Silivri Facebook
banner88

ÖZEL HABER.ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜJDE VE SORUNLAR...

ÖZEL HABER. ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜJDE VE SORUNLAR…

SİLİVRİ AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek, AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Dilek Demiral, AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Gülcan Karakaş ve Ebru Özsoy, Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu’nu ziyaret ederek hem müjde verdiler hem de engelli sorunlarını masaya yatırdılar…

Samimi bir hava içinde geçen ziyarette engelli vatandaşlara sağlanan imkanlar için fikir birliğine varıldı… Türkiye’de ve Silivri’de yaşanan en önemli iki sorunu dile getiren Silivri Engelliler Derneği Başkanı Pınar Davutoğlu, “ evde bakım ücreti bağlanabilmesi için ev halkının geliri kişi başı 249 TL altında olması gerekiyor. Dört kişilik bir hanede bir kişi çalışıp 1000 TL geliri varsa evde bakım parası ödenmiyor. Engelli bireyin bakımı ve ihtiyacı zaten bin lira oluyor, biz hükümetten her hanede bulunan kişi başı asgari ücrete göre bakım parası verilsin arzusundayız yani bir engelli vatandaş hane halkının gelirine bakılmadan asgari ücret alabilmeli… İkinci sorun ise 18 yaşını doldurmuş engelli erkek çocuklarımızdan SGK imkanları kesiliyor. Onların ilaç paraları var, hastane giderleri var, asgari ücretle çalışan bir baba bunları nasıl karşılayabilir.” Dedi.

Silivri AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Elif Koryürek sorunların ilk ağızdan dinlemelerinin çok önemli olduğunu belirterek, “ AK Parti Hükümeti olarak engelli kardeşlerimize gereken tüm imkanlar veriliyor. Ancak henüz gündeme gelmemiş olabilir veya sıraya alınmıştır, bu sorunların giderilmesi için üstümüze düşeni yapıp gerekli yerlere duyuracağız. Sizlere ilk defa engelli kardeşlerimiz için bir müjde vereyim, aslında kesinleştikten sonra söyleyecektik ama Sayın Başbakanımıza konuyu ilettik ve olurunu aldık, Türkiye’de bir ilk olacak bu projemizde Silivri’de tespit ettiğimiz bir koyunda “ENGELLİLER KOYU” kuracağız…  Biz denizin ve suyun engelli terapisinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Başlarında Fizyoterapistlerin olduğu ayrıca öğretmenler eşliğinde denize girebilecekleri, denizde çeşitli aksiyonlar yapabilecekleri bir koy olacak orası… Sayın Başbakanımız da söylediğim gibi bu projeye destek veriyor.” Dedi.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol