Silivri Facebook
banner88

Ortalama Yükseltme sınavlarında öğrencilere kolaylık

Kaynak : Değişim Gazetesi


Ortalama Yükseltme Sınavlarının tarihleri bu sene erkene alındı. Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı yeni genelge hakkında bilgi veren Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yeni yöneltmelikle birlikte öğrencilere avantajlı olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili bilgi veren İşler:
”Milli eğitim bakanlığı bir genelgeyle birlikte eskiden 3 dersten girilen ortalama yükseltme sınavlarının sayısını bu yıl 4’e çıkarttı. Bu öğrenciler için iyi bir karar. Böylelikle öğrencilere Lise 1.sınıfta 3,Lise 2 ve 3. sınıflarda da 3 dersten sorumlu geçebilme hakkı verilmiş oldu. Ama bu sınavların toplamı 5 i geçemez. Liselerin 4 yıla çıkarılmasının ardından çıkan bu yönetmelik bize geç geldi. Böyle olunca da 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken öğretmenlerimiz şimdi 11 Temmuz da girebilecekler. Önceden 2 defa sınava giriyorlardı şimdi 3 defa girmiş olacaklar. “dedi.

Sınavlar 3–8 Temmuz tarihleri arasında olacak.
Her sene Ağustos ayında yapılan Ortalama yükseltme sınavlarının bu yıl erkene alındığını söyleyen işler sınav tarihleri hakkında da bilgi veren İşler “16-19Haziran tarihlerinde hangi dersten girmek istiyorlarsa ona göre ders seçme işlemi gerçekleşecek.

20–22 Haziran tarihlerinde de okullar sınavları ilan edecek. Temmuz ayının 3 ‘ünden itibaren sınavlar 8 gün devam ediyor. Sınavların erken tarihe alınması eski yıllara bakarak alışık olunmadığı için tabiî ki tatil planları da etkilendi. Ama bu uygulama öğrencilerimizin lehine olacağı için iyi değerlendirmeleri gerekir. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı bu sene 8. sınıflara ve lise son sınıf öğrencilerine 1 hafta erken tatile girdiler. Bunu öğrencilerimizin her sene sonunda ders çalışmak için rapor alıp okula gelmemelerini önlemek için yapmıştık. Ama ne yazık ki öğrenciler bu karara rağmen gene bir hafta geri giderek rapor alıp okula gelmediler. Okulu boşlama olayı doğru değil. Bu kararlar öğrencilerimize kolaylık sağlamak için alınıyor. Öğrencilerimiz Ortalama Yükseltme Sınavlarına hazırlanıp iyi değerlendirsinler.”Dedi.

Müge CESUR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol