Silivri Facebook
banner88

Özcan Işıklar'dan projeli öneriler
 
Melis AVCI
 
Dün saat 11.00’da CHP Silivri İlçe Parti binasında bir toplantı düzenleyen CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, Silivri’nin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorunu başta olmak üzere, Silivri’yi yaşanabilir bir kent haline getirmek için projeli önerilerde bulundu.
 
Işıklar toplantıyı düzenlemesindeki amacı şu sözlerle açıkladı; “Silivri’nin gündeminde olan, olmaya da devam edecek olan ekonomik ve sosyal dengeleri değiştirecek uygulamalar hakkında tespitlerimi, çözüm önerilerimi, sizlerle paylaşmak istedim. Silivri’nin kaderini etkileyecek uygulamaların ve yaratacağı sonuçları önceden görmeye çalışarak hem bunların tartışılmasını sağlamak, hem de iktidarı uyarmak istedim. Bizi buna iten neden, Silivri Belediyesi ilçenin temel konularını halkla paylaşmıyor. Saydam, demokratik katılımcı süreç işlemiyor. Bu nedenle de söylentiler dedikodular ortalıkta dolaşıyor.”
 
Toplantıyı hazırladığı sunum gösterisi üzerinden gerçekleştirilen CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, sunumuna CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Saydam olur yüzünüzü iktidarı size veren kaynağa ışığa yani halka dönerseniz bu söylentiler çıkmaz” sözüyle başladı.
Kipa Alışveriş Merkezi’nin yapılmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunlardan söz eden Işıklar, “İBB İmar komisyonu raporunda da, yapılan plan tadilatı İmar tadilat planına uygun olmakla beraber, park ve yol alanı donatısı, azaltıcı yapı yoğunluğunu arttırıcı emsal teşkil edici nitelikte olup, Ulaştırma Planlama Müdürlüğü’nün görüşlerine aykırı olup, bu gibi münferit taleplerin bölge kapsamında değerlendirilmesi gerekir diyerek; sorumluluğun ve halkın çıkarını koruma görevinin Silivri Belediyesinde olduğunu önemle vurgulamıştır” dedi.
 
Işıklar şu şekilde devam etti “Belediye Meclis Üyelerimiz yaşanacak bu sorunu önceden görerek Belediye başkanına çözüm olarak trafik ve yol düzenlenmesi hakkında bir çözümleri olup olmadığını sormuşlar alınan cevap olarak trafik bölge istasyonunun bulunduğu bölgeye Yonca Kipa’nın önüne de alt geçit planlandığını söylemiştir. Bu daha da yanlıştır. Bunun çözüm olmadığını düşünüyoruz. 7–8 tane tüm geçiş noktalarını birleştiren, Silivri’nin iyi yakasını bir araya getirebilecek bir bağlantı yapılması gerekiyor.”
 
Kentsel dönüşüm projesi
 
Silivri’nin sosyal ve ekonomik verilerini göz önünde bulundurarak konuşmasını sürdüren Işıklar, “Silivri de En yakıcı sorununun İşsizlik olmasına ve 2 yılda 700 esnafımızın dükkan kapatmasına rağmen çevre İlçelerde görülmeyen yoğunluk ta büyük marketlerin istilasına uğramış durumdayız. Ekonominin kurallarını red edecek ya da sermaye düşmanlığı yapacak değiliz ama Belediye halkın yararına olan çözümü bulmak zorundadır. Çözüm Halk için halkla beraber yüzünü halka ve saydamlığa döndürerek onun yararına projeler üretmektir” şeklinde konuştu. Işıklar, Lüleburgaz Belediyesi’nin 2007 Yılı Kentsel Tasarım ödülü alan projesini sunarak, Silivri’de de bu şekilde, sosyal alanların yapılabileceğini önerdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol