Silivri Facebook
banner88

Okullara tolerans
 
Müge CESUR 
 
İSKİ’nın uyguladığı yeni düzenlemeyle kartlı sisteme geçiş gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Su tasarrufunu sağlamak ve yatırılmayan fatura borçlarının önünü kesmek amacıyla başlatılan uygulama resmi dairelerde de geçerli olacak. Bu kapsamda bazı okul yöneticileri okullarında aynı uygulamaya tabi olması nedeniyle su tüketiminin fazla olması ve kontör bitiminde susuz kalacakları endişesine kapıldı.
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz İSKİ Müdürü Vahit Doğan hiçbir şekilde sıkıntı yaşanmayacağını belirterek şunları söyledi: “Aynı uygulama İstanbul’daki okullarda da başladı. Fakat hiçbir sorun yaşanmıyor. Vatandaşlarımızın konu ile ilgili fazla bilgileri olmadığı için endişeye kapılmaları normal. Okullar su sarfiyatının fazla olduğu kurumlar olduğu için artık açık kalan musluklardan akan sularda tasarruf sağlanacak.”
 
Doğan: “Okulların susuz kalması mümkün değil”
 
“Ayrıca resmi kurumlarımıza toleranslı uygulamamız var. Resmi dairelerin uygulamaları biraz daha farklı. Normal vatandaş gibi gidip parayla kontör almıyorlar. Aksaray’da İSKİ Resmi Daireler Şefliğimiz var. Burada kendilerine 4,5 aylık avans kontör veriliyor. Yani 4,5 ay boyunca herhangi bir kesintiye maruz kalmadan su tüketimi yapılabiliyor. Ödeme şekilleri ise 4,5 aylık avans kontörlerini aldıktan sonra faturalandırılıyor.
 
Okulların susuz kalmaları gibi bir şey söz konusu değil. Normal vatandaşlarımıza uyguladığımız sistemde de aynı şey geçerli. Yani vatandaş hafta sonu ya da bayramlarda susuz kalma gibi bir şey yaşamayacak. Çünkü iş gününe kadar kredisi birmiş dahi olsa suyu verilecek. Okullarda ve benzer resmi dairelerdeki bu uygulamanın su tasarrufuna da katkı sağlayacağını düşünüyorum.
 
Okullarda su tüketimi fazla olduğu için bu faturalara da yansıyordu. Yeni çıkan bu düzenleme sayesinde yüklü faturaların ödenmesin de de kolaylık sağlanmış olacak. Ayrıca bu uygulamayla faturaların ödenmesi için bekleme söz konusu olmayacağından gecikme cezalarının da alınmayacak.” Açıklamalarında bulundu.
Okularda kartlı sisteme geçiş gelecek seneden itibaren uygulanmaya başlanacak. Silivri İSKİ şubesine bağlı köy ve beldelerde bu uygulamaya tabi olacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol