Silivri Facebook
banner88

PROTOKOL İPTAL YIKIM TEKRAR GÜNDEMDE

Büyükşehir Belediyesi, AKP’den CHP’ye geçen Silivri’de, sahildeki işletmelerin izin protokolünü iptal etti. Daha önce Büyükşehir’in yıkım kararı aldığı mendirekteki işletmelerin tasarrufu 10 yıllığına Silivri Belediyesi’ne geçmişti. Böylece dolgu alanındaki işletmelerin yıkımı Silivri Belediyesi tarafından dondurulmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Silivri belediye başkanlığı seçimini CHP’li adayın kazanması sonrası gerçekleştirdiği ilginç uygulama tartışma yarattı.
Büyükşehir, daha önce AKP’li belediye ile imzaladığı “sahildeki işletmelerin 10 yıllık izin protokolünü” iptal edildi.
Milliyet Gazetesin’de yayınlanan Şenol Demirci’nin  haberin de CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu tahsisin AKP’li belediye yönetiminde, AKP’li meclis üyelerinin talebiyle gerçekleştiğini vurgularken, AKP Grup Başkanvekili Ergun Turan, konunun “siyasi olmadığını” savundu.
MECLİSTE SİLİVRİ SAHİLİ TARTIŞILDI
CHP’liler, Silivri halkının, CHP’nin seçimi kazanması sebebiyle cezalandırıldığını savunurken, AKP ise sahildeki standardın sağlandığı savunmasını yaptı. Protokol iptali, dün Hukuk Komisyonu ile Mesken ve Gecekondu Komisyonu’nun ortak raporu olarak İBB Meclisi’nde görüşüldü.
CHP’liler, AKP’li büyükşehir belediyesinin, Silivri sahilindeki çay bahçesi, kafeterya gibi işletmelerin tahsisini iki yıl önce 10 yıllığına AKP’li Hüseyin Turan’ın başkanlığı döneminde Silivri ilçe belediyesine tahsis ettiğini hatırlattılar.
İlk sözü alan CHP’li Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kafeterya, gazino ve çay bahçesinin olduğu alanın ilçenin can damarı ve cazibe merkezi olduğunu vurguladı.
Işıklar, “Gençlerimiz ve vatandaşlarımız burada hayat buluyor. Dinleniyor, müzik dinleyebiliyor. Silivri’nin geleceği için bu tahsis önemli. Esnafımız hayat buluyor” diye konuştu. AKP Grup Başkanvekili Ergun Turan da, konunun siyasi olmadığını belirtti.
YIKIM GERÇEKLEŞECEK Mİ?
Büyükşehir daha önce yıkım kararı aldığı dolum alanı üzerindeki işletmelerin sorumluluğunu Silivri Belediyesi’ne bir protokol ile devir edince, Silivri Belediyesi bu alanlar üzerinde böyle bir tasarrufa gitmeyerek  mevcut işletmeler konumlarını muhafaza etmişlerdi. Geçtiğimiz hafta protokolün iptal edilmesi ile mendirek üzerinde bulunan işletmelerin yıkımı tekrar gündeme geldi. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre Silivri Sahili’nde bulunan tüm dolgu alanındaki işletmelerin  tasarrufu bundan sonra büyükşehire geçtiği için buralarda her türlü  uygulamanın yapılması gündemde. Büyükşehir belediyesinin daha önce İstanbul’da ki tüm ilçelerde dolgu alanları üzerindeki işletmeleri yıkıp yeni düzenlemeler yapmıştı. Silivri ise yapılan ikili protokol ile bunun dışında kalmıştı.  Konu ile görüşünü aldığımız bir yetkili , Büyükşehir’in dolgu alanındaki işletmeleri yıkıp yeniden düzenleme yapacağı, bunun tüm ilçelerde uygulandığını ve siyasi bir karar olmadığını  vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol