Silivri Facebook
banner88

MAFOM'dan öğretmenlere deprem semineri

Haber:Müge CESUR

 
Toplum Liderleri Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afet zararlarını Azaltma Programı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan seminere Silivri’deki değişik okullardan 75 öğretmen katıldı.
 
Marmara Bölge Afet Müdahale Çağrı Merkezi (MAFOM) tarafından öğretmenlere,muhtarlara ve din görevlilerine deprem öncesi ve sonrası zararları en aza indirmek amacıyla İstanbul ilçelerinde verilen seminerlerin bir ayağı da Silivri’de yapıldı. İlçe Milli Eğitim binasında yapılan seminer saat 15.00’te başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Seminere Kartal’dan Asistan Necati Aksoy nezaretinde devam etti. Programa hazırlık teknisyeni Yener Yesenkol ve Şişli Şube Koordinatörü Çağrı Çakır’da katıldı.
 
Seminerde öğretmenlere kısa filmlerle deprem hakkında bilgi verildi. Depremin oluşumu,yeryüzündeki etkisi ve teknik bilgilerin ardından deprem öncesinde ve sonrasında zararı en aza indirebilmek adına çeşitli görüntüler izlendi. MAFOM birebir ilişkiler içerisinde olunan öğretmen, muhtar v din görevlilerine verdikleri bu seminerlerle çocukları ve yetişkinleri deprem konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol