Silivri Facebook
banner88

Nalbantoğlu:''Başkan Silivri'ye büyük hizmet verdi''
 
Kaynak: Değişim Gazetesi

Silivri Belediyesi, Piri Mehmet Paşa, Fatih ve Mimarsinan Mahallelerinde toplam 17 adet tarihi ahşap ve kagir ev, Piri Mehmet Paşa Camii, Tarihi Mimarsinan Köprüsü ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanenin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin ihalesi 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirildi. Anıtlar Kurulu’nun isteği üzerine, kurul görevlilerinin gözetimi ve kontrolünde Silivri Belediyesi tarafından tarihi imarathane de devam eden temizlik kazısı çalışmalarında 10 günde 100 kamyon çöp malzeme taşındı.
Anıtlar Kurulu, Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanenin rölöve projesinin prensip olarak uygun olduğuna karar verdi. Anıtlar Kurulu’nun isteği üzerine, yine kurul görevlilerinin gözetimi ve kontrolünde 21 Haziran Cumartesi günü Silivri Belediyesi tarafından temizlik kazısı çalışmaları başladı. Temizlik kazısının ardından elde edilen bulgular mevcut projelere adapte edilerek tekrar Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulacak.
 
Nalbantoğlu “Başkanımız el attı, çalışmalar başladı”
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, tarihi imarethanedeki çalışmaları inceledi. İmarathanenin sahibi Behzat Nalbantoğlu, çalışmalar nedeniyle Başkan Turan ve Karakaş’a teşekkür etti. 77 yaşındaki Nalbantoğlu “3 sefer Kültür Bakanlığı’na gittim.
 
Milli servet harap oluyor dedim. Paramız olunca yapacağız dediler. Başkan ilgilenmese burası yine böyle kalacaktı. Sadece burası için değil, Silivri’ye büyük hizmet getirdi. Allah razı olsun. Benim gitmedim yer, çalmadığım kapı kalmadı. Vakıflara gittim, Anıtlar Kurulu’na gittim, Kültür Bakanlığı’na gittim. ‘Ufak bir yer verin bize takas yapalım bu yeri’ dedim kimse kabul etmiyor. Ben Bağkur parasıyla geçiniyorum. Mağdurum. Başkanımız buraya el attı. Burada çalışmalar başladı, kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tarihi imarathane de devam eden temizlik kazısı çalışmalarında 10 günde 100 kamyon çöp malzeme taşındığını açıkladı.

Haber: Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol