Silivri Facebook

MEYDAN GAZETESİ'NE ÇİRKİN SALDIRI...

Gazetemize çirkin saldırı
İstanbul 3. Bölge’de faaliyet gösteren gazetemizin dağıtımından sorumlu Zafer Köksal, dün gece yarısı kimliği belirsiz 3 kişi tarafından Avcılar E-5 Karayolu üzerinde darp edildi. Saldırının nedeni bilinmezken, şahısların “Hadi bakalım şimdi de gazetelerini dağıt da görelim” şeklindeki ifadeleri kafaları karıştırdı. Saldırıyı gerçekleştirenleri, varsa azmettirenleri kınıyor, hak ettikleri cezanın Yüce Türk Adaleti tarafından verileceğine olan inancımızı yineliyoruz.

Bölgede Meydan Gazetesi’nin okuyucularına ulaşmasındaki emektarlardan biri olan dağıtımdan sorumlu Zafer Köksal, dün gece yarısı saat 04:00 sularında Avcılar E-5 Karayolu üzerinde kimliği belirsiz 3 şahsın saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırıyı hafif sıyrıklarla ve aldığı kısmi darbelerle atlatan Köksal, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye götürülmek suretiyle rapor aldı. Daha sonra ifadesi alınmak üzere Firuzköy Merkez Karakolu’na giden Köksal, saldırganlardan şikâyetçi oldu. Polis civardaki işletmelere ait kamera görüntülerine el koyarken, olayla ilgili araştırma başlattı.

 
DALAŞMA BELEDİYE ÖNÜNDE BAŞLADI
Köksal’ın ifadesine göre olayın gelişimi şu şekilde oldu; Zafer Köksal, Avcılar Belediyesi’ne ait gazeteleri bıraktıktan sonra aracıyla hareket etti. Söz konusu saldırganlar, otomobilleriyle Köksal’ın önüne geçerek yavaşladılar. Daha sonra aracın şoförü, otomobilden inerek, aracının içerisinde bulunan Köksal’a küfürler savurmaya başladı. Köksal tatsız bir olayın yaşanmaması için hızla olay yerinden uzaklaşarak Silivri yönüne hareket etti.
 
E-5 KARAYOLU’NDA CAN PAZARI
Söz konusu saldırgan şahıslar, Avcılar Belediyesi önünde başlayan kovalamacanın ardından, araçlarıyla takip ettikleri Zafer Köksal’ı E-5 Karayolu üzerinde bulunan Vatan Computer önünde yoldan çıkarmayı başardılar. Bariyerlere çarpmamak için Vatan Computer önünde bulunan alana direksiyon kıvıran Köksal olası bir kazayı ucuz atlattı.
 
LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR
Köksal’ı aracıyla birlikte yoldan çıkarmayı başaran saldırganlar, kin ve öfkelerini burada da kusmaya devam ettiler. Köksal’ı aracın içerisinde tehditler savurarak yumruk ve tekmelerle darp ettiler. Köksal’ı aracın dışına çıkarmayı başaramayan saldırganlar,aracın kapılarını da açmak için zorladılar. Köksal’ın direnmesi sonucunda aracın anahtarlarını kontak üzerinden alan şehir eşkıyaları, yaklaşan polis ekibini görünce küfür ve tehditler savurarak gecenin karanlığına karıştılar.
 
EKİPLER OLAY YERİNE GELDİ
Yaşanan darp olayının ardından olay yerine gelen polis ekipleri Köksal’ı darp raporu almak üzere hastaneye sevk ettiler. Köksal daha sonra Polis Merkezi’ne giderek saldırganlardan davacı olduğunu beyan ettiği ifadesini verdi.
 
POLİS GÖRÜNTÜ KAYITLARINA EL KOYDU
Avcılar’da yaşanan darp olayının ardından araştırma başlatan polis, civardaki işletmelere ait kamera kayıtlarına el koydu. MOBESE görüntülerini de değerlendiren polis, eşgallerini aldığı saldırganların kimliklerini tespite çalışıyor.
 
İLGİNÇ POLİS TAKİBİ!
Kamera kayıtları incelendiğinde, saldırganlara ait olan aracın yaklaşık 3-5 saniye gerisinden gelen polis ekibinin, araç takibini başarısızlıkla sonuçlandırması ve saldırganları gözden kaybetmesi ise gecenin ilgi çeken görüntüleri arasında yer aldı.
 
“ŞİMDİ DE GAZETELERİNİ DAĞIT DA GÖRELİM” TEHDİDİ
Saldırganların hangi gerekçe ile bu eylemi gerçekleştirdikleri tam olarak bilinemezken, küfürlerle ve öfkeyle dolu sözlerin arasında yer alan “Şimdi de gazetelerini dağıt da görelim” ifadeleri, saldırının gazetemize yönelik planlı bir eylem olduğu kanısını uyandırmıştır. Zafer Köksal’a gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyor, doğru, yansız ve cesaretle kendi çizgimizden ödün vermeden yayınlarımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz.


 Tolga Emek

Bölgede Meydan Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol