Silivri Facebook
banner88

Meclis toplantısı yine hareketli geçti!
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesinin Temmuz ayı 1. oturumu dün gerçekleştirildi. Toplantıya Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a çıkışları damgasını vurdu. Temmuz ayı birleşiminde tek maddeyle gidilmesi beklenirken yeni maddelerin eklendiğinin Hüseyin Turan tarafından dile getirilmesiyle ilgili Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can itiraz ederek şunları söyledi:
 
Faruk Can: “Söz uçar yazı kalır”
“Bizlere gündem Cuma günü verildi. Alınan 3 gündem maddesi birkaç gün içinde ekleniyor. Elimize ulaşan tarihle elimizde olmasını ve mümkünse yazıyla ekranda yazılmasını istiyorum. Söz uçar yazı kalır. İlavelerin zamanında gelmesini istiyoruz.”
 
Birleşim CHP tarafından sunulan önergelerle devam etti. Önergelerin ilki Alibey Mahallesi, yan yol ve alt geçit tarafına sinyalizasyon sisteminin kurulması oldu.
 
Plaj ve sahil bölgesinde yaz sezonu boyunca görev yapmak üzere sahil zabıta ekibinin oluşturulması şeklinde verilen ikinci önergenin ardından konuşan Başkan Turan “Bunun altına teşekkür ediyoruz denilmesi de gerekiyordu. Çünkü zabıta müdürlüğümüz 24 saat çalışıyor. Sahil bölgemizde de Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi işbirliğiyle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
CHP’den basın özgürlüğü önergesi
 
Geçtiğimiz Haziran ayı meclis toplantısında Turan’ın basın mensuplarına fotoğraf çekme konusunda dikkatlerin dağıldığını söyleyerek ‘ilk dakikalarda fotoğraf çekin’ demesi üzerine CHP bununla ilgili bir önerge sundu. CHP’nin basına özgürlük tanınması hususunda verdiği bu önergesi üzerine Turan “Biz bu basını seviyoruz. Samimi ve özgür bir şekilde tarafsız bir şekilde yazı yazmalarını seviyoruz. Taraflı yazı yazan basını da kınıyoruz. Basın kamunun halka yaptığı hizmetleri özgür, adil ve eşit bir şekilde anlatan basınıdır. O basının yaşaması için bu meclis her zaman yanlarında olacaktır.”Dedi. Önergenin sonunda ekleme yapan CHP Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erdoğan: “Geçen oturumda basınla ilgili söylemleriniz olmuştu. Biz bu söyleme katılmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Önergemizi de zaten onun için veriyoruz. Özgür basın olayında birlikteyiz ama önünün açılması konusunda çalışmalarınızı talep ediyoruz. Anlayan anladı demiştiniz evet anlayan anlıyor” diyerek karşılık verdi.
 
CHP’li belediye meclis üyeleri; belediyeye ait bil bordaların reklâm panoları ve alınan reklâmlardan gelir elde edilip edilmediği hakkında bilgelerin verilmesi, tarihi Mimarsinan köprüsünün güvenlik açısından sorun yaşandığı için ışıklandırılması ve zabıta noktasının kurulması Cumhuriyet mahallesi Cemal Kozanoğlu Caddesinden, Muratçeşmeye kadar olan bölgede kaldırım çalışmalarının yapılması konusunda da belediye meclisine önerge sundu.
CHP’li meclis üyeleri son olarak Gece Pazarı’nın açılışında kullanılan havai fişeklerin kim tarafından karşılandığı, Silivrili kaç esnafın bu dükkanlardan yararlandığı ve kiralama çalışmalarının Silivri Belediyesi tarafından mı karşılandığı soruları üzerine Başkan Turan “Havai fişek gösterisinin giderleri esnaf tarafından karşılandı. Festival alanında Silivrili birçok esnaf gördüm. Değişik yerlerden gelmiş olanlarda olabilir. Ayrıca buranın kira bedelleri belediye değil, şirket tarafından yönetilmektedir. Hangi Silivrili esnaf yer istemişte verilmemiş, bunun araştırılmasının yapılması lazım” Dedi.
 
Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi
 
Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 1.Birleşiminin ilk gündem maddesi olan Silivri Birlik otobüslerinin park yerleri bakım ve onarımının görüşülmesi, İmar Komisyonuna havale edildi.
Gündemin ikinci maddesi olan Sağlık Ocağının taşınması Plan ve Bütçe Komisyonuna ve gündemin üçüncü maddesi olan Plan tadilat konularının görüşülmesi İmar komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesi olan Özteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş sağlayacağı 4 milyon YTL katkısı ile ilgili protokolün yapılması da hem İmar, hem de Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
 
Neye göre karşılığı verileceği konusunda bilgi almak isteyen Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın ısrarlı konuşmalarına Hüseyin Turan “Cuma günkü toplantımızda konuşulacaktır. Görüşlerinizi burada söyleyebilirsiniz. Ben bu kararı encümen kararı ile verebilir ve belediye meclisine taşımayabilirdim. İnşallah Allah uzun verir Cuma günü komisyona gelirseniz orda meraklarınızı giderirsiniz” diyerek karşılık.
 
Müge CESUR
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol