Silivri Facebook
banner88

Nüfus Müdürlüğü genişliyor!

Melis AVCI

Uzun yıllardır Silivri Kaymakamlığı ile aynı binada hizmet veren Silivri Adliye’nde yaşanan yoğunluk, yeni Adliye binasının yapılması ile sona ermişti. Şuan eski adliye binasında Kaymakamlık ve Nüfus Müdürlüğü hizmet veriyor.
 
Binanın ikinci katında Nüfus Müdürlüğü için ayrılan bölüm genişletiliyor. İstanbul’dan gelen ekipler, Nüfus Müdürlüğü’ne Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) kurmak için uğraşıyor. Yapılan yeni düzenlemeler sonucu Nüfus Müdürlüğü daha hızlı ve daha güvenilir hizmet vermiş olacak.
 
Mernis Projesinin genel anlamıyla sağladığı hizmetler şunlardır;
 
—Nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak ilçe nüfus veri tabanlarının oluşturulması ve hizmetin modernizasyonu sağlamak.
—Nüfus hizmetlerinin ilçelerde bilişim teknolojileri kullanılarak verilmesini; ilçe nüfus veri tabanlarını Merkezde bütünleştirilerek Merkezi Nüfus Veri Tabanını kurulmasını gerçekleştirmek.
—Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına birer kimlik numarası verilmesini sağlamak.
—Kimlik numaraları aracılığıyla, kamu ve özel kesim bilişim projeleri arası kişi bilgileri alışverişinin, kişilerin biricik tanımlandığı bir alt yapı üzerinde çevrim-içi (on-line) yürütülmesini sağlamak.
—Nüfus istatistiklerinin bilişim teknolojileri ile daha sağlıklı elde edilmesini sağlamak.
—Kimlik bilgilerini kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren kurumlarla paylaşarak hizmet akışını hızlandırmak, güvenilir hale getirmek ve vatandaşlarımızın hizmetlerini kolay, hızlı ve güvenilir olarak almasını sağlamak,
—Bürokrasiyi azaltıcı, devletle vatandaşı yakınlaştırıcı bir hizmet güvenliği sağlamak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol