Silivri Facebook
banner88

''Mahalle Olmak İstemiyoruz''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği tarafından Silivri Kaymakamlığına gönderilen bir tebligatta, Silivri Fener Köyü’nün mahalle olabileceği, orman köyü vasıflarına uymadığı bildirilmişti. Duruma tepki gösteren Fener Köy Muhtarı Muharrem Eren, Fener Köyü’nün orman köyü olduğunu belirterek, Orköy (Orman- Köy İşleri Genel Müdürlüğü)’ne bir dilekçe gönderdi.
 
Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine seslendiğini ve bu kararın meclisten geçmesini istemediklerini söyleyen Muharrem Eren “Mahalle olmak istemiyoruz” dedi.
 
Dilekçe de, yapılan bu yanlışlığın düzeltilerek, ilgili makamlara bildirilmesini isteyen Eren,  şu ifadelere yer verdi;
 
“İstanbul Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nün Silivri Kaymakamlık Makamına hitaben yazmış olduğu 08.04.2008 tarih ve B054VLK4340700 / 264.04/21014 sayılı yazıları ile “Orman köylerinin tespiti ve tescil işlemlerinin Orman Bölge Müdürlüğünce yapılamayacağı bu görevin 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun ve buna dayalı olarak çıkarılan ve Çevre ve Orman Bakanlığı Merkez Teşkilat Görev, Yetki ve Sorumluluk ve Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği ile ORKÖY Genel Müdürlüğüne verildiği bildirilmiş, ORKÖY Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilerek kayıtlara alınan listede Silivri İlçesi Fener Köyünün Orman Köyü olmadığı” belirtilmiştir.
 
Köyümüz mülki hudutlarında 159 nolu Orman Kadastro Komisyonu tarafından yapılan, 04.08.1995 tarihinde ilan edilen ve 04.02.0996 tarihinde kesinleşen orman kadastro çalışmalarına göre 3.877.800 m2 (387,7800 Ha.” Orman alanı bulunmaktadır. Köyümüzde bulunan orman alanları koruya tahvil edilen verimli orman alanlarıdır.
Köyümüzün son nüfus sayımına göre nüfusu 1.725’dir.
 
Köyümüz 6831 sayılı Orman Kanununun 31. maddesine göre mülki hudutlar içerisinde verimli Devlet Ormanı bulunan ve nüfusu 2000’in altında olan köyler kapsamına giren orman köyüdür.
Ayrıca İçişleri Bakanlığı İl Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2004/125 nolu Genelgesinde; Evlerin toplu olarak bulunduğu yerleşim alanından itibaren aralıksız olarak devam eden arazi topluluğu bir, iki veya üç yönden ormanlara bitişik olan köyleri ormana bitişik köy ve belde olarak tanımlamış, orman köylerini ise orman içi ve ormana bitişik köyler olarak tanımlamıştır. Bu tanıma göre de köyümüz kuzey yönünde arazileri mülki hudutlarımız içerisinde ki ormana dayanan ormana bitişik orman köyüdür.
 
Orköy 1970 yılında kurulmuş ve 1972 yılında orman bakanlığı organlarının 10 sırasında yer almış. 1980 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlanmış. 1982 yılında müstakil daire başkanlığına dönüştürülmüş, 1984 yılında tamamen kapatılmış. 1991 yılında Orman Bakanlığı ile tekrar kurulmuş. 2003 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlanmış olup halen Genel Müdürlük düzeyinde hizmetlerine devam etmektedir.
 
Tahmin ediyorum, Orköy için bu değişiklik yapılırken bir yanlışlık olmuştur.
 
Silivri’nin 13 orman köyü bulunmaktadır. Bu 13 orman köyü Orköy’den hiçbir şekilde yararlanamamaktadır. Bu 13 köyünde Orköy kapsamında değerlendirilmesini istiyorum.
Yapılan bu yanlışlığın reysen düzeltilerek, ilgili makamlara Fener Köyü’nün Orman Köyü olduğunu bildirmenizi,
 
Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında yapılan yanlışlığın giderilerek, köyümüzün orman köyü olarak değerlendirilmesi, gereğinizi arz ederim.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol