Silivri Facebook
banner88

Ramazan fırsatçıları iş başında!
 
HABER: Müge CESUR
 
Ramazan ayının gelmeye başlamasıyla kuru baklagil fiyatlarında da artış oldu. Ramazan ayının gelmesini fırsat bilen işbirlikçiler pirinç, nohut, kuru fasulye, mercimek gibi kuru baklagilleri stoklayarak ramazan hazırlıklarını yaptı.
 
Pazardaki vatandaş ise durumdan şikâyetçi. Fiyatların geçen aylara nazaran daha da arttığını söyleyen tüketici bunu ramazan fırsatçılarına bağlıyor. Pazarcılar ise suçu kendilerine atan vatandaş karşısında çaresiz. Alışveriş için semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden yakınırken, sattıkları ürünlerin pahalı olsa da kaliteli olduğuna işaret eden esnaf, yeterli müşteri yoğunluğunun olmamasından şikâyet ediyor.
 
Pazarcılar: “Suç bizde değil”
 
Pazarcılar ise suçu kendilerine atan vatandaş karşısında çaresiz. Suçun stokçularda olduğunu söyleyen pazarcılar “Bize pahalı geren ürünü bizde karımızı koyarak satmak zorundayız. Geçen aylara bakarak fiyatlarda artış oldu. Bunu her sene ramazan ayında yaşıyoruz. Vatandaş şikâyetçi ama bu durum bizi de etkiliyor. Mal bulmakta zorluk çekiyoruz. Ramazan ayı gelince bütün stoklar doluyor. Dolayısıyla az olan ürünlerde tezgâhlara pahalıya geliyor.” Şeklinde konuştu.
 
Vatandaş: “Et yesek daha iyi”
 
Vatandaş ise dertli. Özellikle emekli maaşıyla geçinmeye çalışan kısım Ramazan ayında sofralarına daha da el atıldığını düşünüyor. “Ramazan ayı gelmeye başlayınca zaten zamlı olduğundan yakındığımız baklagilleri katlanmış fiyatlarıyla görünce maalesef alamıyoruz. Nerdeyse yarı yarıya fiyatlar oynuyor. Et yesek daha iyi. Bu sene de ramazan ayını fırsat bilenler sofralarımıza el atmayı başardı. Pazarcıların stokçuları suçluyor. Biz kimi suçlayacağımızı bilemiyoruz. Baklagil fiyatları nerdeyse etle aynı oldu. Anlaşılan bu sene iftar sofralarımızda eti daha çok tüketeceğiz.” şeklinde konuştular.
 
Gelen zamlar, nohut %40, kuru fasulye %24, kırmızı mercimek %16 zamlandı. Zam rekoru ise %85’lik artışla yeşil mercimek oldu.
 
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmanın kilogram fiyatı ise 3 YTL ile 20 YTL arasında değişirken, pastırma 24 YTL ile 39 YTL arasında alıcı buluyor.
Ayrıca bu yıl Ramazan ayının hem yaz tatiline hem de okul hazırlıklarının başladığı günlere denk gelmesinin işlerini olumsuz etkilediğini belirten esnaf, önümüzdeki haftadan itibaren hem ürünlerin fiyatlarının hem de alışverişlerin artmasını umuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol