Silivri Facebook
banner88

ÖZEL HABER. YALIKENT’İ KİM ZEHİRLEDİ?

YALIKENT’İ KİM ZEHİRLEDİ?

Silivri Selimpaşa Mahallesi Yalıkent Sitesi Villalarının arasından geçen dere yatağından ne tür sıvılar denize gidiyor?

Silivri Selimpaşa Mahallesinde bulunan Yalıkent Sitesinin arasından geçen dere yatağının içindeki su görenleri hayrete düşürmenin yanı sıra dereden gelen koku ise insanın çiğerleri yakıyor. Çevrede bulunan fabrikaların arıtmalarının ne kadar çalıştığı, toplu konutların fosseptik atıklarının ise nereye gittiğini söyleyen site sakini vatandaşlar kokudan dolayı isyan bayrağını çekmiş durumdalar. Birçok kuruma başvuran vatandaşlara net bir açıklama verilmezken, dereden alınan su örneği ise durumun ne kadar önemli olduğunu açıklıyor. Bu dere yatağından gelen pis su deniz suyu ile birleşiyor ve vatandaşlar burada denize giriyor. Bölgede denize giren vatandaşların birçoğu bu durumdan dolayı iltihap kapmış ve ateşlenmiş.

Tamer Vuran; “Emekli olduktan sonra ben bu siteye yerleştim. Yaklaşık olarak 12 yıl oldu ve yaz kış burada kalıyoruz. 2 yıldır sitemizin etrafında olan dere yatağı ile ilgili sıkıntılarımız var ve gün geçtikçe de bu sıkıntılarımız devam ediyor. Bu zamana kadar site sakinleri olarak gerekli yerlere bilgi vermemize rağmen incelemeler yapıldı ama sonuç olarak bu suyun temiz olduğu bilgisi bizlere verildi. Bu suyun temiz olmasına imkân var mı? Yapılan incelemeler sonrasında arıtmaların çalıştığı, atıkların verilmediği, yapılan analizlerde suyun temiz çıktığı yazıyor. Ama bu analizi yapan arkadaşlar acaba suyu buradan mı aldılar? İski burada temizdir yazısı verdikten sonra, İstanbul Çevre Müdürlüğünden gelindi, haklı olduğumuzu sanayi bölgesinden ve toplu konutlardan atık suların olduğu gözle görüldü ve tutanak tutuldu. İski’nin fabrikaların önlerine döşediği kanallarda sularını dereye veriyor. Fabrikaların önlerinde bulunan bacalardan direk dereye oradan da denize geliyor bu atık sular. Bizler burada yaşayan vatandaşlar olarak bu duruma İski Silivri Bölge Müdürlüğü'nün göz yumduğunu düşünüyoruz. Çünkü burada bulunan fabrikalardan ve konutlardan fosseptik alınmıyor, bizzat araştırmasını yaptım, buralara vidanjör gelmiyor” şeklinde konuştu.

Eski Yalıkent Site Yönetimi Başkanı Turgut Akın; “ Ben burada başkanlık yaptığım zamanlarda, o kadar uzun zamanda değil bu yaklaşık 5 yıl önce bu derede kurbağalar, balıklar vardı. Bizlere burada arıtma tesisi yapılana kadar sabır edeceksiniz diyorlar, ama fabrikalarda bulunanlar kendi arıtma tesislerini çalıştırsalar bu dere bu kadar kötü duruma gelmez. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda bu zamanlarda bu dere yazın tamamen kururdu şimdi ise balçık kaplamış, insanın ciğerlerini yakacak durumda bir kokusu var. Bizler burada denize girmeyi geçtik nefes dahi alamıyoruz. Denize giren vatandaşlar ise ateşleniyor ve iltihaplanıyorlar. Yetkililere başvuruda bulunduk, bu zamana kadar bir sonuç çıkmadı, bu derenin bu halinin bir an önce çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol