Silivri Facebook
banner88

Müfettişler inceleme yapmak için Silivri cezaevine geldi

Haber MERKEZİ

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçan ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, Ergenekon Davası'nın görüldüğü duruşma salonunu incelemek üzere İstanbul'a geldi. Müsteşar Ahmet Kahraman yurtdışı görevinde bulunduğu için incelemeyi yardımcısı yapacak.

 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in direktifi ile İstanbul'a gelen heyet Atatürk Havalimanı VİP girişinden geçti. Heyet burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçan, "Gidip bakacağız. İnceleme yapacağız." dedi. Salonun küçük gelmesi yönünde tepkiler geldiğinin hatırlatılması üzerine Kökçan, bu incelemenin ardından bir değerlendirme yapılacağını dile getirdi.
 
Şahin: “Salon küçükse değiştiririz”
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin, “Ergenekon” davasının ilk duruşmasında yaşanan sorunlara ilişkin soruları üzerine, mahkeme salonundaki düzenden, yargılamayı yapan mahkeme ve burada görev yapan yargıçların birinci derecede sorumlu olduklarını belirtti. Duruşmanın normal şartlarda Beşiktaş Adliyesi'nde yapılacağını, ancak Beşiktaş Adliyesi'ndeki salonların bu salon kadar geniş olmadığını anlatan Şahin, “O nedenle 280 kişilik salonu kendilerinin talebi doğrultusunda Adalet Bakanlığı olarak biz bu hale getirdik” dedi.
 
Mehmet Ali Şahin, ilk gün yaşanan sorunla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü ifade ederek, “Kiminin 8, kiminin 10 avukatı var. Sorunun bunların birden salona gelmelerinden kaynaklandığını bana Cumhuriyet Başsavcımız ifade etti. Nitekim bunun üzerine ilgili mahkeme heyeti bir karar alarak 'her sanığın en fazla 3 tane avukatı olacak' dedi. Dolayısıyla perşembe gününden itibaren buna benzer sorunları yaşamayacağımızı umuyorum” diye konuştu.
 
Bakan Şahin, yaşanan sıkıntıyı incelemek için Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman'ı bugün öğleden sonra Silivri Cezaevi'ne göndereceğini söyledi.

Gazeteciler için daha rahat ortam hazırlanacak

Davayı izleyen basın yayın organlarının da sıkıntı yaşadığını söyleyen Şahin, gazetecilerin rahat çalışacağı ortamın da oluşturulacağını bildirdi. Bakan Şahin, mahkeme heyetinin, salonun değiştirilmesi yönünde bir talebi olması durumunda kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ederek, “Ama ‘burada yapılamaz, yapılması mümkün değil, başka bir yer arayalım’ denirse biz Adalet Bakanlığı olarak bu konuda kendilerine yardımcı oluruz. Ama takdir tamamen heyetin” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol