Silivri Facebook
banner88

Özel hastanelerde muayene 2 lira

SGK'nın geçen yıl başlattığı muayene katılım paylarında Danıştay kararına göre düzenleme yapıldı. Daha önce devlet hastanelerinde 3, eğitim araştırma hastanelerinde 4, üniversite hastanelerinde 6, özel hastanelerde 10 lira olan katılım payı 2 lirada birleştirildi.
SGK, yayınladığı genelgeyle Danıştay'ın isteği doğrultusunda ortak bir katılım payı uygulamasına geçti. Dün itibari ile geçerli olan genelgeye göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak.
Kurumla sözleşmeli ikinci ve üçüncü basamak resmi ve özel sağlık kurumlarında hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı, 2 TL olarak uygulanacak.
Katılım payını özel sağlık kuruluşları kendileri tahsil ederken, devlet hastanelerindeki muayene sebebiyle çıkan katılım ücretlerini eczaneler tahsil etmeye devam edecek.

2 lire özel hastanelerde
hasta sayısını artırır

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, kararın özel hastanelerde hasta azalmasını önleyeceğini belirtiyor.
Farklı katkı payı uygulamasının yanlışlık olduğunu kaydeden Bahat, 10 lira katılım payı sebebiyle özel sektörde yüzde 40 düşüş yaşandığını vurguladı.
2 liraya indirilmesiyle sektöre canlılık geleceğini söyleyen Bahat, "Eşit hizmeti sunan kurumlar arasında farklı ödeme bedelinin çıkartılması haksızlıktı. 2 lira sağlığa ulaşımı engellemeyecek bir rakamdır. Hasta azalmasına bağlı olarak 1.500 anlaşmalı kurumda 10 bin elemanın işini kaybedecekti bu engellenmiş oldu." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol