Silivri Facebook
banner88

Oda aidat borçları faizlerine af geldi

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı üyelerden odaya aidat borcu olanların faizlerine af geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Ali Tabakoğlu şunları söyledi;

“5838 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun,28 Şubat 2009 tarihli ve 27155 Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu Kanunun Geçici 5’nci maddesinde;07/06/2005tarihli ve 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamındaki üyelerin odalara olan ödenmemiş aidat borçlarına ait gecikme zammının tamamı ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde üyelerin odalara olan ödenmemiş aidat borçlarının tamamının ödenmesi halinde bu borçlara ait gecikme zamları silinir’’denilmektedir
Kanunun yürürlüğe girdiği 28 Şubat 2009 tarihinden itibaren üyelerimizin odamıza olan aidat borçlarının tamamını altı ay içersinde ödemesi halinde bu borçlara ait gecikme zamları silinecektir.
Bu aftan yararlanma süresi; kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 28 Şubat 2009 İle 28 Ağustos 2009 tarihleri arasıdır.
5362 sayılı tasaya istinaden Yönetim Kurulunu Görev ve yetkileri kısmında, Madde 11.g, bendinde aynen şöyledir: ‘’Oda üyelerinin yıllık aidatları elektronik ortamda tahsil edilir denmektedir,’’
Madde 61 de Oda üyelerinin aidat borçlarının NİSAN ve EKİM ayı sonuna kadar 2 eşit taksitle ödenmesi mecburiyeti bulunmaktadır. Aynı maddede devamla Yıllık aidatları ödemeyen üyelerine ödeme yapılıncaya kadar odaca yapılacak hizmetler ile düzenlenecek ve onanacak belgeler verilemez hükmü yer almaktadır.
Üyelerimizin ileride mağdur durumda kalmamaları için Odamıza olan Yıllık aidat borcu olanların Gecikme cezası affından yararlanmak için süresi içersinde Yıllık aidatlarının, anapara tutarının tamamını ödemek zorundadırlar üyelerimiz cezalara getirilmiş olan affı dikkate almaları menfaatlerine olacaktır.
Esnaf ve Sanatkârlarımızın İşletmelerini nasıl zor şartlar altında işlerini yürütmeye çalıştığını bizler çok iyi bilmekteyiz. Esnaf ve Sanatkârlarımız bu süreç zarfında evinin geçimini dahi sağlamakta zorlanmakta ve kredilerle ayakta durmaya çalıştığı apaçık ortadadır. Ancak odaların resmi kurum olması nedeniyle Üyelerimiz de Odaya olan yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadırlar aksi takdirde mağduriyetleri söz konusu olabilmektedir. Uygulamanın kanuni zorunluluğu olduğu unutulmamalıdır Saygılar Sunar Hayırlı işler dilerim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol