Silivri Facebook
banner88

Önlem alınmazsa 15 gün

Silivri Mimarsinan Mahallesi Ortaçeşme mevkiinde oturan vatandaşlar geçtiğimiz hafta kazada ölenlere rağmen Gökkuşağı önünün yaya geçişine kapatılmamasına ve önlem alınmamasına isyan etti.


Silivri E-5 karayolun da geçtiğim hafta meydana gelen kazada 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve bir kişinin de ağır yaralı olarak hastanede yaşam savaşı vermesi ile sonuçlanan kazanın ardında Mimar Sinan Mahallesi sakinleri Cuma günü E-5 te kazanın meydana geldiği yerde trafiği kapatarak gerekli önlemlerin alınması için eylem yaptılar. Yaklaşık olarak bir saat otuz Dakka trafiği kapatan Mimar Sinan Mahallesi sakinleri İlçe emniyet müdürü Tahsin Fidan ve polis ekiplerinin olay yerine gelerek vatandaşları gerekleri önlemlerin alınacağı yönünde ikna etmesiyle eyleme son verdiler.
Yol kesme eylemini haber alan ve olay yerine gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklarda vatandaşlara gerekleri destek vereceklerlerini söylemesiyle vatandaşlar olaysız olarak eylemlerine son verdi.

Başka Büşra Buseler ölmesin

Gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Erdal Daloğlu kendi kızının da burada kaza sonucu öldüğünü belirterek şu ifadelerde bulundu. Dalaoğlu; “benim kızım geçtiğimiz sene oruçlu olarak okuluna giderken burada aracın altında kalarak can verdi. O gün bize taziye ziyaretine gelen yetkililer Grekli önlemleri alacaklarını belirterek başka Buşra Büse’lerin ölümlerinin önüne geçeceklerini belirtiler fakat aradan bir sene geçti halen bir önlem almadılar. İki gün önce yine aynı yerde 2 komşumuz can verdi bir an önce önlem alsınlar yoksa biz eylemlerimize devam edeceğiz dedi.

Ateş düştüğü yeri yakıyor

Gazetemize açıklamalarda bulunan Cihan Karaevli Kazda kayın validesi Maide Deniz, kayınvalidesinin kız kardeşi Adile Deniz’in vefat ettiğini ve baldızı Semra Budak’ın ağır yaralı olarak halen yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verdiğini belirterek ateşin düştüğü yeri yaktığını söyleyerek halen kayın validesinin kanın yolda olduğunu yetkililerin kanı bile temizlemediğini belirterek. Yetkililerin bu yola biran önce önlem almalarını söyledi.

Olay yerine gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geçidin yapılması için gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.
Işıklar ayrıca kendinden önceki yönetimin geçit için Gökkuşağı Marketlerinden para aldığını ancak o parayla belediyeye araba alındığını iddia etti.
E-5`i trafiğe kapatan mahalle sakinleri, belediyeyi protesto etmek için yaklaşık 1 saat araç geçişine izin vermediler.
Bu arada Silivri Emniyet görevlileri mahalle sakinlerine sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını vaat etmeleri ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın olay yerine gelerek konu ile ilgileneceğinin sözünü vermesi üzerine yolu yeniden trafiğe açtılar.
E-5 Bölge Trafik karşısında Edirne istikametinde bulunan Gökkuşağı Marketin önünde geçtiğimiz gün ve daha önceleri karşıdan karşıya geçerken meydana gelen kazalarda bir çok kişi hayatını kaybetmişti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu Gökkuşağı Marketin Edirne tarafına doğru biraz daha ileri bir bölgeye yeni bir üst geçit yapılacağını ancak bu üst geçidin market tarafına doğru çekilmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi. Işıklar Eski yönetimin de buraya üst geçit yapmak için Gökkuşağı Marketlerinden para aldığını ancak bu parayla geçit yapmayıp belediyeye araba aldığını iddia etti.
Kazada yakınlarını kaybeden Cihan  Karaevli, “bize hep söz veriyorlar ama buraya bir üst geçit yapmıyorlar. Şimdi bizden 15 gün zaman istiyorlar. İnşallah yeni kazalar yaşanmaz. Biz 15 gün daha beklemeye razıyız. Yeter ki buraya bir çeşit önlem alınsın.” Dedi.
vatandaşlar "eğer bir gelişme olmazsa 15 gün sonra tekrar buradayız" diyerek olaysız bir şeklide dağıldılar.

Haber ve foto: Mustafa Tuzlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol