalarımızın mirasını sonuna kadar savunacağız. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde sözünü ettiği durumları maalesef yaşamaktayız. Ancak bizler bize verilen görevin bilincinde, bu duruma son vereceğiz. Ve Lord Curzon'un torunlarının ceplerinden çıkarıp bize sattıklarını tekrar onların ceplerine sokmaya and içiyoruz. Hep birlikte bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize, Lozan’ın kazanımlarına sahip çıkalım.  Lozan’ı deldirmeyelim. Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlanma yoluna, çağdaş, laik, onurlu çizgisine geri döndürelim. 
 
Başta Büyük Önder Atatürk ve Lozan Barış Antlaşmasını başarılı kılan Türk heyetinin başkanı İsmet İnönü olmak üzere tüm emeği geçenleri, şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol