Silivri Facebook
banner88

''Madımak, utanç müzesi olmalıdır!''
 
Kaynak: Değişim Gazetesi

Sivas Madımak olaylarının on beşinci yıldönümünde yazılı bir basın açıklamasında bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu, Sivas olaylarının yaşandığı Madımak’ın utanç müzesi olması gerektiğini ifade etti. Köroğlu’nun yapmış olduğu basın açıklaması şu şekilde;
 
“2 Temmuz 1993’te yani 15 yıl önce bugün Sivas’ta Madımak otelinde 37 aydın insanımız, gözü dönmüş bir cani gurubu tarafından sözde Müslümanlık adına ateşe verildi. Ülkemizin yüz akı olan ozanlarımız, yazarlarımız güvenlik güçlerinin gözü önünde otel odasına kıstırılarak savunmasız insanlar yakılarak tarihe karanlık bir sayfa eklendi.
 
Madımak yangını bir gerici ayaklanmanın provasıdır. Devlet bu olaydan sonra halkın vicdanında mahkum olmuştur. Ulus olarak alnımıza kocaman bir kara leke çalan bu kıyımla tam olarak yüzleşilememiş, yüzleşilmekten de hala çekinilmektedir. Türkiye geçmişinde ki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır.
 
Bu kıyımın Alevi- Bektaşi inançlı yurttaşlarımıza karşı önceden planlanarak, ayrıntıları düşünülerek yapıldığı bir gerçektir. Ancak hedef sırf Aleviler değildir. Bu yobaz gurubun attığı sloganların en önemlisi “Cumhuriyet burada kuruldu, burada bitecektir” cümlesi idi. Bu mesaj ile hedeflerinin laiklik ve demokrasi olduğunu kafalarında ki düşüncenin karanlık şeriat devleti olduğunu kimse inkar edemez.
 
Acımız Sivas olaylarını planlayanların vicdanları rahatlatacak şekilde yargılanmaları ve bu otelin kamulaştırılarak, utanç müzesi olarak açılması dileğimizdir. En büyük isteğimiz Sivas’ın kardeşliğin ve barışın şehri olmasıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol