Silivri Facebook
banner88

Öner'den çarpıcı açıklamalar!

Melis AVCI

Bir süre önce Silivri’de “Tarım arazisine ahır yapacağız” diyerek inşaat izni alınan bölgeye 5 villa yapılması tartışmalara yol açmış, projeyi değiştirerek imarına vize verdiği iddiasıyla Silivri Mimarlar Odası Başkanı Ertaç Öner’de görevden alınmıştı.
Haksızlığa uğradığı gerekçesiyle Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği ve TMMOB Mimarlar Odası Başkanlığı’na dava açan Mimar Ertaç Öner, davayı kazandı. Suçsuz olduğu idare mahkemesince alınan kararla kesinleşen Öner, konu ile ilgili açıklama bulundu. Mimar Öner, şunları söyledi;

“Haklı olduğum ortaya çıktı”

“Mimarlar Odası’nın bana ağır villaları ile ilgili ortaya çıkan olaylarda bir ay hak mahrumiyeti, bir ay meslekten men cezası uygulandığı zaman ben idare mahkemesine dava açmıştım. Dava geçen ay itibariyle sonuçlandı. Verilen bir aylık hak mahrumiyetinin yanlış olduğu, illa bir ceza verilmesi gerekiyorsa para cezası verilmesi gerektiği ve yapılan işlemin suç olsa dahi bu suçun benim tarafımdan işlenmediği kararı verildi. Ben davayı kazanmış oldum, haklı olduğum ortaya çıktı. İdare mahkemesine, Mimarlar Odası beni haksız yere cezalandırdı diye şikâyet ettim.”

Projeyi Tarık Bilgin mi değiştirdi?

Projeyi kimin değiştirdiğinin bilinmediğini, belediye de bazı köstebeklerin olduğunu ifade eden Öner, Mimar Tarık Bilgin’i hedef gösterdi. Öner konu ile ilgili “Süreyya Hanım, ‘bu proje birileri tarafından belediyeden alınmış ve değiştirilmiş. Ertaç Bey’in bize getirdiği proje bu değil’ dedi. Verdiği ifadede de bunları söylemişti. Belediyede bir köstebek var. Projenin her kim tarafından değiştirildiği bilinmiyor. Süreyya Hanım benim yanımda Mimar Tarık Bilgin’i arayarak ‘yaptığın işi gel temizle. Kestiğin proje kısmını bize geri gönder’ demişti. Tabi yinede kimsenin günahını almak istemiyorum” şeklinde konuştu.

“Dikkat etsinler belediyeyi de kapatmasın”

Ertaç Öner’in ardından Silivri Mimarlar Odası Başkanlığına getirilen Rafet Keskin’in adı bazı yolsuzluk olaylarına karışmış ve bu yüzden Silivri Mimarlar Odası kapatılmıştı. Konu ile ilgili konuşan Mimar Öner “Benim bir ay meslekten men cezası almış olmam, benim oda başkanlığı görevimden alınmama teşkil etti. Sonra benden sonra göreve gelen arkadaşlar bazı haltlar yemişler, odayı kapattırdılar. Silivri’de şuan da Mimarlar Odası yok. Odayı kapattıran arkadaşlar şimdi belediyede görevli, dikkat etsinler de belediyeyi de kapattırmasınlar” dedi.

“Odayı tekrar açacağız”

40 senelik mimar olan Ertaç Öner, 12 sene mimarlar odası başkanlığı yaptığını ve girdiği her seçimi kazandığını belirterek “Arkadaşlar tekrar açılması ile ilgili girişimde bulundular. Benden de destek aldılar. Kapanması ile ilgili bir olay varsa o olaydakiler suçlanır ama odayı neden kapatıyorsun? Nasıl beni görevden aldınız, birinci yemek üyeyi koydunuz, yine aynı şey yapılabilirdi. Mimarlar Odasını tekrar açmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Ertaç Öner’in, ahır villa olayları ile ilgili Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği ve TMMOB Mimarlar Odası Başkanlığı’na açtığı dava sonucu idare mahkemesinin aldığı kararın, ağır villalarıyla ilgili devam eden davayı, nasıl etkileyeceği merak konusu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol