Silivri Facebook
banner88

ÖZEL HABER... YIKIN BU HARABEYİ.

ÖZEL HABER… YIKIN BU HARABEYİ

 

SİLİVRİ’NİN Merkezi’nde bir mezbelelik… Ne yıkılıyor, ne yapılıyor. İlgilileri göreve çağırıyoruz…

 

Gündüz hastalar yanından geçmeye korkuyor, gece içkiciler mesken tutmuş… Bir bölümünü de ateşe vermişler ama hala ne olacağı nasıl sonuç alınacağı belli değil…

 

Silivri 1 Nolu Sağlık Ocağı yanında olan bu gecekondu görünümlü yerlerin yıkım kararı 2008 yılında İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı’nın yazısı ve İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile alınmış… İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı o zamanki Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a yıkılması için yazı göndermiş. Belediye, yer ile ilgili projenizi gönderin yıkalım cevabını vermiş… Tam 4 yıl geçmiş hala hiçbir sonuç yok.

 

Bir yıl önce haber yaptık, haberimizden sonra İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı gönderildiği ve yeni bir proje ile ana bina ve yanındaki yerlerin yıkılacağı bilgisine ulaştık ama yazı gideli 8 ay olmuş. Cevap yok! Bu bina yıkılıp yeniden yapılırsa İlçe Sağlık Müdürlüğü de buraya taşınacak çünkü Baldöktü Sağlık Ocağı’nda güçlendirme çalışması başlayacak. Bir başka sorun ise İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 1992 yılında yapılan ana binanın 20 yıllık süre içinde yıkılmasının ne kadar doğru olduğu.

 

Baldöktü güçlendirme çalışmasına başlayacak, başlayacakta; ne güçlendirme için belediye müracaatı var, ne izin alınmış ne de belediyenin buraya güçlendirme izni vermeye niyeti var.

 

Vatandaşın ise tek isteği var… 4 yıl daha geçmeden ,1 Nolu Sağlık Ocağı’nın yanındaki mezbele yerlerin bir an önce yıkılıp kaldırılması.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol