Silivri Facebook
banner88

'Rüya'sına kavuştu
 
HABER: Müge CESUR
 
Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odasının da katılımı ile gerçekleşen kadın girişimciliği kursu Silivri’de geçimini 18 yıldır çekirdek satarak sağlayan Sevim Hanıma umut oldu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yalkın’ın da yardımlarıyla Sevim Hanımın hayalini kurduğu tekel bayi Cuma günü ‘Rüya Kuruyemiş’ adıyla hizmet verecek.
 
Ülke genelinde İstanbul ili ile birlikte 24 ilde gerçekleştirilen AB-TESK Kadın Girişimciliği projesi İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği ile gerçekleşti. Projeye katılan Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası bünyesinde hizmet veren İSTESOB-MEKSA-Silivri birleşik esnaf turizm ve hizmet meslekleri eğitim merkezinde kadın girişimciliği eğitimi 50 katılımcı ile gerçekleşti.
Geçtiğimiz aylarda kursiyerler arasında bulunan ve 18 yıldan bu yana seyyar çekirdek satışı ile geçimini sağlayan Sevim Kenar’ın şansını döndürdü.
 
Tek isteği kuruyemiş dükkânı açmak olan Sevim Kenar’a Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun girişimcileri ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Suat Yalkın’ın destekleri ile mutlu sona erdi.
 
Seyyar çekirdekçiydi; dükkân sahibi oldu
 
18 yıldır eşi ile birlikte sahilde ve Belediye Konutlarının bulunduğu çay bahçelerinde çekirdek ve mısır satarak geçimini sağlayan Sevim Kenar “Kadın Girişimciliği kursana katılırken rüyalarımın gerçek olacağını tahmin bile edemezdim. Sayın Tabakoğlu ve Yalkın’ın çok katkıları oldu. Hem yer tahsisi konusunda hem de dükkânı açmak için gerekli birçok işlerde yanımda oldular. Bu kurs sayesinde hem kendime olan güvenimi kazandım hem de çok istediğim kuruyemiş dükkânına kavuştum. Herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Tabakoğlu kendilerinin de böyle güzel bir şeye vesile olmalarından dolayı mutlu olduğunu söylerken “Sevim Hanım hayallerinin gerçek olması için elimizde geleni yapmaya çalıştık. Bunda Sevim Hanım’ında çabaları ve isteğinin de etkisi var. Kendisine hayırlı olsun diyor, başarılı olmasını temenni ediyoruz.”Şeklinde konuştu.
 
Rüyalarının gerçek olduğunu söyleyen Sevim Kenar dükkânına da Rüya ismini verdi. Cuma günü saat 14.00’de açılacak olan Rüya Kuruyemiş- Tekel&Cafe’nin açılışına Birlik Başkanı ve başkan yardımcılarının da gelmesi bekleniyor. Sevim Hanımın dükkânı Atatürk Caddesi üzerinde hizmet verecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol